Prima deplasare pentru Ripensia din acest sezon, al doilea meci la rând cu o nou-promovată. Cosmin Petruescu despre Șelimbăr: ”La prima vedere, pare o partidă accesibilă. Lucrurile nu vor sta deloc așa”

Anda DELIU 12 Aug. 2021, 14:08 Liga 2
Prima deplasare pentru Ripensia din acest sezon, al doilea meci la rând cu o nou-promovată. Cosmin Petruescu despre Șelimbăr: ”La prima vedere, pare o partidă accesibilă. Lucrurile nu vor sta deloc așa”

Cu două egaluri până acum în startul noului sezon de Liga 2, Ripensia dă, după Unirea Dej (scor 0-0), peste o altă nou-promovată, CS Comunal Șelimbăr. Este și prima deplasare pentru timișoreni, în etapa a 3-a, care nu au reușit încă să câștige în campionat.

Cosmin Petruescu știe că meciul va fi dificil, mai ales că are destule probleme medicale în lot.

Tinerii de la Ripensia întâlnesc o formație cu mulți jucători cu experiență

Petruescu e conștient că sibienii au un lot mult mai experimentat față de ceea ce are el la dispoziție la Ripensia, în ciuda faptului că trupa din Șelimbăr este o nou-promovată în Liga 2.

”Din punct de vedere al obiectivului, e clar că mergem să obținem puncte sau puncte. Ne dorim să continuăm seria jocurilor în care nu am pierdut. La prima vedere, pare o partidă accesibilă, dacă ne raportăm la faptul că Șelimbărul anul trecut a evoluat în Liga 3 și este o nou-promovată. Dar cu siguranță, lucrurile nu vor sta deloc așa. Cu atât mai mult cu cât sezonul trecut, Șelimbăr a dominat categoric seria din care a făcut parte. Au trecut cu bine peste două baraje de promovare. Au făcut niște transferuri importante în această vară, după ce au promovat. În condițiile în care oricum aveau în lot o serie de jucători cu experiența primelor două ligi, cu foarte multe meciuri la acest nivel. Mă refer la Vâtcă, Vișa, Crișan, Tătar, Curtean, Boboc, Neacșa, Cârstean, chiar și Ciocâlteu, care a evoluat La Liga 2 multe meciuri. O echipă imprevizibilă, o echipă greu de învins, mai ales pe teren propriu”, a punctat Petruescu despre adversar.

  • CS Comunal Șelimbăr poate fi însă obosită la meciul de sâmbătă, după ce miercuri a avut programat joc în Faza a II-a a Cupei României, la Cugir, unde s-a impus cu 2-1 în fața Metalurgistului. Echipa sibiană care își dispută meciurile de pe teren propriu la Avrig, l-a avut eliminat pe mijlocașul George Monea, fost și la Ripensia, în timp ce un alt mijlocaș, Robert Boboc, a ieșit accidentat.
  • Ripensia va intră în Cupa României în Faza a III-a.

Destule de multe probleme la roș-galbeni după doar două etape

Antrenorul timișorenilor are o misiune dificilă și pentru că nu poate conta pe patru jucători, printre care și cel mai recent transfer, atacantul Mihai Ion. Singurul recuperat este Raul Vidrăsan, adus și el accidentat.

”Avem în continuare aceleași probleme, în sensul că Rogac, Sokovic și mai nou Ene cu siguranță nu vor face parte din lot. Mai sunt doi-trei jucători, dar cred că sunt probleme minore, jucători care pot fi recuperați până la ora jocului cu Șelimbăr. Mihai Ion este ultimul venit, este în urmă cu pregătirea, nu are încă ritmul de joc. Are niște calități tehnice foarte bune. Execuții de atacant, de număr 9, dar deocamdată trebuie să-și aștepte rândul pentru a primi șanse. În primul rând fizic trebuie să se pună la punct, și după aceea să-l integrăm și din punct de vedere al relațiilor de joc”, a mai spus Petruescu.

Cu 3 puncte după primele două runde, CS Comunal Șelimbăr e pe locul 8 în Liga 2. În primele etape a trecut cu 3-1, acasă, de Dacia Unirea Brăila, iar în deplasare a pierdut cu 0-2 la Unirea Slobozia. Cele 2 puncte acumulate în acest start de sezon o plasează pe Ripensia pe locul 10. A remizat acasă atât cu Dunărea Călărași (scor 3-3), cât și cu Unirea Dej (scor 0-0). Partida de la Avrig, unde Șelimbărul își dispută meciurile acasă, are loc sâmbătă, 14 august, de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/cs-comunal-selimbar-s-a-calificat-mai-departe-in-cupa-romaniei-insa-plateste-cu-o-eliminare-si-o-accidentare-radu-crisan-a-dat-gol-si-autogol-concluziile-lui-eugen-beza-19195628

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-3-a-a-ligii-2-se-intinde-aproape-pe-durata-unei-saptamani-sase-meciuri-au-fost-alese-pentru-a-fi-televizate-programul-rundei-19195472

Anda DELIU 12 Aug. 2021, 14:08 Liga 2
Pe aceeași temă