CS Comunal Șelimbăr s-a calificat mai departe în Cupa României, însă ”plătește” cu o eliminare și o accidentare! Radu Crișan a dat gol și autogol. Concluziile lui Eugen Beza

Marius ANGHEL 12 Aug. 2021, 13:49 Cupa

CS Comunal Șelimbăr a trecut cu bine peste primul meci avut în acest sezon în Cupa României, tocmai în Faza a II-a, în care FRF a decis să bage mai întâi cele cinci nou-promovate în Liga 2, nu însă și retrogradatele în Liga 3. Sibienilor le-a fost dat ca adversar, pe criteriu geografic, echipa din Liga 3 Metalurgistul Cugir, care în această primăvară a disputat și ea baraj de promovare în liga secundă, însă a pierdut în fața celor de la SCM Zalău.

Crișan, gol și autogol pentru Șelimbăr, Monea a fost eliminat

Șelimbăr s-a impus miercuri după-amiază la Cugir cu 2-1, într-un meci în care și-a dat autogol și a primit și un cartonaș roșu.

Alexandru Ciocâlteu a deschis scorul pentru formația antrenată de Eugen Beza în minutul 14, dintr-o centrare a lui Monea. În partea secundă, fundașul Radu Crișan (67) a înscris și el împotriva echipei din Alba, însă tot el și-a dat și un autogol pe final, în minutul 85, deviind nefericit o minge centrată de Vitinha, generând emoții pe final. Mai ales că în prelungiri Șelimbăr a rămas fără George Monea, eliminat.

Eugen Beza, după meciul de la Cugir: ”A fost dificil, cum ne așteptam”

După meci, antrenorul Eugen Beza a tras concluziile, spunând că Metalurgistul Cugir a fost un adversar greu.

”A fost un meci dificil, cum ne așteptam, pentru că întâlneam o echipă care anul trecut a jucat barajul de accedere în Liga a 2-a, o echipă bună, agresivă, dar, la final, eu mă declar mulțumit de partea fotbalistică, de partea tactică a lucrurilor, dar, pe de altă parte, sunt supărat pentru cartonașul roșu primit de Monea”, a spus antrenorul echipei sibiene, care a avut cuvinte de laudă pentru gazde și a explicat ceea ce simte un antrenor care conduce o formație care joacă partidele considerate acasă tot în deplasare: ”Am jucat pe un stadion cochet. Am revenit după câțiva ani unde am mai jucat cu Hermannstadt în Liga a 3-a. Oamenii sunt gospodari. Să sperăm că așa va fi și la noi, când stadionul va fi gata. Ne-am simțit bine, a fost totul în regulă. (n.r. – întrebat dacă e greu să fi antrenorul unei echipe care nu are propria casă. Stadionul de la Șelimbăr este în construcție, iar echipa joacă la Avrig) Sunt obișnuit, după atâția ani la Hermannstadt, unde am schimbat mai multe stadioane, Pitești, Mureș, Cluj… Sunt obișnuit. Este o anormalitate, din punctul meu de vedere, dar ce-i de apreciat la clubul nostru este că lucrurile se fac progresiv, se lucrează la stadion, vom avea o bază de antrenamente, ceea ce cu asta vom reveni la normalitate și atunci este acceptabil și trecem mai ușor peste momentele mai puțin ușoare în momentul în care nu ai casa ta.”

Boboc a ieșit accidentat, Beza a folosit alt sistem de joc față de cel utilizat în campionat

Pe lângă George Monea, suspendat, Beza s-ar putea să-l piardă pentru următoarele meciuri și pe mijlocașul Robert Boboc, ieșit accidentat. ”A simțit o problemă la ligamentul colateral. Vom vedea mâine dimineață starea lui, după care vom lua o decizie”, a explicat antrenorul.

Totodată, Eugen Beza a vorbit și despre schimbările tactice făcute în acest meci de cupă, față de cele din campionat. ”Sunt un antrenor căruia îi place să schimbe sistemul. Am încercat astăzi, am mai încercat și în meciul cu Hermannstadt (n.r. – amical jucat la Sibiu și terminat la egalitate, scor 1-1), tot o structură cu trei fundași centrali. Ne-a ieșit, pentru că avem jucători de valoare care se pot adapta ușor schimbărilor și mai ales dinamicii de joc”, a vorbit Beza pentru pagina oficială de Facebook a echipei la care antrenează.

Beza a făcut schimbări în primul ”11”: ”Toată lumea să stea în priză”

Cu prilejul acestui meci de cupă, Eugen Beza le-a dat minute și unora dintre jucătorii utilizați mai puțin în campionat, în primele două etape, cu Dacia Unirea Brăila (3-1 acasă) și Unirea Slobozia (0-2 în deplasare). Printre cei ”odihniți” s-a aflat portarul veteran Cosmin Vîtcă.

”Am rulat mai mulți jucători, pentru că așa e normal, toată lumea să stea în priză, inclusiv portarii, pentru că fotbalul e imprevizibil. Ați văzut că astăzi l-am pierdut pe Monea, și trebuie întotdeauna să fim pregătiți, pentru că accentul se va pune pe campionat, chiar dacă din cupă vom încerca să scoatem maximum. De asta am preferat astăzi să îi dau minute și lui Matenciuc, care s-a descurcat foarte bine, și așa vom face mereu”, a spus Eugen Beza.

În faza următoare a Cupei României, turul 3, în care meciurile vor fi determinate tot pe criteriu geografic, CS Comunal Șelimbăr ar putea întâlni Voinţa Stremţ (Liga 4) sau Unirea Ungheni (Liga 3). Meciul va avea loc la data de 25 august.

Până atunci însă, echipa sibiană joacă în acest weekend, sâmbătă, 14 august, de la ora 11:00, acasă, la Avrig, cu Ripensia Timișoara, în etapa a 3-a a Ligii 2.

  • În Faza a II-a a Cupei României, dintre echipele din Liga 2 au jucat ieri și FC Brașov și Unirea Dej, care au trecut cu 7-2 de FC Avrig (Liga 4), respectiv 3-1 de Sportul Beclean (Liga 4). Meciurile Progresul Spartac – Steaua și Sportul Chiscani – Dacia Unirea Brăila au loc săptămâna viitoare, miercuri, 18 august.
  • Metalurgistul Cugir: R. Opric – Tăban, Vlădia, I. Grozav, Vitinha, L. Contra, Boldea, Şaucă (cpt.), P. Păcurar, D. Nicula, M. Lupu
    Rezerve: Perjeriu – Cocan, Andriuc, Al. Rus, M. Udrea, M. Neagu, S. Itu, L. Itu
    Antrenor: Lucian Itu
  • CS Comunal Şelimbăr: Matenciuc – D. Tătar, Vişa (cpt.), Natea, Monea, Al. Luca, Rob. Boboc, Al. Neacşa, Vecerdea, Andr. Roşu, Ciocâlteu
    Rezerve: Gal – Curtean, Giura, Tineiu, Badea, Cîrstean, Cîmpean, R. Crişan, Antone
    Antrenor: Eugen Beza
  • Stadion: Arena CSO (Cugir – Alba); Arbitru: Sorin Vadana (Cluj-Napoca); Asistenți: Csaba Antal (Cluj-Napoca) și George Suciu (Câmpia Turzii); Observator: Vasile Rad (Arad).

În ediția trecută a Cupei României, Viitorul Șelimbăr, așa cum se numea atunci, a ajuns până în Faza a IV-a a competiției, în care n-a mai jucat însă din cauza multiplelor cazuri de COVID-19 avute la acel moment. Astfel, echipa a ratat un meci pe teren propriu cu ”U” Cluj și a pierdut calificarea în 16-imi la ”masa verde”.

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/faza-a-ii-a-a-cupei-romaniei-se-joaca-acum-19195534

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-si-braila-au-meciurile-din-cupa-romaniei-amanate-cu-o-saptamana-modul-controversat-in-care-frf-gandeste-introducerea-echipelor-in-competitia-ko-nou-promovatele-in-liga-2-sunt-discriminate-fat-19195475

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-3-a-a-ligii-2-se-intinde-aproape-pe-durata-unei-saptamani-sase-meciuri-au-fost-alese-pentru-a-fi-televizate-programul-rundei-19195472

Marius ANGHEL 12 Aug. 2021, 13:49 Cupa
Pe aceeași temă