Ripensia rămâne fără victorie acasă și după meciul cu Unirea Dej. Cosmin Petruescu bravează în declarații și se laudă cu ocaziile irosite: ”Știm ce avem de făcut”

Anda DELIU 07 Aug. 2021, 15:48 Liga 2

După ce a debutat în noul sezon de Liga 2 cu două meciuri acasă, Ripensia a rămas și după runda a doua fără victorie. A fost un 0-0 sec cu nou-promovata Unirea Dej, un meci cu un ritm destul de scăzut.

În aceste condiții, declarațiile antrenorului Cosmin Petruescu de după joc, cum că echipa sa a progresat față de partida cu Dunărea Călărași (3-3 în prima etapă), sunt chiar deranjante pentru oricine e cât de cât familiarizat cu fotbalul și care a văzut meciul, unul între o echipă care se pretinde un mare brand al fotbalului românesc și o nou-promovată care poartă cu mai multă decența haina modestiei, deși se pretinde continuatoarea unei echipe înființate acum 100 de ani.

S-a băut mult apă și, totuși, s-a jucat molcom

Meciul de pe Electrica a fost unul destul de slab, cu ocazii puține și acelea irosite cu execuții foarte slabe, dar, cu toate că arșița nu a fost una insuportabilă, au fost nu mai puțin de patru pauze de hidratare, două pe repriză. Cu toate că vremea era bună pentru un fotbal de august, ritmul a fost scăzut, și enorm de scăzut față de presiunea pe care a dictat-o Ripensia la meciul cu Dunărea Călărași. În prima rundă, ripensiștii au fost impreciși prin Coulibaly, Pădurariu și Golda, în timp ce Dejul a avut doar o ocazie mai importantă, prin Frăsineanu.

Ratările au continuat pentru ripensiști. Dejul a prins curaj în repriza a doua

Cu același ritm lent, meciul a continuat fără multe ocazii și în repriza a doua. Golda a continuat să rateze pentru roș-galbeni, iar Unirea, susținută și de o galerie foarte implicată, a prins curaj pe finalul de meci. În minutul 82, Alexandru Rus l-a pus în serios încurcătură pe Ionuș Rus, dar portarul și-a salvat din nou echipa.

Peste două minute, Cristian Chira a deposedat un adversar și a fugit spre poartă, dar a tras slab, fără probleme pentru Ionuț Rus. Peste opt minute. Ripensia a terminat cu o ratare monumentală a lui Ernest, servit excelent în minutul 90 în careu de Piftor.

Cosmin Petruescu a ajuns să se contrazica singur: au fost multe ocazii, dar s-a jucat mai mult la centru!

Din informațiile Liga2.ro, la Ripensia nu este deloc o atmosferă grozavă, mai ales din cauza presiunii impuse de patronul președinte.

Probabil în acest context, Cosmin Petruescu a avut proasta inspirație să susțină că elevii săi au jucat mai bine ca la meciul cu Călărași. Însă chiar el a ajuns în timp ce dădea declarația să spună adevărul: s-a jucat mai mult la centrul terenului, deci, nici ocaziile nu au fost multe!

”Consider că a fost un joc frumos, cu ritm, bun, nici nu putea fi altfel când se întâlnesc două echipe apropiate ca medie de vârstă. O partidă pe care, din punctul meu de vedere, am controlat-o de la un capăt la celălalt, poate cu mici excepții. O partidă în care am avut atât ocazii de gol, cât și situații de poartă. Ne-a lipsit puțin inspirația în fața porții. Una peste alta, consider că din punct de vedere al jocului, am crescut față de etapa anterioară, dar ne-a lipsit golul în partida de astăzi. A fost un meci cu ocazii de poartă mai multe și mai mari decât în partida interioară. Doar că în partida interioară ocaziile s-au fructificat. Doar că în partida anterioară, ocaziile nu s-au fructificat. Aici a fost diferența. S-au întâlnit două echipe tinere, s-a jucat mult pe la centrul terenului, dar cred că am fost echipa mai prezentă în fața porții adverse. Este destul de puțin raportat la faptul că am jucat pe teren propriu, dar este un plus față de partida anterioară. Eu sunt mulțumit din acest punct de vedere, doar că trebuie să fim mai inspirați în fața porții. Știm ce avem de făcut”, a spus Cosmin Petruescu.

Jucătorii cu experiență nu au mai venit la Ripensia

Trebuie spus că patronul Dumitru Mihu s-a lăudat acum o lună la Radio Timișoara că va transfera jucători cu experiență, cu o săptămână înainte de începerea campionatului. Nici vorba de așa ceva, ba mai mult, s-au adus târziu jucători care veneau după accidentări și de care Petruescu nu se poate folosi acum, cel mai grăitor exemplu fiind talentatul Zoran Mitrov.

”În a doua parte a jocului am introdus în teren toți jucătorii de profil ofensiv pe care i-am avut disponibili. Din păcate pentru noi, aceștia veneau după accidentări, perioade de pauză și au pierdut jocurile de pregătire. Vor intra și ei în ritm, doar că e nevoie de puțin timp și puțină răbdare. Ene ne-a lipsit și partida trecută, din punct de vedere al parametrilor fizici, nu este la nivelul să poată începe un joc de la început. La fel și Zoran Mirov, Dan Taras a venit târziu, Ernest la fel”, a punctat Petruescu.

Program excelent, joc slab, puncte puține

Cu două prime meciuri acasă, unul cu o echipă care s-a reunit târziu și a cerut să intre în insolvență și altul cu o nou-promovată fără buget cu pretenții, mulți chibiți au spus că Ripensia are cel mai bun program al campionatului.

Program deloc speculat de roș-galbeni, care an de an, scad media de vârstă, dar și calitatea fotbalistică!

”Din acest punct de vedere, putem să spunem că nu ne-am atins targetul. E puțin două puncte din primele două etape, pentru că am jucat pe teren propriu. Anticipam că vom avea probleme din acest punct de vedere. Dar nu avem ce face. Cu siguranță vom scoate puncte acolo unde nu vom fi favoriți. În cele două partide de pe teren propriu am plecat cu prima șansă. Din păcate, nu am știut să profităm în totalitate de oportunitățile pe care le-am avut. Mă bucur că în partida de astăzi nu am mai făcut greșelile pe care le-am făcut în partida trecută. Cred eu că asta este un lucru pozitiv și-l putem considera un progres”, a mai spus Petruescu.

RIPENSIA TIMIȘOARA – UNIREA DEJ  0-0

Ripensia: I. Rus – A. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Gladun – V. Macrițchii (Mitrov 58′), Coulibaly (cpt.)(Mih. Ene 83′) – Piftor, Golda (Ernest 69′), Rotea (Sturzu 58′) – Pădurariu (Taras 58′)
Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Rz. Morariu, Fridrich, Rob. Stoica
Antrenor: Cosmin Petruescu

Unirea Dej: Răilean – Al. Rus, Burdeț, Kereki, Roș – Al. Militaru (Vl. Bogdan 67′), Cătinean (cpt.), Ad. Pop (Al. Blaj 73′) – Frăsineanu (Chira 73′), Al. Pop (Andr. Pop 53′), Fl. Blaj (Mir. Manole 53′)
Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș – Ed. Meszaros, D. Pop, Al. Papp
Antrenor: Dragoș Militaru

Stadion: Electrica (Timişoara – Timiş); Arbitru: Ionela Alina Peşu (Craiova); Asistenți: Casian Băla (Arad) și Daniela Constantinescu (Craiova); Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei); Observatori: Ioan Duma (Sibiu) și Cristian Petrean (Hunedoara).

Cu două puncte, Ripensia este momentan pe locul 9 în Liga 2. Runda viitoare, a 3-a, va juca în deplasare la CS Comunal Șelimbăr, la 14 august, de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-poli-iasi-concordia-chiajna-meciul-vedeta-al-diminetii-se-joaca-si-la-timisoara-slobozia-si-braila-19194801

Anda DELIU 07 Aug. 2021, 15:48 Liga 2
Pe aceeași temă