Corvinul, gata să scrie iar istorie și să câștige Supercupa! Florin Maxim e prudent înaintea meciului cu FCSB, dar Alexandru Neacșa a reacționat curajos: ”Dacă nu mă gândesc la victorie, mai bine stau acasă!”

Andrei PASCU 02 Jul. 2024, 14:27 Liga 2
Corvinul, gata să scrie iar istorie și să câștige Supercupa! Florin Maxim e prudent înaintea meciului cu FCSB, dar Alexandru Neacșa a reacționat curajos: ”Dacă nu mă gândesc la victorie, mai bine stau acasă!”

Corvinul Hunedoara poate începe sezonul cu un trofeu, Supercupa României, după ce pe precedentul l-a terminat cu câștigarea Cupei României. Joi, 4 iulie, pe Stadionul Steaua, formația din Liga 2 va întâlni FCSB, campioana României, cu începere de la ora 20:00.

Antrenorul Florin Maxim și jucătorii Alexandru Neacșa și Ștefan Lefter au prefațat întâlnirea care va fi transmisă în format live-text pe Liga2.ro.

FCSB – Corvinul, Supercupa României. Reacțiile echipei din Liga 2

Un alt meci în urma căruia Corvinul Hunedoara poate scrie istorie și mai poate să își treacă în cont un trofeu, după ce a învins, în finala Cupei României din sezonul trecut, SC Oțelul. Înaintea partidei de joi, într-o declarație, Florin Maxim și-a reamintit de precedentul meci jucat între Corvinul și FCSB, cel din septembrie 2021, din Cupa României, când hunedorenii au făcut un meci foarte bun, chiar dacă în cele din urmă au pierdut.

Au fost conduși cu 0-3, au revenit și au egalat, iar apoi s-a intrat în reprizele adiționale. FCSB a marcat două goluri apoi, în cele 30 de minute adiționale, s-a impus cu 5-3 și Corvinul a ieșit, astfel, din competiție.

Florin Maxim: ”Meciul e unul special, e pus la mijloc un trofeu, doar că datele problemei stau cumva diferit”

Pentru partida de joi, Florin Maxim speră să vadă un nivel bun din punct de vedere fizic al jucătorilor, pentru a putea evolua de la egal la egal cu campioana României.

Vom juca pe un stadion frumos. Meciul e unul special, e pus la mijloc un trofeu, doar că datele problemei stau cumva diferit (n.r. – față de ultimul meci cu FCSB). Este primul meci oficial acum, iar finala Cupei României a fost ultimul meci oficial din sezonul trecut. Echipa avea atunci o stare, o energie, o încărcătură. Acum, am luat lucrurile altfel, a fost o perioadă de vacanță pentru jucători, dar și de încărcătură.

Am avut trei amicale, trei meciuri foarte intense, solicitante. Mai avem câteva zile de readaptare, pentru că în Slovenia au fost niște temperaturi, acum trebuie să ne readaptăm la temperaturile din România.

Va fi un meci special și pentru noi, și pentru ei, va fi altfel. E important să vedem cum vom fi fizic la acest meci, încărcătura cu care ne va prinde, e altfel. Dar, e un trofeu în joc și ne dorim să îl câștigăm!”, a transmis Florin Maxim înaintea Supercupei României.

Alexandru Neacșa și Ștefan Lefter, înainte de FCSB – Corvinul

Alexandru Neacşa şi Ştefan Lefter au prefațat și ei duelul de joi. Experimentatul mijlocaș a declarat că vrea victoria, pentru că altfel nu s-ar mai prezenta la partida cu FCSB. E convins că hunedorenii sunt în stare să câștige.

Alexandru Neașca: ”Din punctul meu de vedere, e greu un astfel de meci, e o miză mare. E un trofeu pe care mi-l doresc. Decât să merg și doar să joc Supercupa, mai bine stau acasă! Chiar dacă joc contra celei mai bune echipe din SuperLiga, vreau să câștig”.

Ștefan Lefter: ”Jucăm cu campioana României, trebuie să fim concentrați, să fim sută la sută la acest meci. Trebuie să fim siguri pe noi și va fi un meci foarte frumos, din punctul meu de vedere. Cred că va fi un meci deschis, ambele echipe ies la joc, cu ocazii de poartă”.

Corvinul va începe și cursa din cupele europene

După Supercupa României, Corvinul Hunedoara va juca în turul 1 al preliminariilor Europa League! Sorții au decis ca echipa din Liga 2 să dea, în dublă manșă, peste formația maghiară Paksi FC. Dubla manșă cu maghiarii va avea loc la 11 și 18 iulie, turul pe terenul maghiarilor, iar returul în România, la Sibiu.

În pauza de vară, Corvinul a fost în cantonament în Slovenia și a disputat trei partide de verificare. În primul test, jucătorii trupei hunedorene au cedat cu scorul de 2-3 în fața NS Mura, echipă care a terminat pe locul 6 campionatul primei ligi slovene. Ulterior, în al doilea amical, Corvinul a pierdut cu scorul de 0-2 contra campioanei Sloveniei, cu NK Celje.

Apoi, în ultimul test, FK Borac Banja Luka, o altă campioană din Europa, dar din Bosnia și Herțegovina, a trecut cu 2-0 de Corvinul.

  • FCSB a fost într-un stagiu de pregătire în Țările de Jos, unde a jucat două amicale: 8-0 contra csv Apeldoorn și 2-1 cu Almere City FC.
Andrei PASCU 02 Jul. 2024, 14:27 Liga 2
Pe aceeași temă