Corvinul Hunedoara încheie un an 2023 excelent, cu promovarea din Liga 2, clasarea pe locul 2 în campionat după 15 runde și calificarea în sferturile de finală ale Cupei României.
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara și cel care are cuvântul cel mai important de spus la club, recunoaște că echipa antrenată de Florin Maxim a depășit toate așteptările și, prin urmare, se află în ipostaza de a nu putea juca din vară în elita fotbalului românesc, dacă va ocupa un loc promovabil. Forma de organizare a clubului, una de drept public, nu-i permite accederea în SuperLigă, dar lucrurile se pot schimba cel mai repede din vara anului 2024.
Bobouțanu își asumă rolul de părinte al proiectului noului Corvinul, plecat la drum în anul 2021, când clubul se numea CS Hunedoara. Din vara anului 2022 s-a trecut oficial la denumirea actuală. Tot edilul susține că a bătut multe drumuri la București pentru a convinge autoritățile centrale de necesitatea construcției unui nou stadion la Hunedoara, orașul în care și-a început cariera de antrenor Mircea Lucescu, având sub comandă jucători de națională, precum Ioan Andone, Mircea Rednic, Michael Klein, Dorin Mateuț, Romulus Gabor, Florea Văetuș, Florea Dumitrache sau Ioan Petcu.
Vechiul stadion hunedorean inaugurat în anul 1960 poartă numele regretatului Michael Klein, decedat în urmă cu trei decenii, la vârsta de 33 de ani. Acesta își va schimba total fața în anii ce urmează, Bobouțanu susținând că echipa orașului îl va putea inaugura în 2026.
Zilele trecute, Dan Colesniuc, președintele Corvinului, dădea ca termen de finalizare a noii arene anul 2028. ”Eu spun că la 9 ani de la demararea discuțiilor cu Guvernul României pentru construcția noii arene, hunedorenii și echipa de fotbal se vor putea bucura de ea. Am parcurs greu pașii din 2017 încoace, am făcut zeci de drumuri în Capitală pentru a convinge autoritățile centrale ca, prin Compania Națională de Investiții, să susțină construirea unui stadion într-un oraș ce are sub 100 de mii de locuitori. Totodată, arena de la Hunedoara ar fi prima din Transilvania construită de CNI și ne mândrim și cu acest lucru (n.r. – și Cluj Arena este construită cu bani de la Guvern, e drept că nu în totalitate). S-a pierdut ceva timp cu ceva contestații ce au ajuns până la Curtea de Apel, dar astăzi vă pot spune că pe 21 ianuarie se vor deschide plicurile cu ofertele pentru executarea lucrărilor. În termen de 60 de zile se vor analiza aceste oferte tehnice și financiare din partea firmelor participante la licitație și undeva pe la începutul lunii aprilie se va semna contractul de proiectare și execuție. Acesta are termen de 6 luni, iar autoritățile locale și județene hunedorene, partenere ale acestui proiect, ar putea demara demolarea vechii arene. Nu o vom face imediat, probabil echipa va termina sezonul la Hunedoara, dar e important că deja avem o hotărâre de Guvern privind finanțarea încă din decembrie 2022 și încă una, ceva mai recentă, privind demolarea. Efectiv, lucrările la noului stadion de 10 mii și 100 de locuri pe scaune, ce costă 64,5 milioane de euro, va dura 22 de luni, începând cu toamna anului 2024. Așadar, eu cred că spre finalul anului 2026, Corvinul va juca pe un stadion nou-nouț, pe care o echipă de tradiție ei și suporterii ei îl merită. Noi, ca autorități locale și județene, ne vom face partea de co-finanțare, ce presupune accesul pietonal și auto, alimentarea cu curent a noului stadion și alte lucrări conexe”, afirmă, pentru Liga2.ro, Dan Bobouțanu.
Evident, în perioada în care va fi demolat actualul stadion și va fi construit cel nou, Corvinul va fi obligată să joace într-o altă localitate, iar hunedorenii au și identificat soluția.
”Echipa va termina campionatul la Hunedoara, dar pentru sezonul următor, cel mai probabil, va juca la Călan. Vor fi necesare ceva investiții la stadionul de acolo, dar vom fi la doar 15 kilometri distanță de Hunedoara. Echipa nu va călători mult, suporterii la fel, cred că vom avea toate condițiile să repetăm rezultatele din acest sezon, poate chiar să le depășim. Bineînțeles, dacă băieții ne vor face bucuria să promoveze în prima ligă va trebui să ne mutăm pe un stadion omologat, așteptând – bineînțeles – ziua în care vom juca acasă cu cele 10 mii și 100 de locuri ocupate până la ultimul”, adaugă Bobouțanu.
Campionatul Ligii 2 se va relua la finalul lunii februarie 2024, iar Corvinul va mai avea de jucat pe teren propriu, în campionat, cel puțin șapte meciuri, două în sezonul regular și cinci în play-off, unde va accede cel mai probabil. În plus, tot acasă ar trebui să organizeze și sfertul de finală al Cupei României contra CFR Cluj, dar depinde și de ora la care va fi programată partida de către deținătorii de drepturi tv.
https://liga2.prosport.ro/liga-3/jiul-petrosani-e-inspirata-de-succesul-corvinului-19296622
https://liga2.prosport.ro/seria-1/acelormittal-hunedoara-sprijina-corvinul-cu-60-000-de-euro-19296614
https://liga2.prosport.ro/seria-1/unde-va-juca-acasa-corvinul-cand-se-va-construi-noul-michael-klein-19296543
https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-dinu-maghici-despre-ascensiunea-corvinulu-19296495
https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-se-pregateste-sa-si-schimbe-forma-de-organizare-19296465