Ionuț Badea, deloc îngrijorat că Argeșul a suferit numai înfrângeri în meciurile amicale din Turcia: „Ne apropiem foarte mult de ceea ce dorim să jucăm”

Marius ANGHEL 11 Feb. 2020, 13:45 Pregătiri, amicale

Campionii FC Argeș a desfășurat, luni, al treilea meci amical în cantonamentul din Turcia și a înregistrat a treia înfrângere consecutivă cu 0-1. După eșecurile cu bulgarii de la PFK Montana (scor 0-1) și cu macedonenii de la Bregalnica Stip (scor 0-1), echipa piteșteană a cedat și cu sârbii de la Kabel Novi Sad (scor 0-1), ocupanta locului 5 din liga secundă din Serbia. Antrenorul Ionuț Badea nu este însă îngrijorat, spune că echipa sa se apropie de ceea ce ar trebui să joace, însă mai are de pus anumite detalii la punct, cum ar fi faza ofensivă.

„A fost o partidă care se apropie foarte mult de ceea ce ar trebui să jucăm. Chiar dacă am pierdut cu 1-0, a fost, din punctul meu de vedere, o partidă bună, și ca ritm de joc, și ca adversar, chiar în multe momente cu contacte foarte dure. De altfel, echipa adversă a primit trei cartonașe roșii astăzi, dar, firește, cu schimbările permise de către arbitraj și de către noi, am jucat 11 la 11 pe toată durata partidei.

Spuneam că a fost o partidă care se apropie mult de ceea ce dorim să jucăm. Spun că se apropie, pentru că încă nu suntem la tot ceea ce înseamnă capacitate maximă, de la, eu știu, faza aceasta de finalitate care încă suferă, deși a avut din nou ocazii clare de a marca, lucruri pe care le gândim și le structurăm în antrenamentele viitoare. Trebuie să trecem, în momentul de față, și la faza aceasta de finisare, de cizelare a tot ceea ce s-a întâmplat până acum. Concentrarea are și ea un rol, având în vedere că suntem într-o perioadă de încărcăre și lucrurile acestea își pun din ce în ce mai mult amprenta, odată cu trecerea zilelor și apropierea de finalul acestui cantonament.

Dar, încă o dată o spun, a fost o partidă care se apropie de ceea ce ar trebui să jucăm. Au fost și puține schimbări. Meciul următor îl aștept să fie și mai bun și să închidem cu un rezultat bun, ca să dăm, cumva, valoare muncii pe care am depus-o aici”, a spus Badea după meciul cu sârbii.

În următorul amical, echipa piteșteană o întâlnește pe 13 februarie, cu o zi înainte de revenirea în țară, pe Chikhura Sachkhere, ocupanta locului 4 în prima ligă a Georgiei.

„Altfel vor sta lucrurile cu Năstăsie, Prepeliță și Nini Popescu pe teren”

În testul cu Kabel Novi Sad, Ionuț Badea a folosit următorii jucători: Ducan – Tofan, Turda, Deslandes, Șerbănică – Moihedja, I. Șerban – Rob. Grecu, Blejdea – Matiș, Buhăescu. După pauză au mai intrat: Koleslovs, Turkovic, I. Năstăsie, A. Popa, Motroc, Mușat, Mirică, Oancea.

Antrenorul Argeșului a vorbit și despre situația lui Năstăsie, Prepeliță, Nini Popescu și Koleslovs, fundașul leton aflat în probe.

„Mă bucur că l-am putut folosi și pe Năstăsie timp de 20 de minute. Aștept ca și Prepeliță să aibă un anumit număr de antrenamente pentru a putea conta și pe el. Nini Popescu va reveni de marți la antrenamente după problemele pe care le-a avut la genunchi. Cu cei trei în teren, altfel vor sta lucrurile. La Koleslovs se vede lipsa de pregătire, însă încercăm să-l aducem la un nivel destul de bun în următoarea perioadă”, a mai spus Ionuț Badea.

Marius ANGHEL 11 Feb. 2020, 13:45 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă