Poli Iași poate face o super-afacere cu Cătălin Itu. Cum va deveni jucătorul luat de la CFR Cluj definitiv al moldovenilor. ”Sperăm ca în viitor să facă obiectul unui transfer pe o sumă de bani”

Narcis POHOAȚĂ 25 Jan. 2023, 11:45 Liga 2
Poli Iași poate face o super-afacere cu Cătălin Itu. Cum va deveni jucătorul luat de la CFR Cluj definitiv al moldovenilor. ”Sperăm ca în viitor să facă obiectul unui transfer pe o sumă de bani”

Politehnica Iași va oficializa, în cursul zilei de astăzi, 25 ianuarie, cele două noi achiziții din SuperLigă, prezentate de ieri în exclusivitate de Liga2.ro.

Atacantul slovac Jakub Vojtus (29 de ani), ultima dată la Rapid, a ajuns deja la Iași, iar în cursul după-amiezii este așteptat și mijlocașul Cătălin Itu (23 de ani), de la CFR Cluj.

Ambii jucători vor efectua mai întâi vizita medicală, după care vor semna contractele cu clubul moldovean.

Cum poate deveni Cătălin Itu definitiv jucătorul Iașiului

Atacantul Jakub Vojtus va semna până în vară, angajamentul său urmând să fie prelungit în cazul în care Poli Iași promovează în SuperLigă, la sfârșitul acestui sezon.

Tot până în vară va semna și Cătălin Itu, sub formă de împrumut de la CFR Cluj, cu mențiunea că jucătorul va deveni definitiv al Politehnicii în cazul unei promovări.

Astfel, ieșenii speră să facă o super-afacere cu tânărul mijlocaș de 23 de ani.

”Am ajuns la un acord cu Vojtus și Cătălin Itu, ei sunt jucătorii noștri. Nu cred că vor fi probleme la vizita medicală și vor semna în cursul zilei de miercuri. Itu a venit sub de împrumut până în vară de la CFR Cluj, iar dacă Poli promovează va deveni definitiv jucătorul nostru. Chiar dacă este tânăr, are doar 23 de ani, Itu are deja experiență, are câteva titluri cucerite cu CFR Cluj, este multe meciuri în prima ligă și avem mare încredere că ne va ajuta în lupta pentru promovare. Fiind un jucător tânăr, ne dorim, firesc, ca în câțiva ani să-l putem transfera la o altă echipă, pe o sumă de bani”, a declarat managerul executiv al Politehnicii, Florin Briaur.

  • Slovacul Vojtus a jucat în acest sezon pentru Rapid în doar 5 meciuri în campionat, 119 minute bifate pe teren, și 3 apariții în Cupa României, 133 minute pe teren, în care a bifat și un gol, în 4-1 cu CSC Dumbrăvița.

Itu, al doilea la testul Gacon la CFR Cluj, după Ciprian Deac

Cătălin Itu a venit la Poli Iași cu pregătirea fizică făcută, el efectuând cantonamentul de iarnă împreună cu campioana CFR Cluj, în Spania.

Mai mult decât atât, mijlocașul de 23 de ani se află în niște parametri fizici foarte buni, în condițiile în care la testul Gacon a ieșit al doilea din lotul CFR-ului, după Ciprian Deac.

Potrivit clubului din Gruia, Deac a reușit să parcurgă 25 de intervale ale testului, iar Cătălin Itu a fost al doilea, cu 24 de intervale.

Însă Itu are o mare problemă, mai importantă decât rezultatele de la testarea fizică. În actualul sezon, acesta nu are niciun meci jucat la prima echipă a CFR-ului și a prins lotul doar de trei ori, de fiecare dată rămânând rezervă. A jucat în Liga 3, la echipa secundă.

”Mult succes, Cătălin Itu!
Cluburile CFR 1907 Cluj și Politehnica Iași au ajuns la un acord privind împrumutul jucătorului Cătălin Itu până la finalul acestui sezon.
Itu a debutat la CFR în mai 2019, iar de atunci a bifat 61 de meciuri în tricoul echipei noastre.
Pe această cale îi dorim multă baftă la noua sa echipă!”, a transmis CFR Cluj, luând fața Politehnicii Iași, care până acum nu a comunicat nimic.

Contractul lui Paul Fosu-Mensah a fost reziliat

Poli Iași a punctat la începutul acestei săptămâni și la capitolul plecări. Clubul din Copou a anunțat oficial despărțirea de olandezul Paul Fosu-Mensah, contractul fiind reziliat amiabil.

Olandezul Fosu-Mensah (21 de ani) a evoluat la Poli Iași în doar 5 meciuri din liga secundă, 203 minute.

”Am ajuns la un acord cu Mensah și am reziliat pe cale amiabilă. E un jucător tânăr, dar era a cincea variantă de fundaș central și îi era foarte greu să mai prindă chiar și lotul. De aceea am decis să ne despărțim în condiții foarte bune și îi mulțumesc pentru faptul că a înțeles acest lucru”, a mai spus managerul executiv Florin Briaur, care speră să ajungă în aceste zile la un acord și cu polonezul Pawel Tomczyk: ”Suntem în discuții și cu Tomczyk pentru reziliere. Sunt convins că își va găsi echipă în Polonia, impresarul lui îi va căuta echipă. După transferul lui Vojtus e clar că are șanse mici să mai prindă lotul și atunci am decis să ne despărțim.”

După cele două achiziții, Poli Iași mai caută un portar, în condițiile în care a rămas cu doar doi goalkeeperi, Ianoș Brînză și Risto Jankov.

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-doi-dintr-o-lovitura-poli-iasi-ia-doi-jucatori-de-la-echipe-din-play-off-ul-superligii-19258601

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-s-a-decis-in-privinta-lui-paul-fosu-mensah-si-pawel-tomczyk-antrenorul-politehnicii-iasi-mai-asteapta-trei-jucatori-dar-cu-o-singura-conditie-19258531

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-s-a-facut-de-ras-in-primul-amical-a-pierdut-si-a-incasat-patru-goluri-in-copou-de-la-echipa-din-liga-3-bucovina-radauti-jucatorii-folositi-de-leo-grozavu-video-rezumat-19258325

Narcis POHOAȚĂ 25 Jan. 2023, 11:45 Liga 2
Pe aceeași temă