Costin Ghiocel, reacție publică după intrarea horror asupra lui Cătălin Itu. Cum a explicat căpitanul SC Oțelul cele întâmplate la Galați și mesajul pentru jucătorul Politehnicii Iași

Răzvan STÎNGĂ, Marius ANGHEL 20 Mar. 2023, 16:51 Liga 2

Costin Ghiocel a ieșit în evidență în partida cu Politehnica Iași, dar cu un gest nesportiv și care putea avea urmări grave pentru Cătălin Itu, căruia i-a aplicat un picior în cap.

A doua zi după meciul din prima etapă a play-off-ului de Liga 2, în care Poli Iași a învins cu 2-1, SC Oțelul a postat o declarație a căpitanului Ghiocel, prin care acesta își cere scuze pentru cele întâmplate și precizează că nu a intenționat niciodată să îl accidenteze pe Cătălin Itu.

Costin Ghiocel, scuze publice după intrarea oribilă asupra lui Cătălin Itu, în partida SC Oțelul – Poli Iași

Intervenția lui Costin Ghiocel poate fi catalogată ca una întârziată, în ciuda celor întâmplate, dar nu poate fi omis faptul că era de intuit ce avea să facă Itu, mai ales că, până la urmă, căpitanul gălățenilor a ridicat piciorul la nivelul capului adversarului și, presupunând că nu l-ar fi lovit, s-ar fi dictat cu siguranță joc periculos, lovitură liberă pentru Poli Iași și eventual un cartonaș galben.

Costin Ghiocel a dorit să își ceară scuze pentru ceea ce i-a făcut lui Cătălin Itu, care, din fericire, chiar dacă a fost schimbat în urma intervenției fundașului asupra sa, nu a fost dus la spital și situația a fost rezolvată de medici de pe marginea terenului, din ambulanță.

  • FOTO imediat după meci, în autocar.

Costin Ghiocel, reacție după intrarea asupra lui Cătălin Itu: ”N-am fost niciodată violent. Îmi asum responsabilitatea pentru intervenție”

În urma celor întâmplate, fundașul în vârstă de 29 de ani a afirmat că își asumă consecințele și își așteaptă pedeapsa, care îi va aduce cel puțin două etape din suspendare, fiind scos din calcule de Dorinel Munteanu pentru următoarele runde din play-off.

În primul rând, aș vrea să îmi prezint scuzele față de Cătălin Itu, a fost o intervenție nefericită și neintenționată din care a avut de suferit un coleg de breaslă. Nu am fost niciodată un jucător violent și cu siguranță nu voi încerca vreodată să pun integritatea unui jucător în pericol. Sper că recuperarea va fi una rapidă și va reveni cât mai curând pe teren.

În al doilea rând, regret faptul că mi-am dezamăgit echipa și emblema de pe pieptul tricoului pe care îl reprezint, iar coechipierii, staff-ul tehnic și suporterii au avut de suferit în urma acțiunilor mele.

Îmi asum responsabilitatea pentru intervenția avută, una care nu mă definește ca și jucător de fotbal. Mă angajez să am în continuare un comportament sportiv conform regulilor jocului, plin de fair-play și respect față de toți participanții la activitatea fotbalistică”, a spus Costin Ghiocel în urma celor întâmplate, conform SC Oțelul.

Costin Ghiocel, accidentat o lungă perioadă în acest sezon

În acest sezon, Ghiocel a jucat în numai șase etape de Liga 2 pentru SC Oțelul, inclusiv partida cu Poli Iași. E unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului gălățenilor, dar a fost măcinat de accidentări în actuala stagiune. În totalul celor șase meciuri bifate în campionat, din 20 de etape disputate, le-a început pe toate ca titular și doar o dată a fost înlocuit, în partida în care s-a și accidentat.

Cu Dinamo (1-3, etapa 2) a fost integralist, iar cu Unirea Constanța (3-2, etapa 3) s-a accidentat și a fost înlocuit în minutul 65 cu Vasile Jardan. A revenit pe teren în ultimul meci oficial al echipei sale dind 2022, în decembrie, în jocul din Cupa României cu Gloria Buzău (0-2, acasă, în etapa a 3-a a fazei grupelor), în care a fost integralist. A evoluat în campionat abia la începutul anului 2023, tocmai în etapa a 17-a a sezonului regular, în 0-0 în deplasare cu CSM Slatina, când a fost integralist.

Cu FK Miercurea Ciuc (1-0, etapa 18) și CSC Dumbrăvița (1-1, etapa 19) a fost din nou de la început și până la final pe gazon. În prima etapă din play-off, în derby-ul cu Poli Iași, Ghiocel a fost din nou titular și căpitan, dar, iată, în minutul 26 a fost eliminat după intrarea brutală asupra lui Cătălin Itu.

În Liga 2, Ghiocel a mai evoluat în mai multe sezoane pentru Dunărea Galați și Dacia Unirea Brăila.

Cornel Șfaițer nu înțelege intervenția lui Costin Ghiocel asupra lui Cătălin Itu

Președintele Consiliului Director al Politehnicii Iași, Cornel Șfaițer, a comentat cele întâmplate cu jucătorul echipei pe care o reprezintă, Cătălin Itu, dar și intrarea în sine a lui Costin Ghiocel.

Conducătorul a declarat că nu înțelege cum un fundaș cu experiența lui Ghiocel, cu peste 100 de meciuri la nivelul Ligii 2, a putut să aibă o astfel de intrare, dar s-a mulțumit cu faptul că Itu este în regulă și că a văzut o parte din meci, după ce a primit îngrijiri medicale, de pe margine, alături de colegii săi de pe banca de rezerve.

Foarte urâtă intrarea. Cu toții ne-am speriat la acea fază și am stat cu sufletul la gură până am aflat că totul este în regulă și Cătălin se simte bine. În afară de acele leziuni la față, care sunt destul de complicate, în rest lucrurile sunt sub control. A sunat și tatăl lui la pauză, familia a fost îngrijorată.

La pauză ne-am liniștit, iar Cătălin a venit la bancă. Nu îmi explic intrarea lui Ghiocel, un jucător cu experiență, pe care îl știu de mulți ani, de la Brăila. Sunt chestiuni care nu au ce căuta pe terenul de fotbal. Putea să îl mutileze pe viață pe Cătălin, un jucător tânăr, de viitor. Dar până la urmă este om, este un sport de echipă și nu este normal să intri astfel la un coleg.

A fost o intrare cum rar am văzut și la Liga a 4-a”, a spus Șfaițer, referitor la cele întâmplate cu Cătălin Itu.

Faza din minutul 25 al meciului SC Oțelul – Poli Iași se putea termina rău

Amintind cele întâmplate în SC Oțelul – Poli Iași, incidentul a avut loc în minutul 25, când rezultatul de pe tabelă era 1-1. La o fază normală de joc, cu un balon aruncat în adâncime din defensiva Politehnicii Iași, aproape de careul mare al gălățenilor, Cătălin Itu a vrut să prelungească mingea cu capul, moment în care a intervenit cu piciorul ridicat căpitanul Ghiocel, care l-a lovit cu gheata în partea stângă a feței pe Itu, în zona tâmplei.

Nu s-a mișcat câteva secunde Itu după ce a căzut pe teren, a intrat stafful medical, iar jucătorul a fost scos de pe teren pe targă. A fost dus în ambulanță apoi, unde a primit îngrijiri medicale, iar ulterior a trecut pe banca de rezerve pentru a vedea finalul meciului.

Eliminarea lui Ghiocel a contribuit în mare măsură și la prima înfrângere suferită de SC Oțelul pe teren propriu în acest sezon. În partida cu Poli Iași a fost prima dată în acest sezon de Liga 2 când Ghiocel a primit un cartonaș, chiar pe cel roșu.

Foto: DigiSport, Politehnica Iași și SC Oțelul

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ, Marius ANGHEL 20 Mar. 2023, 16:51 Liga 2
Pe aceeași temă