Leo Grozavu a avut 32 de jucători la primul antrenament din 2023 al Politehnicii Iași. Fotbalistul la care s-a renunțat și cele șapte noutăți de la reunire

Narcis POHOAȚĂ 09 Jan. 2023, 18:40 Liga 2

Jucătorii Politehnicii Iași s-au reunit, luni, 9 ianuarie, după aproape o lună de vacanță. La primul antrenament al anului 2023, unul ușor, de reacomodare la efort, au participat 32 de jucători.

Șapte jucători în probe la Poli Iași

Pe lângă jucătorii vechi și noile achiziții Alexandru Musi și Robert Ion, la reunire au fost prezenți și șapte jucători tineri pe care antrenorul Leo Grozavu vrea să-i testeze în următoarea perioadă.

Dragoș Ungurenașu, Darius Deac (ambii de la Rapid Brodoc) și Alexandru Azoiței (Știința Miroslava) sunt jucători împrumutați de Poli la echipe din Liga 3, în timp ce Alexandru Gău (Viitorul Darabani) și Bogdan Istrătie (Jiul Petroșani) au fost remarcați de antrenorul Leo Grozavu la antrenamentele din finalul anului trecut și vor mai fi urmăriți o perioadă.

De asemenea, antrenorul îi va urmări la lucru în zilele următoare și pe Paul Cosma (portar, Sportul Șimleu Silvaniei) și Florin Ionescu (fundaș, Bucovina Rădăuți).

Iașiul s-a despărțit de Del Priore. Knoflach, Fosu Mensah și Tomczyk l-ar putea urma

Din lotul cu care s-a încheiat anul 2022, Poli s-a despărțit oficial de argentinianul Nicolas Del Priore, jucător care a dezamăgit în prima parte a campionatului. De asemenea, portarul austriac Tobias Knoflach, absent de la reunire și fundașul olandez Paul Fosu Mensah s-ar putea despărți și ei de echipă în zilele următoare.

Au lipsit motivat de la reunire portarul Risto Jankov, mijlocașul Julian Marchioni și atacantul Pawel Tomczyk, cei trei urmând să ajungă la Iași în câteva zile. Vârful polonez nu este nici el sigur că va continua în Copou, stafful urmând să ia o decizie până la sfârșitul săptămânii, în funcție de următoarele achiziții. Tot de acest aspect ar putea depinde și menținerea/plecarea altor jucători mai tineri, antrenorul Leo Grozavu urmând să definitiveze lotul în cursul săptămânii viitoare.

Leo Grozavu: ”Dacă vor veni jucători, vor mai fi și plecări”

Antrenorul Leo Grozavu a declarat că mai așteaptă jucători, urmând să ia o decizie legată de plecări și în funcție de numărul ”sosirilor”.

”Au venit doar doi jucători deocamdată, Musi și Robert Ion, dar suntem în discuții și pentru alții. Vom vedea ce se mai poate aduce. Până nu văd jucătorii aici, nu pot să spun nimic. E posibil să și vină jucători, cum e posibil să mai și plece. Dacă vor veni, vor fi și plecări. La Del Priore s-a renunțat, ceilalți sunt jucătorii Iașiului și vom stabili în funcție de veniri cine va trebui să mai plece”, a declarat Leo Grozavu.

La rândul său, Gabriel Vașvari a reluat antrenamentele cu gândul la promovarea în SuperLigă.

”Am revenit la pregătire cu același gând cu care am venit în vară la Iași, de a promova. Sperăm să facem o pregătire foarte bună, să rămânem cu toții sănătoși și să câștigăm cele trei meciuri rămase din sezonul regulat, pentru a intra cu un avantaj în play-off față de celelalte echipe. E o perioadă mai urâtă, pentru că nu ai plăcerea jocului, adrenalina competiției, dar trebuie să tragem tare acum, să facem o pregătire bună pentru a da totul pe teren când vor veni meciurile oficiale”, a spus Gabriel Vașvari.

Lotul prezent la reunirea Politehnicii Iași:

portar: Ianoș Brînză, Paul Cosma (Șimleu Silvaniei);
fundași: Florin Plămadă, Răzvan Tincu, Mădălin Martac, Viorel Lică, Christ Kouadio, Enrichi Finica, Ștefan Ștefanovici, Denis Ciaun, Paul Fosu Mensah, Dragoș Ungurenașu (Rapid Brodoc), Alexandru Azoiței (Știința Miroslava), Florin Ionescu (Bucovina Rădăuți);
mijlocași: Gabriel Vașvari, Tudor Telcean, Francisc Cristea, Cătălin Hlistei, Alin Roman, Denis Bujor, Octavian Cracea, Antonio Dumitru, Alexandru Anton, Alexandru Musi, Alexandru Hrib, Robert Ion, Diego Fărcaș (junior Academie), Alexandru Gău (Viitorul Darabani);
atacanți: Shayon Harrison, Darius Deac (Rapid Brodoc), Bogdan Istrătie (Jiul Petroșani), Niamțu Robert (junior Academie).

Programul perioadei de pregătire la Poli Iași

Ieșenii vor avea o primă săptămână mai lejeră, cu reintrare treptată în efort, vizită medicală și teste fizice, urmând ca din 16 ianuarie să înceapă antrenamentele intense.

La finalul celei de-a treia săptămâni de pregătire, în perioada 27-29 ianuarie, Poli va disputa primele două meciuri amicale, în Republica Moldova, cel mai probabil cu Zimbru Chișinău și FC Zaria Bălți.

În săptămâna a patra de pregătire, ieșenii vor să mai dispute încă două meciuri amicale, acasă, cu adversare din zonă, iar pe 6 februarie moldovenii vor pleca în Antalya.

Iașiul va sta cantonat până pe 16 februarie în Turcia, interval în care va juca patru meciuri amicale, doar primele trei fiind perfectate, cu Veles Moscova, Cernomoreț Odessa și FK Liepaja.

https://www.youtube.com/watch?v=0Nr9vROSZEM

https://www.youtube.com/watch?v=eh-W9bEllNE

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-sa-reunit-si-a-organizat-primul-antrenament-19257448

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-si-a-anuntat-cei-noua-adversari-din-meciurile-amicale-patriche-si-nelut-rosu-au-sperante-ca-situatie-financiara-a-echipei-se-va-imbunatati-jucatorii-prezenti-la-vizita-medicala-19257408

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-reunire-in-prima-zi-din-saptamana-19257409

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-preparatorul-fizic-ovidiu-chiribici-spune-ce-ii-asteapta-pe-jucatorii-politehnicii-iasi-dupa-vacanta-dupa-fapta-si-rasplata-cine-l-a-impresionat-cel-mai-mult-la-capitolu-19257349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amical-dupa-amical-pentru-poli-iasi-elevii-lui-leo-grozavu-vor-disputa-opt-partide-in-perioada-de-pregatire-jumatate-dintre-ele-in-turcia-19257266

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-cu-ochii-pe-superliga-antrenorul-leo-grozavu-vrem-sa-facem-transferuri-dar-nu-cu-orice-pret-vrem-titulari-prioritatea-numarul-1-in-copou-si-ce-atacanti-au-ratat-moldo-19257199

Narcis POHOAȚĂ 09 Jan. 2023, 18:40 Liga 2
Pe aceeași temă