Poli Iași caută la Slatina primul succes în deplasare după două luni, în uvertura etapei a 11-a. Leo Grozavu, la primul meci pe banca moldovenilor

Narcis POHOAȚĂ 20 Oct. 2022, 13:22 Liga 2
Poli Iași caută la Slatina primul succes în deplasare după două luni, în uvertura etapei a 11-a. Leo Grozavu, la primul meci pe banca moldovenilor

CSM Slatina și Politehnica Iași deschid, vineri, etapa a 11-a a Ligii 2 cu o confruntare ce se anunță extrem de interesantă.

Echipa olteană, nou-promovată în eșalonul secund, a avut o primă jumătate de sezon regular peste așteptări și ocupă locul 9 în clasament, cu 15 puncte, fiind la doar două lungimi de play-off.
De cealaltă parte, Poli Iași este pe poziția a 4-a, cu 20 de puncte, și în cazul unei victorii poate egala la puncte liderul Steaua.

Poli Iași, fără victorie în deplasare în ultimele două luni

Pentru a rămâne între primele clasate, Poli Iași este obligată să câștige la Slatina, dar misiunea moldovenilor nu va fi deloc ușoară. Iașiul va avea în față o nou-promovată care s-a descurcat nesperat de bine acasă până acum. În cele patru meciuri disputate la Slatina, CSM a obținut 7 puncte, patru dintre ele cu două echipe situate pe locuri care duc în play-off (egal cu Unirea Slobozia și victorie cu FK Miercurea Ciuc), fiind învinsă doar de Steaua.

În plus, oltenii au obținut puncte importante și în deplasare, victorie la Concordia Chiajna și remiză la Gloria Buzău.

De cealaltă parte, Poli Iași nu s-a simțit deloc bine pe teren străin în prima jumătate a sezonului regular. În cinci meciuri disputate în deplasare, Iașiul a câștigat doar unul, și acela cu noroc, la Unirea Dej. De la acel 2-1 pe terenul Unirii, înregistrat în luna august, în etapa a 3-a, Poli a obținut un singur punct în trei deplasări, foarte puțin pentru o pretendentă la play-off și promovare.

Mai mult decât atât, Poli Iași a evoluat foarte slab în ultimele trei deplasări, cu Steaua, Unirea Slobozia și Ripensia Timișoara. Acest din urmă meci pe teren străin, soldat cu un rușinos 1-3, a dus și la despărțirea de antrenorul Claudiu Niculescu.

Leo Grozavu, la primul meci pe banca tehnică a Politehnicii

Dincolo de importanța punctelor în economia luptei pentru accederea în play-off, meciul are o însemnătate aparte pentru echipa ieșeană, fiind primul oficial cu antrenorul Leo Grozavu pe banca tehnică. Antrenorul în vârstă de 55 de ani a debutat, în scripte, la Poli, în runda anterioară, 1-0 cu Metaloglobus în Copou, dar la Slatina va sta pentru prima dată pe banca tehnică.

Înainte de plecarea spre Slatina, o deplasare parcursă în peste 11 ore, cu autocarul, antrenorul echipei din Iași a declarat că indiferent de circumstanțe Poli trebuie să obțină cele trei puncte.

”Ne așteaptă o partidă dificilă, e clar că mergem acolo cu gânduri serioase. Va fi o deplasare lungă, obositoare, dar asta nu înseamnă că mergem acolo cu forțe mai puțin proaspete. Nu căutăm alibiuri, indiferent de cât de spectaculos sau mai puțin spectaculos vom juca, ne dorim să câștigăm, e clar”, spunea Leo Grozavu.

Poli Iași nu va conta în meciul cu Slatina pe mijlocașul Gabriel Vașvari și portarul Tobias Knoflach. Căpitanul Iașiului încă nu este refăcut sută la sută după ruptura musculară suferită în urmă cu mai bine de o lună și va fi menajat, în timp ce portarul Knoflach s-a accidentat la ultimul antrenament efectuat în Copou.

CSM Slatina – Poli Iași e meciul care deschide etapa a 11-a a Ligii 2 și are loc vineri, de la ora 15:30, pe stadionul 1 Mai din Slatina. Oltenii sunt pe locul 9, cu 15 puncte, iar moldovenii se situează pe poziția a 4-a, cu 20 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-optimist-dupa-primele-antrenamente-la-poli-iasi-ma-astept-la-progrese-evidente-de-la-zi-la-zi-ce-spune-despre-meciul-de-la-slatina-19250187

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-catalin-hlistei-a-scuturat-din-nou-plasa-pentru-poli-iasi-dupa-o-pauza-de-8-luni-imi-lipsea-golul-il-asteptam-ca-painea-calda-jucatorul-vrea-sa-ierneze-in-fotoliul-de-19249952

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amprenta-lui-leo-grozavu-cum-vrea-sa-transforme-echipa-din-copou-noul-antrenor-al-politehnicii-iasi-acesta-a-facut-mai-multe-schimbari-in-primul-11-19249875

Narcis POHOAȚĂ 20 Oct. 2022, 13:22 Liga 2
Pe aceeași temă