Leo Grozavu, optimist după primele antrenamente la Poli Iași: ”Mă aștept la progrese evidente de la zi la zi.” Ce spune despre meciul de la Slatina

Narcis POHOAȚĂ 19 Oct. 2022, 12:31 Liga 2
Leo Grozavu, optimist după primele antrenamente la Poli Iași: ”Mă aștept la progrese evidente de la zi la zi.” Ce spune despre meciul de la Slatina

Politehnica Iași va pleca încă de astăzi, miercuri, spre Slatina, pentru meciul de vineri cu echipa locală CSM, primul al rundei a 11-a a Ligii 2. Moldovenii au ales să facă deplasarea direct, fără ”escală”, astfel că după antrenamentul programat în cursul dimineții și servirea mesei se vor îmbarca în autocar cu destinația Slatina.

În ciuda distanței lungi, de 560 de kilometri, antrenorul Leo Grozavu este convins că elevii săi vor avea timp să se refacă până la ora partidei.

Leo Grozavu: ”Mergem cu gânduri serioase la Slatina”

Antrenorul Politehnicii a venit cu vocea vizibil afectată la prima sa conferință de presă premergătoare unui meci. Și, glumind, a spus că va apela la o portavoce pentru ca elevii săi să-l audă mai bine în timpul meciului de la Slatina.

Leo Grozavu se așteaptă la un meci greu cu oltenii, dar spune că nu ia în calcul decât victoria.

”Ne așteaptă o partidă dificilă, e clar că mergem acolo cu gânduri serioase. Va fi o deplasare lungă, obositoare, dar asta nu înseamnă că mergem acolo cu forțe mai puțin proaspete. Nu căutăm alibiuri, indiferent de cât de spectaculos sau mai puțin spectaculos vom juca, ne dorim să câștigăm, e clar”, a spus Leo Grozavu.

Se așteaptă la progrese evidente

Noul antrenor al trupei moldovene are doar câteva antrenamente efectuate cu Poli, încă nu cunoaște foarte bine jucătorii, este în perioada de evaluări, dar se declară încrezător în potențialul echipei. Dacă la conferința de prezentare vorbea despre creșterea calității jocului din iarnă încolo, de această dată Leo Grozavu a transmis că suporterii vor vedea un progres chiar mai devreme.

”Este o perioadă încărcată, cu un volum mare de muncă, cu evaluări și toate astea se întâmplă în plină desfășurare a campionatului. Încă nu sunt la momentul la care să vă pot spune foarte multe lucruri despre jucătorii mei, dar în cele câteva antrenamente în care am lucrat cu echipa vreau să vă transmit că sunt încrezător în potențialul echipei. Mă aștept la progrese evidente de la zi la zi. Ce vă pot asigura este că în cel mai scurt timp posibil vom avea și o exprimare care să mulțumească în primul rând suporterii. Peste tot pe unde am fost acesta a fost unul dintre obiectivle mele, nu neapărat impuse. În afară de rezultat, trebuie să avem și o prestație care să corespundă cu doleanțele oamenilor care plătesc bani pe bilet, care iubesc această echipă”, a punctat Leo Grozavu.

Grozavu vrea să schimbe mentalitatea de abordare a meciurilor

Dacă jocul unei echipe nu se poate schimba peste noapte și necesită timp, noul antrenor al lui Poli Iași este convins că pe termen scurt poate ”umbla” la mentalitatea cu care elevii săi abordează meciurile.

”Pe termen scurt în primul rând poate fi schimbată mentalitatea de abordare a unui joc. Asta e clar că trebuie să se schimbe, după care celelalte, pregătire fizică, pregătire tactică, mentală. Toate acestea aduc o altă echipă în fața dumneavoastră. În primul rând trebuie să mă edific eu asupra potențialului individual al fiecărui jucător. Sunt jucători pe care nu-i cunosc, nici nu am cum până nu o să-i văd la joc. Grupul reacționează bine la antrenamente, ceea ce este foarte important. Am suficient de multă experiență în așa fel încât să reglez potențiometrul, pentru că și atunci când mănânci prea mult poți să faci indigestie. Avem de muncă, încercăm să facem pașii normali pentru a ajunge la o formă sportivă cât mai rapid, în condițiile date”, a completat antrenorul Politehnicii Iași.

Dacă ai un grup unit, ai și echipă

Noul antrenor al Iașiului s-a referit și la meciul din etapa anterioară, cu Metaloglobus, pe care l-a trăit ”la intensitate maximă” în tribuna oficială.

”Dacă aș fi stat pe bancă ar fi fost o presiune suplimentară pentru jucători, pentru că aș fi cerut lucruri pe care nu le-am antrenat, pe care nu aveau de unde să le știe. La cum a decurs jocul, aș fi creat o tensiune suplimentară pentru ei și am ales soluția ideală. La ceea ce s-a întâmplat pe teren, dacă aș fi fost pe bancă nu aș fi gestionat în cel mai bun mod posibil situația respectivă. Mi-am dat seama de potențialul echipei în momentul de față, e mult de muncă, dar sunt mulțumit că au avut reacție, au încercat, am văzut și cât pot în momentul de față. Putem să facem lucrurile bine, dar măcar într-un timp relativ scurt, două-trei săptămâni”, a explicat Grozavu, care speră să formeze un grup unit în cel mai scurt timp, aceasta fiind, în opinia sa, o condiție sine qua non pentru crearea unei echipe competitive: ”Mai e de lucru mult și la acest aspect, al unității grupului, dar nu vreau să fac reproșuri cuiva, pentru că sunt mulți jucători noi, străini de multe naționalități. Crearea unui grup cred că e unul dintre aspectele principale. Când o să avem grup, o să avem și echipă.”

Vestiarul a fost reprezentat la conferința de presă de portarul Risto Jankov, cel mai bun jucător al meciului cu Metaloglobus. Lăudat de Leo Grozavu, care l-a considerat eroul meciului, nord-macedoneanul a declarat că întreaga echipă a luptat pentru victorie.

”Nu sunt un erou, întreaga echipă a luptat pentru a câștiga meciul, toți băieții și-au făcut treaba pe teren. Acum mergem la Slatina, o echipă tânără, cu un joc ofensiv acasă, dar dacă vom asculta indicațiile antrenorului avem potențialul să câștigăm acest joc”, a spous Jankov.

CSM Slatina – Poli Iași e meciul care deschide etapa a 11-a a Ligii 2. Oltenii sunt pe locul 9, cu 15 puncte, iar moldovenii se situează pe poziția a 4-a, cu 20 de puncte.

Conferința de presă în care au vorbit Leo Grozavu și Risto Jankov, înaintre de CSM Slatina – Poli Iași:

https://www.youtube.com/watch?v=tsBm-rmg0lI

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-catalin-hlistei-a-scuturat-din-nou-plasa-pentru-poli-iasi-dupa-o-pauza-de-8-luni-imi-lipsea-golul-il-asteptam-ca-painea-calda-jucatorul-vrea-sa-ierneze-in-fotoliul-de-19249952

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amprenta-lui-leo-grozavu-cum-vrea-sa-transforme-echipa-din-copou-noul-antrenor-al-politehnicii-iasi-acesta-a-facut-mai-multe-schimbari-in-primul-11-19249875

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-prezentat-oficial-la-poli-iasi-intr-o-zi-speciala-pentru-oras-obiectivul-antrenorului-este-promovarea-nu-sunt-dumnezeu-dar-am-venit-sa-ajut-nu-am-venit-sa-facem-suete-la-ias-19249304

Narcis POHOAȚĂ 19 Oct. 2022, 12:31 Liga 2
Pe aceeași temă