Trei puncte și atât! Poli Iași a câștigat greu acasă cu ultima clasată Metaloglobus, după o nouă evoluție cenușie. Moldovenii, salvați de Hlistei

Narcis POHOAȚĂ 15 Oct. 2022, 15:49 Liga 2

Poli Iași își continuă parcursul fără greșeală pe teren propriu, bifând a șasea victorie consecutivă în acest sezon, 1-0 (0-0) cu Metaloglobus București.

Calitatea jocului echipei moldovene, ca și în multe alte meciuri, a lăsat însă de dorit, chiar și după debarcarea antrenorului Claudiu Niculescu. Poli s-a impus cu destule emoții împotriva ”lanternei roșii” a Ligii 2, echipa vizitatoare având câteva ocazii importante, în special în partea secundă.

Schimbări masive la Poli Iași după venirea lui Leo Grozavu

La o zi după ce a fost prezentat la Poli Iași, antrenorul principal Leo Grozavu a urmărit meciul de la tribuna oficială, iar pe bancă a stat ”secundul” Mugurel Cornățeanu. Cel care avea să recunoască la final că s-a consultat în permanență cu noul ”principal”.

Așa cum era de așteptat, venirea lui Grozavu a adus și schimbări importante în formula de start. Portarul Knoflach și stoperul Răzvan Tincu, care au greșit în meciul anterior, la Ripensia, au fost lăsați pe bancă, la fel ca și cei trei atacanți de meserie. Poli a jucat fără un vârf clasic, preferând să-l titularizeze în față pe Hlistei, cel care a și marcat golul victoriei.

Și cu Jankov în poartă i-a ieșit lui Leo Grozavu, nord-macedoneanul fiind omul meciului prin intervențiile sale.

Aceeași meteahnă, fără gol în prima repriză în dreptul ieșenilor

Poli Iași a început bine meciul și în minutul 3 Bujor a ratat o mare ocazie, șutând mult peste poartă din 8 metri, poziție centrală. Marchioni (10) a ratat și el ținta, cu un șut din afara careului, pentru ca în minutul 28 argentinianul să zguduie transversala, cu un șut superb, de la 30 de metri.

Ultimul cuvânt al primei părți l-a avut însă Metaloglobus. După un start ezitant de meci, oaspeții au echilibrat disputa, iar în minutul 34 au fost la un pas de a deschide scorul. Zakir a bătut perfect un corner de pe dreapta, Chatziterzoglou s-a înălțat imperial la 6 metri și a trimis plasat, cu capul, dar portarul Jankov a scos de lângă bară cu un reflex spectaculos.

La cabine s-a intrat fără gol, iar ieșenii începeau să murmure în tribune, cu gândul la victoriile anterioare chinuite din Copou.

Cătălin Hlistei, gol de trei puncte

După un prim act fără gol, pentru al zecelea meci consecutiv (!!!), adică toate disputate în acest sezon, Iașiul a ieșit mai timorată parcă de la vestiare, iar Metaloglobus a avut două bune șanse de a debloca tabela.

În minutul 52 Huiban a șutat din poziție bună, în blocajul lui Lică, iar un minut mai târziu același atacant al echipei vizitatoare l-a găsit la post pe portarul nord-macedonean Jankov, cu o lovitură de cap din 4 metri.

Simțind pericolul, Iașiul a făcut un pas în față, a început să preseze din nou, însă la fel de steril și a reușit în cele din urmă să înscrie. Francisc Cristea a încercat o pasă lobată în careu pentru Hlistei, defensiva bucureșteană a respins greșit până la atacantul Iașiului, care nu a mai stat pe gânduri și a șutat cu sete, de la 20 de metri, deschizând scorul.

Spre deosebire de alte partide, când a tremurat pentru victorie, Iașiul a gestionat bine finalul și a conservat fără probleme fragilul avantaj. Ba chiar își putea dubla avantajul în prelungiri, când Francisc Cristea a finalizat cu un șut slab, pe centrul porții, un contraatac în viteză purtat pe partea stângă de Ciaun.

Poli Iași urcă din nou pe podium, Metaloglobus rămâne tot ultima

Victorie obținută cu destul chin de Poli Iași, care rămâne cu procentaj de sută la sută în Copou în cele șase meciuri. Jocul lasă, însă, în continuare de dorit, iar antrenorul Leo Grozavu are de muncă serios pentru a schimba fața echipei.

De cealaltă parte, Metaloglobus, echipă schimbată mult în bine de la venirea lui Eusebiu Tudor, a avut momentele ei bune în Copou, dar în cele din urmă diferența de valoare a făcut diferența lui Poli.

Poli Iași urcă, pentru moment, pe podium după acest succes, pe locul 3, cu 20 de puncte, dar poate fi depășită de SC Oțelul, în timp ce Metaloglobus rămâne pe ultima poziție, 20, cu doar 4 puncte.

În etapa a 11-a, Poli Iași joacă vineri, de la ora 15:30, în deplasare la CSM Slatina, în timp ce Metaloglobus evoluează acasă, sâmbătă, de la ora 12:00, cu Dinamo.

POLITEHNICA IAŞI – METALOGLOBUS BUCUREŞTI 1-0

Cătălin Hlistei 67′

Poli Iași: Jankov – Martac, Fl. Plămadă (cpt.), V. Lică, Finica (Ciaun 56′) – Del Priore (Tincu 78′), Tud. Telcean (Fr. Cristea 46′), Marchioni – D. Bujor (Al. Anton 46′), Hlistei, Hunte (Plokhotnyuk 61′)
Rezerve neutilizate: Knoflach – Harrison, Tomczyk, Fosu-Mensah
Antrenor secund: Mugurel Cornățeanu

Metaloglobus: Gavrilaș – Rob. Neacșu, Caramalău (cpt.), Chatziterzoglou (Andr. Sava 62′), Cazan – Pătlăgică (Grosu 78′), Andr. Răuță (Gab. Șerban 78′) – Ad. Sîrbu, Zakir, Sin (Chiorean 68′) – Huiban (Zukanovic 68′)
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Goge, R. Cristea, Dav. Ilie
Antrenor: Eusebiu Tudor

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iaşi). Spectatori: 2.000. Arbitru central: Mihai Amorăriței (Câmpina – Prahova). Arbitri asistenți: Alexandru Filip (Constanţa) și Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova). Arbitru de rezervă: Mihai Safta (Iordăcheanu – Prahova). Observator de arbitri: Cristian Sava (Bacău). Delegat de joc: Ciprian Anton (Suceava).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-am-ajuns-la-jumatatea-sezonului-regular-de-la-ora-1100-se-disputa-cinci-meciuri-printre-echipele-care-intra-la-joc-fiind-si-trei-care-ocupa-locuri-de-play-off-19249380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alo-se-aude-la-frf-sau-cca-costel-enache-taxeaza-aroganta-arbitrilor-din-jocul-cs-comunal-selimbar-unirea-slobozia-imi-amaraste-sufletul-sunt-din-alt-fenomen-nu-i-putem-deranja-19249470

https://liga2.prosport.ro/seria-1/francisc-dican-multumit-si-cu-egalul-dupa-jocul-de-la-brasov-pana-la-urma-am-castigat-un-punct-putem-spune-ca-suntem-in-criza-dar-suntem-pe-loc-de-play-off-19249377

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-punct-in-9-fc-brasov-a-remizat-acasa-cu-fk-miercurea-ciuc-cu-doi-jucatori-eliminati-dan-alexa-l-a-taxat-pe-arbitrul-busi-dar-i-a-si-dat-dreptate-19249365

Narcis POHOAȚĂ 15 Oct. 2022, 15:49 Liga 2
Pe aceeași temă