Petrolul a câștigat amicalul cu Dinamo Kiev U19, după ce a fost condusă la pauză. Silviu Pană a revenit pe teren după accidentarea suferită în iarnă

Marius ANGHEL 13 Apr. 2022, 19:33 Liga 2

Petrolul a câștigat la limită, cu scorul de 2-1, meciul amical disputat astăzi, pe stadionul ”Ilie Oană”, cu echipa U19 a clubului Dinamo Kiev, aflată în România de o perioadă, după războiul pornit de Putin în Ucraina.

Nicolae Constantin a folosit în acest test jucătorii care au prins mai puține minute sau chiar deloc în partidele oficiale disputate în acest an. În fața adversarului eliminat săptămâna trecută din optimile de finală ale UEFA Youth League, 1-2 pe noul stadion Rapid cu Sporting Lisabona U19, au înscris pentru Petrolul Mihai Constantinescu (49) și Senad Jarovic (71).

Petrolul a întors scorul în repriza secundă în amicalul cu Dinamo Kiev U19

Ucrainenii au condus cu 1-0 după primele 45 de minute de joc, după ce Nazar Voloshin l-a învins pe Sebastian Moroz cu zece minute înainte de pauză, însă liderul Ligii 2 a reușit să întoarcă scorul în partea secundă a jocului.

Pentru Petrolul a evoluat în ultima jumătate de oră și Silviu Pană, revenit după o accidentare suferită în perioada de pregătire de iarnă.

Petrolul: Moroz (Jercălău 62) – Pashov, Vrhovac (V. Lică 46), Horj (Al. Sabău 46), Velisar (Duță 62) – Alb. Olaru (Sil. Pană 62), Prejmerean – Tolea (Mih. Constantinescu 46), Cioiu (Boțogan 62), Saim Tudor (Măzărache 46) – M. Coman (Jarovic 46)
Antrenor: Nicolae Constantin

Dinamo Kiev U19: Tugay – Malish, Opanasenko, Dyachuk, Tanchak – V. Voloshin, Gadzuk, Melnichenko – N. Voloshin, Popov, Bliznichenko
Au mai jucat: Beneduk, Eremenko, Teterya, Gorbach, Slesar, Tcurenko, Skripnik
Antrenor: Igor Kostyuk

Lotul echipei U19 a clubului Dinamo Kiev este de mai multe zile în România, după izbucnirea războiului din Ucraina, și s-a pregătit la baza FCSB din Berceni, de la marginea Bucureștiului. Aceasta a mai jucat amicale în ultima perioadă cu Rapid U19, pe care a învins-o cu 5-2, și Unirea Constanța, pe care a bătut-o cu 5-0.

Acțiune la Liceul ”Toma Socolescu” înainte de meciul cu Unirea Slobozia

Petrolul (54 puncte) ocupă în continuare locul 1 în play-off-ul Ligii 2, după patru etape având un avans de cinci puncte față de FC Hermannstadt (49 puncte) și șase față de ”U” Cluj (48 puncte), principalele adversare în lupta pentru promovarea în Liga 1.

În etapa a 5-a, Petrolul joacă duminică, de la ora 12:30, pe ”Ilie Oană”, cu Unirea Slobozia (locul 6, 35 puncte).

Până atunci, mâine, de la ora 13:00, echipa galben-albastră se vor afla în mijlocul elevilor de la Liceul Tehnologic ”Toma Socolescu” din Ploiești, acolo unde vor împărți autografe și invitații pentru confruntarea de duminică, dar vor juca și un meci demonstrativ cu echipa școlii.

Foto: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-care-incheie-turul-play-off-ului-ligii-2-incepe-duminica-la-ploiesti-derby-ul-rundei-steaua-fc-hermannstadt-se-joaca-tot-la-finalul-saptamanii-19227199

https://liga2.prosport.ro/seria-1/takayuki-seto-termina-contractul-cu-petrolul-in-vara-ce-planuri-are-niponul-la-finalul-campionatului-de-liga-2-19226963

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-s-a-descatusat-dupa-victoria-cu-concordia-chiajna-raul-avram-si-marian-huja-declaratii-razboinice-inca-un-pas-spre-promovare-spre-visul-nostru-suntem-petrolul-19226758

Marius ANGHEL 13 Apr. 2022, 19:33 Liga 2
Pe aceeași temă