Progresul Pecica a refuzat oferta tentantă a Petrolului de a juca la Ploiești meciul din Cupa României. Suma oferită de ”găzari” echipei din Liga 3

Călin MNERIE 14 Sep. 2023, 19:52 Cupa României
Progresul Pecica a refuzat oferta tentantă a Petrolului de a juca la Ploiești meciul din Cupa României. Suma oferită de ”găzari” echipei din Liga 3

În urma tragerii la sorți din urmă cu 8 zile, Progresul Pecica și-a aflat adversarele din Grupa A a Cupei României. Echipa arădeană din Liga 3 ar fi preferat să dea peste formații de prestigiu din fotbalul românesc, precum FCSB, Rapid, Dinamo, U Craiova sau CFR Cluj, dar s-au ales cu jocuri cu Petrolul Ploiești, FC Hermannstadt și Corvinul Hunedoara.

În toate cele trei confruntări, divizionara terță din Pecica are statut de echipă gazdă, însă cel puțin în meciurile cu formațile din SuperLigă, în funcție de ceea ar fi decis televiziunile, ar fi putut accepta să joace pe terenurile adversarelor, dotate cu instalație cu nocturnă.

Progresul Pecica a refuzat banii ploieștenilor, dar așteaptă să umple arena ”Pădurice” pe 27 septembrie

Cel puțin în cazul disputei cu ploieștenii lucrurile s-au clarificat. Pornind de la faptul că televiziunile nu sunt interesate de duelul dintre Pecica și Petrolul, cele două grupări și-au putut negocia propriul orar.

Înainte de asta însă, conducerea prim-divizionarei a făcut tot posibilul să-i ducă pe elevii lui Dan Stupar și Bogdan Bozian la Ploiești, pentru a evita două deplasări lungi în aceeași săptămână, până în județul Arad și apoi, la Iași. Din informațiile noastre, ultima ofertă a ”găzarilor” pentru gruparea din județul Arad a fost suma de 13 mii de euro (contravaloarea unei victorii în grupele Cupei), plus toate cheltuielile de organizare pe arena ”Ilie Oană”. În plus, pecicanii ar fi avut plătite și cheltuielile de cazare și masă la Ploiești.

Până la urmă, Dorel Găvruță și Cristian Pilan au refuzat politicos propunerea adversarilor din respect pentru comunitatea pecicană, doar că au oferit concesii legate de ora partidei.

Meciul se va juca miercuri, de la ora 14:00, pe arena ”Pădurice”, în așa fel încât ploieștenii se prindă avionul de la ora 20, pe ruta Timișoara – București.

În curând, pecicanii vor anunța și punerea în vânzare a biletelor de intrare la meci, inclusiv online pe bilete.ro, la prețul de 20 de lei. Capacitatea arenei ”Pădurice” este de aproximativ 1000 de locuri, astfel că susținătorilor Petrolului, care s-ar putea deplasa în județul Arad li s-ar cuveni 50 de locuri.

Adamcsik o lasă pe Lipova pentru Progresul Pecica

În altă ordine de idei, Dan Stupar și Bogdan Bozian au mai primit un fotbalist, ochit și de Mircea Rednic, antrenorul echipei UTA, la ”trialul” din luna iunie.

Este vorba despre Alexandru Adamcsik, un polivalent fotbalist de 19 ani crescut de Viitorul Arad, care și-a făcut mâna și în fotbalul italian la tineretul Fiorentinei sau la Padova.

În această vară, fotbalistul de picior stâng a semnat cu Șoimii Lipova, însă pecicanii i-au schimbat statutul, de la amator, la profesionist, achitând grilele către grupările la care a evoluat în România. Fotbalistul se pregătise în iarnă chiar cu Progresul Pecica și și-a dorit mult să ajungă în ”galben-albastru”.

Așadar, Adamcsik devine o variantă în plus de junior pentru echipa arădeană. Pe de altă parte, săptămâna trecută, în ultima zi de transferuri, divizionara terță l-a cedat pe atacantul Dan Puie celor de la Victoria Felnac.

Foto: Sorin Dan Cârstea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bihor-isi-monteaza-nocturna-mobila-pentru-jocurile-cu-fcsb-si-dinamo-19284701

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/scm-zalau-repartizata-in-grupa-c-a-cupei-romaniei-19284641

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/grupele-si-meciurile-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19283966

Călin MNERIE 14 Sep. 2023, 19:52 Cupa României
Pe aceeași temă