Aproximativ 2.500 de spectatori au fost prezenți marți seară la Chindia – Petrolul 0-2, meci din etapa a doua a fazei grupelor Cupei României, la finalul căruia echipa antrenată de Vasile Miriuță a rămas fără șanse – fie ele și teoretice – de a merge mai departe.
Cam 500 de fani a avut Petrolul, alți 200-300 de spectatori au intrat pe baza invitațiilor distribuite de club, însă problemele cele mai mari le-au avut unii dintre suporterii Chindiei plătitori de bilet cu CSM Reșița, anunțul dâmbovițenilor fiind că în baza respectivului bilet accesul va fi gratuit la meciul din Cupă.
”Nu au fost în stare să comunice exact procedura, astfel încât pe platforma de bilete au fost generate trei link-uri. Pe pagina de Facebook au amestecat lucrurile, așa că unii oameni și-au luat tichet exclusiv pentru meciul cu Reșița, deci nu pachet, iar la turnicheți s-au trezit că este invalid cu Petrolul”, explică surse din ticketing, care gestionează mult mai eficient astfel de situații.
Spre exemplu, la meciurile de acasă ale Petrolului sau U Craiova, practica punerii în vânzare a pachetelor pentru două meciuri este una uzuală, fără gafele de la Chindia. Mai departe, suporterii Chindiei care au plătit și cu Reșița, și cu Petrolul, s-au simțit nedreptățiți: ”Am dat 40 lei cu Reșița și 25 lei cu Petrolul. Mi s-a spus la poartă că biletul nu este valid. În fața mea, un tată a plătit 10 lei pentru copil, deși se specificase că accesul copiilor până în 14 ani este gratuit, dacă sunt însoțiți de adulți.”
Alții nu au fost îngăduitori și s-au luat la ceartă cu responsabilii societății care asigură serviciile de ticketing, schimbată în vară de Andrei Cordoș, fostul președinte, după doar câteva meciuri acasă. ”Ne-am luat de ei, pentru că nu e posibil așa ceva. S-a scris că cine vine la meciul cu Reșița intră și cu Petrolul, simplu. Nu ne interesează pe noi cine și cum gândește comunicatele clubului. Până la urmă, cei de la ticketing au scanat legitimațiile lor și am putut intra”, ne-a declarat un suporter vechi al Chindiei.
Suporterii Petrolului, care și-au încurajat fair-play favoriții pe toată durata meciului de la Târgoviște, fără a exista incidente precum cele din 2019, au arborat în repriza secundă un banner dedicat momentului Colectiv, de la care au trecut opt ani. ”Cei ce trăiesc liber, în veci nu vor pieri”, au scris ploieștenii.
Fanii gazdelor au aplaudat la unison inițiativa, iar galeria Chindiei a scandat ”Colectiv, Colectiv”.
Altfel, grupul Young Boys Târgoviște a sărbătorit marți un an de la înființare. În afara galeriei, suporterii de la tribune ai Chindiei au fost în mare parte liniștiți și tăcuți pe parcursul meciului.
Inutil de amintit că nici la un meci al orgoliilor, precum cel cu Petrolul, organizatorii nu au fost capabili să invite vreo fostă glorie să dea lovitura de start. Singura lojă a stadionului, cu o capacitate de aproximativ 80 de locuri, a fost goală. Nici președintele CJD, nici Primarul Târgoviștei, nu au fost la meci. Primul a convocat pentru miercuri, ora 11:00, o ”vizită de lucru împreună cu reprezentanții presei” (n.r. – cei care au contracte cu CJD, strânși într-un grup de WhatsApp) pe șantierul noului stadion, despre care Liga2.ro a scris cu multe săptămâni în urmă, cu ilustrație foto. Va fi prima ieșire în public a președintelui CJ Dâmbovița pe tema noului stadion de la Târgoviște, a cărui construcție a început la patru luni după redeschiderea vechii arene.
Chindia este sufocată de litigii, atât pe planul instanțelor sportive, cât și al celor civile. Astăzi, de exemplu, pe rolul Judecătoriei Târgoviște au fost două procese civile care au implicat AFC Chindia Târgoviște. Unul este între club și fostul ofițer de presă, Ionuț Marin, al cărui post a fost desființat, pentru ca ulterior să fie angajată o altă persoană pe această poziție, Roxana Elena Dumitru, o apropiată de prefectului de Dâmbovița, Claudia Gilia, alături de care se afișează în fotografiile de pe rețelele de socializare.
Celălalt vizează o ordonanță de plată, reclamant fiind ABG Consulting, o societate din Capitală care s-a ocupat de imprimeurile de pe echipamentele clubului anterior instalării lui Cordoș ca președinte. ”E vorba de vreo 30.000 lei, restanțe moștenite de Cordoș, dar de care nici nu a vrut să audă. Ca și la ticketing, a preferat să lase clubul dator și să angajeze alte contracte, cu furnizori agreați”, vorbesc surse din club.
ABG Consulting cere bani pentru prestarea serviciilor, nefiind exclus să se ajungă ulterior la o solicitare de intrare în insolvență a clubului, totul pentru aproximativ 6.000 de euro. Termenul fixat astăzi pentru procesul respectiv este 29 noiembrie, în timp ce în litigiul cu Ionuț Marin a fost stabilită o nouă înfățișare pentru 13 decembrie.
În tot acest timp, sunt alte 15-16 memorii pierdute într-o fază sau alta a instanței sportive de către Chindia cu foști colaboratori. Președintele Lorin Petrescu nu a avut vreo reacție publică solidă pe aceste subiecte.
Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/concluziile-lui-vasile-miriuta-florin-parvu-si-iustin-popescu-dupa-chindia-petrolul-0-2-19290900
https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-schimba-stadionul-si-pentru-partida-cu-chindia-19290981
https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/primele-trei-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19290778