Progresul Pecica vrea să strice calculele hârtiei cu Petrolul, în Cupa României! Ce au spus Dan Stupar și Florin Pîrvu înaintea jocului

Călin MNERIE 26 Sep. 2023, 16:20 Cupa României
Progresul Pecica vrea să strice calculele hârtiei cu Petrolul, în Cupa României! Ce au spus Dan Stupar și Florin Pîrvu înaintea jocului

A venit și ziua meciului eveniment de la Pecica. Miercuri, de la ora 14:00, Progresul Pecica o întâlnește pe Petrolul Ploiești în prima etapă a Grupei A a Cupei României, palmaresul spunând multe despre prestanța adversarului.

”Găzarii” au câștigat de patru ori titlul în România și de ori trei Cupa României, iar în prezent se luptă pentru un loc calificabil în play-off-ul SuperLigii. Până în urmă cu o lună, prahovenii ocupau un loc pe podium, însă, cum nu au mai câștigat de trei etape, acum sunt pe 6.

În schimb, Progresul Pecica e pe locul 2 în Seria a 8-a a Ligii 3 și pentru accesul în grupe a trecut de Avântul Periam (1-0), ACB Ineu (3-0), Șoimii Lipova (2-1) și Viitorul Șimian (în play-off, 4-1).

Dan Stupar, înainte de meciul cu Petrolul: ”E clar că plecăm cu șansa a doua, putem compensa cu organizare bună și motivație”

Precedenta formație din Liga 1 care a vizitat Pecica, bineînțeles, tot în Cupă, a fost Steaua în anul 1999. Tocmai de aceea, ”oficialii” Progresului nu au dorit să-și priveze susținătorii de un astfel de duel, cu toate că, din punct de vedere financiar, era mult mai rentabil ca Arsene și colegii săi să joace pe ”Ilie Oană”, din Ploiești. Pe de altă parte, e clar că șansele pentru un rezultat pozitiv e ceva mai mare pe arena din ”Pădurice”, mai ales că Dan Stupar, din postura de fost fotbalist la UTA în Divizia A, știe să atingă ”corzile” sensibile ale elevilor săi.

”Băieții sunt foarte motivați, le-am spus și eu că pentru unii este un moment unic în cariera lor, acela de a juca în compania unei echipe de Liga 1 și mai urmează una, tot în Cupă. E o șansă de a se afirma și de a-și cunoaște cât mai bine potențialul. Dar, eu ca sper ca la nivel de grup să fim motivați și organizați ca să facem o figură frumoasă. Întâlnim Petrolul, un adversar cu calitate, valoric este o diferență pe care o putem contracara doar printr-o organizare bună pe momentul defensiv, dar și pe cel ofensiv. E clar că plecăm cu șansa a doua, sper ca jucătorii să aibă o implicare pozitivă, să nu fie copleșiți indiferent de ce se întâmplă. Fiindcă la finalul zilei e important să păstrăm acel echilibru psihic, moral pentru ceea ce însemnă campionatul. E bine că ajungem la acest meci după ce am luat maximum de puncte din ultimele două meciuri. Se spune că victoriile aduc victorii, iar jucătorii primesc acea infuzie de încredere de care ai nevoie înainte de un astfel de meci”, consideră antrenorul pecicanilor.

”Nu suntem victime sigure, ne jucăm și credem în șansa noastră”

Fostul fundaș stânga e convins că, indiferent de jucătorii pe care va conta Florin Pîrvu la ora meciului, Petrolul pleacă net favorită. În schimb, recunoaște că echipa sa nu e construită pentru a performa pe două fronturi, dar asta nu înseamnă că va face totul pentru a onora și Cupa.

”Fie că vor juca cu primii 11 sau cu ceilalți, vorbim despre fotbaliști peste cei din Liga a 3-a și chiar a doua. Este o echipă ce are mult echilibru privind calitatea pe posturi, au început destul de bine campionatul și nu cred că vor avea probleme cu rămânerea în primul eșalon. Sunt convins că-și doresc să meargă mai departe și nu vor să-se încurce cu o echipă de Liga a treia. Noi am ajuns să jucăm în două competiții diferite, iar lotul de jucători nu este complet pentru ale acoperi pe ambele. Poate ne-am expus, dar ne asumăm asta și ne bucurăm că am reușit să accedem în grupele Cupei, iar în campionat suntem pe locul 2. Pe cei de la Petrolul îi putem surprinde doar prin organizarea grupului și efort fizic, pentru că individual au jucători valoroși care pot face oricând diferența. Nu vom intra pe teren cu capul plecat sau ca și victime sigure, ne jucăm și credem în șansa noastră. Trebuie să rămânem motivați și încrezători, să îi respectăm, dar nu prea mult. Una peste alta, vreau să jucăm cu încredere, nu temători și să avem o exprimare cât mai pozitivă”, a adăugat Dan Stupar.

Biletele pentru Progresul Pecica – Petrolul se vând la stadion doar până la ora 13:30!

Teoretic, în tribunele arenei ”Progresului” ar putea loc aproximativ 1000 de spectatori. Cu o zi înainte de meci, nu s-au vândut nici jumătate din biletele puse la dispoziție pentru 20 de lei bucata pe platforma online bilete.ro.

Nici ora (14) și ziua (miercuri) nu sunt prea ofertante pentru cei care lucrează, însă ”oficialii” pecicanilor speră să aibă parte de o audiență mare.

”Ne-am bucura să vină suporteri în număr cât mai mare, fotbalul fără spectatori își pierde din farmec. Fotbalul a fost și este pentru spectatori. Faptul că am reușit să aducem o echipă de tradiție la Pecica ar trebui să bucure pe toată lumea și să oferim un spectacol frumos în teren și în tribune”, susține Dan Stupar.

Cristian Pilan spune că a dublat numărul biletelor care se vor vinde și fizic miercuri, înainte de meci, la porțile arenei pecicane. ”Printăm în jur de 400 de bilete, dar trebuie să le transmitem celor care vin la meci că le putem vinde doar până la ora 13,30. Apoi, regulamentul ne obligă să închidem casieriile, așadar îi rugăm pe susținătorii noștri să vină din timp la teren. Din meciul cu Petrolul avem doar de câștigat. Vrem să jucăm fotbal, să ieșim cu fruntea sus la final și să ne bucurăm suporterii pe care-i așteptăm în număr cât mai mare la stadion. E, totuși, un meci cu o echipă de liga întâi, nu poți să emiți pretenții extraordinare, dar avem satisfacția că le putem oferi susținătorilor noștri prilejul să vadă o echipă de SuperLigă la Pecica”, afirmă și directorul sportiv al Progresului.

Și-au anunțat prezența la Pecica și aproximativ 30-40 de fani ai Petrolului, dar organizatorii le oferă șansa să asiste la meci și copiilor și juniorilor din cadrul clubului, dar și elevilor care nu au neapărat legătură cu fotbalul de la cele două școli din oraș. Pentru aceștia a fost amenajată o tribună mobilă.

Florin Pîrvu: ”Nu contează diferența de eșaloane, trebuie să fim atenți și concentrați”

Petrolul vine la Pecica după remiza internă cu FC Hermannstadt, scor 0-0, cu ocazia căreia și-a pierdut pentru etape bune și căpitanul. Valentin Țicu i-a rupt piciorul lui Dragoș Iancu și-și așteaptă suspendarea. E clar că nici nu va veni la Pecica, nici el și nici Mario Bratu (accidentat) și georgianul Abuashvili, care încă nu are drept de joc. În schimb, pe lista celor ca fac deplasarea la Arad se află și Marian Huja, fundașul central al ”galben-albaștrilor” care speranțe că va reveni pe teren și va pune capăt unei îndelungi absențe, cauzată de o operație suferită, în primăvară, la genunchi.

”Cupa României este un obiectiv important pentru noi, ne dorim să ajungem cât mai departe în această competiție și, evident, vom trata cu toată atenția fiecare partidă. Nu contează diferența de eșaloane, trebuie să fim atenți și concentrați, astfel încât să luăm un start bun”, a spus Florin Pîrvu. ”Vor fi unele schimbări în lot, sunt jucători care vor rămâne acasă. Cât despre Huja, el va merge cu noi și, în funcție de cum vor evolua lucrurile, ar putea să-și facă revenirea pe teren cu această ocazie”, a continuat antrenorul ”galben-albaștrilor”.

Petrolul se află la debutul în ediția 2023-2024 a Cupei României, ea nefiind nevoită să joace în Play-off-ul competiției din postura ocupantei locului 8 la general în ediția precedentă a SuperLigii.  Delegația petrolistă pleacă, în această după-amiază către Timișoara, cu avionul, de unde își va continua deplasarea spre Arad cu autocarul.

Partida de mâine, de la Pecica, va putea fi urmărită live-text pe Liga2.ro și video pe FRF.tv.

Formații probabile:

Progresul Pecica: Zamfir – T. Bodri, Nasiru, Gomboș, Aldan – Arsene, Shiaondo – Borcea, Bozian, Adamcsik – L. Bodri

Petrolul: Gavrilaș – D. Radu, Justiniano, Garutti, Hanca – Jefferson, Diomande  – Vraciu, Dumitriu, Mitrov – M. Roman II

Arbitru central: Dan Buzărnescu (Craiova). Arbitri asistenți: Cosmin Bojan (Târgu Mureş), Mihai Ionescu (Bradu – Argeş). Arbitru de rezervă: Adelin Pavel (Osica de Jos – Olt)

Observator de arbitri: Ștefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat de joc: Teodor Biriş (Hunedoara)

Foto: Sorin Dan Cârstea, Sport Arad și Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-cu-gandul-la-debutul-in-cupa-romaniei-contra-u-cluj-19286306

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-scm-zalau-joaca-in-meciul-de-deschidere-al-etapei-1-acasa-cu-sc-otelul-galati-alte-doua-partide-au-loc-astazi-la-voluntari-si-bucuresti-19286292

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-incepe-grupa-de-cupa-romaniei-contra-chindia-targoviste-19286298

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/vasile-constantin-isi-intalneste-fosta-echipa-in-cupa-romaniei-19286277

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-oradea-meci-cu-fcsb-in-grupele-de-cupa-romaniei-19286142

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/scm-zalau-meci-cu-sc-otelul-in-grupele-de-cupa-romaniei-19286124

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-pecica-petrolul-se-joaca-la-pecica-19284717

Călin MNERIE 26 Sep. 2023, 16:20 Cupa României
Pe aceeași temă