Petrolul cere ca Rapid să fie ”sancționată drastic” fiindcă nu respectă ordonanța militară și și-a rechemat jucătorii la antrenamente: ”Nu avem voie. Nu e nici fair-play, nu e nici colegial, nu e nici normal”

Marius ANGHEL 06 May. 2020, 14:08 Liga 2
Petrolul cere ca Rapid să fie ”sancționată drastic” fiindcă nu respectă ordonanța militară și și-a rechemat jucătorii la antrenamente: ”Nu avem voie. Nu e nici fair-play, nu e nici colegial, nu e nici normal”

Petrolul, prin vocea directorului sportiv Costel Lazăr, condamnă decizia clubului Rapid de a trece peste ordonanța militară emisă în starea de urgență în care se află România din cauza pandemiei de COVID-19 și de a relua antrenamentele în grup, chiar și unele restrânse, așa cum a anunțat în exclusivitate Liga2.ro. Conducătorul clubului ploieștean e de părere că giuleștenii trebuie sancționați drastic și îi acuză de lipsă de fair-play și colegialitate.

Rapid și-a reluat, de la începutul săptămânii trecute, din data de 27 aprilie, antrenamentele la baza sportivă Regie. Giuleștenii au format grupuri de câte trei jucători și se pregătesc într-un interval de o oră sub atenta supravechere a staffului tehnic condus de Dan Alexa. În această săptămână, din cauza ploilor, alb-vișiniii și-au mutat ședințele de pregătire în sala de forță.

”E foarte rău. În primul rând trebuie să respectăm o ordonanță militară, că nu avem voie să ne antrenăm. Deci, dacă Rapid își permite să încalce această ordonanță militară, cred că ar trebui sancționată drastic. Din moment ce majoritatea se supune legilor, alții vor să fure startul. Ăsta este un lucru urât. Nu e nici fair-play, nu e nici colegial, nu e nici normal. E foarte urâtă această informație. E mai rău dacă se antrenează în sală. Dacă își asumă asta…”, a spus, pentru Liga2.ro, Costel Lazăr.

Rapid e în luptă cu Petrolul și cel puțin alte cinci echipe, UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș și Metaloglobus București, pentru pozițiile promovabile în Liga 1. În afară de arădeni, care au un avans important, celelalte echipe sunt despărțite de unul sau două puncte. Petrolul (locul 5), de exemplu, are un punct mai puțin decât CS Mioveni, aflată pe locul 2 direct promovabil, și un punct peste Rapid, care e pe poziția a 6-a.

Costel Lazăr: ”Jucătorii Petrolului sunt carantinați de două luni”

Directorului sportiv al Petrolului a vorbit și despre cum se descurcă jucătorii echipei ploieștene cu pregătirea fizică în această perioadă. Costel Lazăr susține că toți componenții primei echipe sunt la casele lor, personale sau închiriate de club, în Ploiești și că așteaptă încheierea stării de urgență pentru a reveni la antrenamente în grup.

”Jucătorii noștri sunt acasă fiecare, își fac antrenamentele în casă, programele date de preparatorul fizic. Deci ei sunt în casă, practic carantinați de două luni. Jucătorii străini sunt la domiciliile lor din Ploiești, la apartamentele închiriate de club. Toată lumea respectă programul transmis de către preparatorul fizic și antrenorul principal și sunt supravecheați, monitorizați de către stafful tehnic. Nu ne-am permis să încălcăm ordonanța militară, că avem și noi terenuri și putem să ne antrenăm. Dar trebuie să respectăm legile”, a transmis, pentru Liga2.ro, Costel Lazăr.

De la începutul lunii mai, Petrolul și-a schimbat modul în care organizează antrenamentele individuale de la distanță, anunțând prin intermediul site-ului oficial că au trecut la următorul pas. ”Lupii” se pregătesc în grup, dar, ”bineînțeles, tot online, prin intermediul unor aplicații arhicunoscute și folosite în această perioadă”.

Protocolul emis de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, ”destul de pretențios”

Costel Lazăr a comentat și condițiile drastice cerute de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului prin ”Protocolul cu recomandări pentru reluarea antrenamentelor sportivilor de performanţă după încheierea stării de urgenţă”.

”E destul de pretențios protocolul, dar ne vom strădui să găsim soluții. Important este să putem juca. Având în vedere că acest cantonament de două săptămâni poate fi socotit și ca un cantonament pentru sezonul următor, trebuie să ne organizăm să îl ducem așa cum trebuie”, a mai spus Costel Lazăr.

Șansele ca actualul sezon de Liga 2 să fie încheiat prin disputarea tuturor celor 14 etape rămase din retur, cum își dorește, de exemplu, Petrolul, sunt destul de mici. Cealaltă variantă este continuare cu play-off pentru primele opt clasate și play-out pentru restul celorlalte zece echipe din Liga 2. Petrolul, la fel ca UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Rapid, Metaloglobus București și, probabil, Farul Constanța, ar mai avea de disputat șapte meciuri din această ediție de campionat, dacă se merge pe varianta play-off-ului. Primele două clasate vor promova direct, iar a treia merge la baraj.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-rapid-a-furat-startul-giulestenii-au-luat-exemplul-craiovei-si-se-antreneaza-de-o-mai-bine-de-o-saptamana-in-regie-cum-fenteaza-alb-visiniii-regulile-date-de-autoritati-19131626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-lazar-total-nemultumit-dupa-videoconferinta-dintre-frf-si-cluburile-din-liga-2-toata-lumea-ar-trebui-sa-inteleaga-ca-nu-ne-mai-putem-pacali-intre-noi-varianta-play-off-ului-19131197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/proiect-de-anvergura-la-petrolul-ploiestenii-schimba-strategia-la-centrul-de-copii-si-juniori-costel-lazar-vor-intra-intr-un-program-de-pregatire-aprobarea-finantatorului-a-venit-imediat-19130373

Marius ANGHEL 06 May. 2020, 14:08 Liga 2
Pe aceeași temă