VIDEO | Viorel Moldovan, prezentat oficial la Petrolul: ”Mi-am găsit haita și haita a găsit masculul alfa, acum”

Marius ANGHEL 10 Aug. 2020, 16:36 Liga 2
VIDEO | Viorel Moldovan, prezentat oficial la Petrolul: ”Mi-am găsit haita și haita a găsit masculul alfa, acum”

Petrolul Ploiești și-a prezentat oficial, luni, 10 august, noul antrenor principal al echipei. Viorel Moldovan preia trupa prahoveană care a ratat pentru al doilea an la rând promovarea în Liga 1 și în noul sezon are ca obiectiv tot accederea în elita fotbalului românesc.

Viorel Moldovan, la prezentarea ca antrenor la Petrolul: ”Am devenit antrenorul unui club care va impune în cel mai scurt timp respectul, așa cum a făcut odată”

Viorel Moldovan (48 de ani) este noul antrenor principal al echipei Petrolul Ploiești, acesta semnând un contract valabil pe doi ani. Fostul internațional are două promovări din Liga 2 în Liga 1 ca antrenor, cu Rapid (2014) și Chindia Târgoviște (2019), iar acum speră la a treia astfel de performanță, de această dată cu rivalii giuleștenilor, Petrolul.

”Sunt onorat și bucuros în același timp că am reușit să devin antrenorul unui club de tradiție, unul club cu istorie grea în spate, un club care va impune în cel mai scurt timp respectul, așa cum a făcut odată. Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în venirea mea aici. Mă refer aici la partenerul finanțator, plus toți membri din stafful administrativ. Vreau să mulțumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje de susținere și de felicitare, vizavi de alegerea făcută. Să știți că au fost foarte mulți oameni, atât din fotbal, cât și din alte domenii. Mă bucură enorm acest lucru. Asta înseamnă că Petrolul Ploiești stârnește interes”, au fost primele cuvinte ale lui Viorel Moldovan în cadrul conferinței de presă în care a fost prezentat oficial ca antrenor la Petrolul.

Moldovan în locul lăsat vacant de Costel Enache, care a părăsit echipa înainte cu o etapă de finalizarea play-off-ului din Liga 2, unde Petrolul s-a clasat pe locul 5 din 6, peste Rapid și sub UTA, Campionii FC Argeș, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele.

”Sunt aici cu un singur scop net, clar și precis. Îmi este foame, foarte foame îmi este de performanță”

Fostul antrenor al Chindiei a vorbit despre foame de performanță și despre îndeplinirea fără ezitare a obiectivului: promovarea în Liga 1.

”Sunt aici cu un singur scop net, clar și precis. Acela de a face tot posibilul ca la finalul acestui sezon să ne bucurăm împreună pentru promovarea pe prima scenă fotbalistică. Îmi este foame, foarte foame îmi este de performanță și cred că tuturor de aici, fanilor, finanțatorilor, tuturor oamenilor care sunt în preajma echipei le este foame. Am convingerea că la finalul acestui sezon vom promova, chiar dacă în momentul de față avem un mic șantier și vom face tot posibilul să punem cărămidă cu cărămidă pentru a construi o echipă competitivă care să își atingă obiectivul la finalul sezonului”, a mai spus Viorel Moldovan.

”Este, într-adevăr, timpul destul de scurt. Trebuie să ne mișcăm cu talent și inspirație, intelingență. Să găsim elementele care ne lipsesc. Astăzi o să cunosc și eu grupul, o să fac o evaluare. De mâine vom intra într-un stagiu de pregătire până la finalul acestei săptămâni. Încerc să-i cunosc cât mai bine, să trag anumite concluzii și să vede de ce avem nevoie în perspectiva a ceea ce va urma și a ceea ce ne va aștepta”, a declarat Moldovan referitor la alcătuirea locului.

”Mi-am găsit haita. Și haita a găsit masculul alfa, acum”

Viorel Moldovan vine la Petrolul alături de Francisc Dican (antrenor secund) și Stelian Isac (preparator fizic).

Viorel Moldovan a antrenat ultima dată pe Chindia, în perioada iunie 2018 – iunie 2020, promovând echipa târgovișteană în Liga 1 după două decenii. Dâmbovițenii și-au desfășurat meciurile de pe teren propriu din prima ligă chiar pe arena Petrolului, ”Ilie Oană”.

”Tentația a fost mult mult prea mare. Ce să fac? Îmi plac astfel de momente, le caut. Era exact ce îmi doream, un club care să-și propună obiective mărețe, un club care să mă motiveze, să mă stârnească. Pentru că ăsta este farmecul fotbalului. Nu pot altfel, dacă nu am o stare de spirit, dacă nu am adrenalină, dacă nu am motivație. Căutam acest club. Și l-am găsit. Să zic așa, mi-am găsit haita. Și haita a găsit masculul alfa, acum”, a mai spus Viorel Moldovan.

”Deja sunt de-al casei de un an de zile de când am jucat cu Chindia, la Ploiești. Am fost primiți foarte bine. Știu ce înseamnă Petrolul, știu ce pretenții sunt”, a spus Viorel Moldovan.

”E clar că trebuie să ne întărim, să construim o echipă competitivă, o echipă puternică, una care la finalul acestui sezon să fie în prima ligă. Discutăm împreună cu conducerea clubului. Sunt elemente interesante. Avem nevoie de jucători cu caracter, care au foame, care au dorință. Nu este ușor să îi aduci de multe ori de la prima ligă la Liga a 2-a. Dar o provocare precum Petrolul Ploiești eu cred că atrage interes pentru orice jucător”, a vorbit noul antrenor al Petrolului despre echipa pe care vrea să și-o facă la Ploiești.

”Când e vorba de Petrolul Ploiești, nu vreau să mai adaug alte nume importante din fotbalul românesc, păi este o provocare care mă stârnește, mă motivează foarte mult. Au fost doi ani în care s-a ratat promovarea, acum va fi cu noroc. O să vedeți”, a transmis Viorel Moldovan.

”La mine echipa trebuie să vibreze și o să vibreze”

Viorel Moldovan a vorbit și despre ceea ce își dorește el de la echipa pe care vrea să o construiască la Ploiești.

”Știți ce fotbal aș vrea să practicăm? Eficient. Eficient să obținem puncte, puncte care la finalul sezonului să ne dea posibilitatea să fim în Liga 1. Ok. Dacă vom reuși să practicăm un fotbal de calitate și eficient în același timp, să satisfacem pe toată lumea, ar fi senzațional. Mi-aș dori acest lucru, ca toată lumea să fie satisfăcută. Dar, dacă vom fi eficienți și vom lua punctele necesare, care să ne promoveze… Îmi place fotbalul ofensiv, îmi place să risc. Asta este filozofia mea. Îmi place ca echipa mea să impună ritmul, să fie agresivă, să am echipă vie, nu echipă moartă, echipă blazată, fără vlagă, pasiune. La mine echipa trebuie să vibreze și o să vibreze”, vrea Viorel Moldovan la Petrolul.

”De fiecare dată îmi propun locul 1. Locul 2 nu îmi place. Nu îmi place. Ok, bun, îți dă posibilitatea să promovezi, foarte bine. Rămâne de văzut. Dar locul 1 se premiază întotdeauna. Vreau la finalul sezonului să ridic cupa precum am ridicat-o la Târgoviște, când am câștigat seria. Împreună cu toată lumea, pe stadion, să ne bucurăm de promovare”, a mai susținut Moldovan.

În cariera sa de antrenor a mai pregătit echipele FC Vaslui, FC Brașov, Sportul Studențesc, Rapid și Auxerre (Franța), dar a fost și selecționer al naționalei U21 a României, cât și antrenor secund al lui Anghel Iordănescu la naționala de seniori. Cele mai importante borne ale carierei de antrenor sunt promovările în Liga 1 cu Rapid (2014) și Chindia (2019), cu această din urmă câștigând în detrimentul Petrolului.

Marius ANGHEL 10 Aug. 2020, 16:36 Liga 2
Pe aceeași temă