Peluza I Ilie Oană, punct de vedere despre situația Petrolului. Suporterii și-ar dori în continuare Veolia ca partener-finanțator, însă în anumite condiții. Ce spun despre asocierea cu primăria și ce clauze vor pentru viitorii conducători ai clubului

Marius ANGHEL 12 May. 2021, 18:51 Liga 2
Peluza I Ilie Oană, punct de vedere despre situația Petrolului. Suporterii și-ar dori în continuare Veolia ca partener-finanțator, însă în anumite condiții. Ce spun despre asocierea cu primăria și ce clauze vor pentru viitorii conducători ai clubului

Peluza I Ilie Oană, una dintre galeriile Petrolului, și-a spun, printr-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook, punctul de vedere legat de variantele dezbătute în spațiul public de întreaga suflare petrolistă în această perioadă privind viitorul clubului.

Suporterii și-ar dori ca Veolia să revină asupra deciziei de retragere din postura de partener-finanțator al FC Petrolul, însă numai în condiția în care va produce schimbări radicale la nivelul conducerii, cum i-au tot solicitat până acum în repetate rânduri, însă nu s-a ținut cont de opinia lor.

A doua variantă despre care se tot vorbește este de asociere între club și primărie. Pe aceasta, suporterii din Peluza I Ilie Oană nu și-o doresc, chiar dacă știu că edilul Andrei Volosevici ”iubește în adevăratul sens al cuvântului Petrolul Ploiești”. ”Lupii galbeni” nu vor să ajungă din nou la ”mână politicienilor”.

Însă nu sunt nici de acord ca Petrolul să o ia din nou de la zero, din Liga a 4-a, așa cum a făcut-o în 2016. Fanii vor să aibă un reprezentant în Consiliul Director, dar și ca nou-veniții în conducere să răspundă în cazul în care nu-și îndeplinesc obiectivul cu jumătate de salariu, nu numai cu funcția.

  • Comunicatul Peluzei I Ilie Oană a venit ca punct de vedere după ce Uniunea Suporterilor Petroliști (USP), în care nu a aderat, a cerut unitate din partea tuturor celor implicați în viața Petrolului și a adresat ”o chemare publică la o discuție francă cu subiect unic: viitorul imediat al Petrolului – ediția de campionat 2021-2022”, la care să ia parte câte doi reprezentanți ai ”clubului Petrolul, primăriei, firmei Veolia, membrii fondatori ai ACS Petrolul 52 și ai asociațiilor/ligilor de suporteri din Peluza 1, Tribuna 2 și Peluza 2”. Întâlnirea este programată pentru data de 14 mai, de la ora 16:00, la stadionul ”Ilie Oană”.

Comunicatul Peluzei I Ilie Oană despre incertitudinile de la Petrolul:

”Lupii au devenit flămânzi de performanța!

Iată că, din nefericire, a venit din nou momentul în care să vorbim despre viitorul Petrolul Ploiești, unul incert în această perioadă. În spațiul public se dezbat diverse variante, iar decizia de a accepta una dintre ele trebuie foarte bine cântărită deoarece ne dorim implementarea unui proiect fezabil, de lungă durată și care să asigure toate condițiile pentru performanță, pentru a găsi într-un final drumul spre Liga 1.

În aceste condiții, Peluza I Ilie Oană prezintă un prim punct de vedere legat de variantele dezbătute în spațiul public de întreaga suflare petrolistă.

Varianta în care Veolia ar reveni asupra deciziei și ar dori să rămână în continuare partener-finanțator al FC Petrolul Ploiești

Peluza I Ilie Oană agrează această variantă doar în condițiile în care vor avea loc schimbări radicale la nivelul conducerii clubului. La nivel decizional, avem nevoie de profesioniști, de oameni de fotbal care să poată asigura promovarea în Liga 1.
Totodată, precizăm că nu vom accepta niciodată o revenire a lui Cristi Vlad în cadrul clubului.
Suntem conștienți de eforturile făcute de Mădălin Mihailovici și știm că a fost și este cu sufletul alături de Petrolul Ploiești. De aceea trebuie să rămână alături de acest proiect.

Varianta unui parteneriat cu Primăria Ploiești

Înainte de toate, ținem să precizăm că nu punem la îndoială faptul că primarul Andrei Volosevici iubește în adevăratul sens al cuvântului Petrolul Ploiești. Este vizibil acest lucru și știm că nu ar dori să facă rău acestui club, însă nu dorim în niciun fel ca viitorul Petrolului să revină la mâna politicului.
De ce spunem acest lucru? Deoarece în cazul în cazul în care s-ar merge pe varianta propusă, în care SC Hale și Piețe SA să devină membru în cadrul asociației Petrolul 52, cu drept de veto, ar însemna ca reprezentanții Consiliului Local Ploiești să decidă soarta clubului. Practic vom fi la mână politicienilor și nu ne dorim acest lucru.

Totodată, nu putem fi de acord să o luăm de la zero, din Liga a IV a, ținând cont de eforturile care s-au făcut de întreaga suflare petrolistă până în prezent pentru ca acest club să nu moară și să își continue drumul până în Liga 2. Suntem conștienți că s-au făcut greșeli și că s-au pierdut trei ani, însă acest proiect trebuie să continue. Sperăm ca primarul Andrei Volosevici, având calitatea de reprezentant al ploieștenilor prin voturile care i s-au acordat, să vină cu noi soluții pe care să le discutăm și care să sprijine acest proiect.
Cu siguranță, prin dialog, vom rezolva toate probleme și vom pune bazele unui proiect de durată.

În final ținem să precizăm că dorim ca orice persoană care va veni la nivelul conducerii FC Petrolul Ploiești să nu răspundă, în scris, doar cu funcția, ci și cu jumătate din salariu. Un alt punct important, campania de transferuri trebuie să fie asumată. În cazul în care nu se îndeplinesc condițiile de performanță vom solicita demisia.

Totodată, în ambele variante prezentate, nu concepem ca din Consiliul Director să nu facă parte și reprezentanți ai suporterilor.

Împreună vom reuși! Hai, Petrolul!

Lupii au devenit flămânzi de performanța!

Iată că, din nefericire, a venit din nou momentul în care să vorbim despre…

Publicată de Peluza I „Ilie Oana” pe Duminică, 9 mai 2021

Petrolul a pierdut amicalul cu Hușana Huși și are stabilite încă două jocuri test

Altfel, Petrolul încă nu și-a trimis jucătorii în vacanță, chiar dacă la finalul săptămânii trecute a avut programat ultimul meci oficial din acest sezon al Ligii 2.

Jucătorii lui Octavian Grigore au disputat astăzi, 12 mai, un meci amical cu Hușana Huși (locul 5 în Seria 1 a Ligii 3), pierdut cu 2-3 la Strejnic.

Vineri vor întâlni Metalul Buzău, ocupanta locului 4 în Seria a 4-a a Ligii 3, iar ultimul joc de verificare va avea loc săptămâna viitoare, cel mai probabil marți, cu CS Blejoi, ocupanta locului 3 în Seria a 5-a a Ligii 3.

Petrolul a ratat accederea în play-off-ul de promovare și a încheiat Grupa B a play-out-ului pe primul loc.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-petrolul-invinsa-intr-un-amical-de-husana-husi-echipa-ploiesteana-cu-cateva-noutati-in-lot-a-marcat-doar-din-penalty-uri-in-fata-trupei-din-liga-3-19184182

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitor-nesigur-pentru-petrolul-continuitatea-proiectului-fotbalistic-actual-este-pusa-sub-semnul-intrebarii-comunicatul-uniunii-suporterilor-petrolisti-19182855

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-principalul-finantator-al-clubului-petrolul-faceun-pas-in-spate-decizia-luata-de-veolia-dupa-a-treia-promovare-ratata-in-liga-1-19181981

Marius ANGHEL 12 May. 2021, 18:51 Liga 2
Pe aceeași temă