Viitor nesigur pentru Petrolul! ”Continuitatea proiectului fotbalistic actual” este pusă sub semnul întrebării. Demersul Uniunii Suporterilor Petroliști pentru unitate

Marius ANGHEL 05 May. 2021, 16:26 Liga 2
Viitor nesigur pentru Petrolul! ”Continuitatea proiectului fotbalistic actual” este pusă sub semnul întrebării. Demersul Uniunii Suporterilor Petroliști pentru unitate

Petrolul a ratat pentru al treilea sezon consecutiv, de când a ajuns în Liga 2, promovarea în Liga 1, deși a fost unul dintre cluburile cu pretenții, condiții și care a dispus poate de cel mai mare buget, iar acum se află într-un punct în care pare să se fi blocat. Neîndeplinirea obiectivului a adus echipa ploieșteană într-o situație în care să nu-și cunoască viitorul, mai ales după ce firma Veolia, principalul finanțator, și-a anunțat oficial retragerea din această postură și rămânerea doar ca sponsor.

A trecut o lună și jumătate de când Viorel Moldovan și-a dat demisia, iar echipa a fost preluată pentru un meci, ultimul din sezonul regular, de interimarul Octavian Grigore. Cum planul asupra viitorului clubului a lipsit, Grigore a rămas în funcție și în play-out și va conduce și ultimul meci, cel de sâmbătă, de acasă, cu Aerostar Bacău, însă problemele vor rămâne, iar noul campionat se apropie cu pași repezi.

Uniunea Suporterilor Petroliști cere unitate pentru ca Petrolul să continue

Uniunea Suporterilor Petroliști (USP) recunoaște că în această perioadă ”comunitatea petrolistă trece prin circumstanțe dificile legate de continuitatea proiectului fotbalistic actual” și cere unitate din partea tuturor celor implicați.

În acest sens, USP a adresat, prin intermediul paginii sale de Facebook, ”o chemare publică la o discuție francă cu subiect unic: viitorul imediat al Petrolului – ediția de campionat 2021-2022”, la care să ia parte câte doi reprezentanți ai ”clubului Petrolul, primăriei, firmei Veolia, membrii fondatori ai ACS Petrolul 52 și ai asociațiilor/ligilor de suporteri din Peluza 1, Tribuna 2 și Peluza 2”.

Întâlnirea este programată pentru data de 14 mai, de la ora 16:00, la stadionul ”Ilie Oană”.

  • Uniunea Suporterilor Petroliști (USP) are ca principal scop, potrivit prezentării de pe pagina sa de facebook, reprezentarea suporterilor petroliști, promovarea și protejarea imaginii, istoriei și a tradiției echipei de fotbal Petrolul.
  • Dintre toate grupurile de suporteri ale Petrolului, Peluza I ”Ilie Oană” nu a dorit niciodată să facă parte din această uniune a suporterilor petroliști.

Comunicatul Uniunii Suporterilor Petroliști:

Putem reuși doar ÎMPREUNĂ!
Există un motto în limba engleză care fascinează și atrage prin forța sa: “United we stand, divided we fall!” – “Împreună rezistăm, divizați cedăm!” Este o frază folosită în circumstanțe dificile, cel mai adesea pentru a inspira unitate și colaborare. Miezul de înțelepciune este simplu: dacă membrii unui anumit grup sau ai unei comunități care împart idealuri comune lucrează fiecare pe cont propriu (și în interes propriu) în loc să formeze o echipă care să servească idealul comun care îi definește ca și comunitate, fiecare în parte va fi sortit eșecului și toți vor ieși învinși.
Comunitatea petrolistă trece acum prin circumstanțe dificile legate de continuitatea proiectului fotbalistic actual. Un ciclu s-a terminat: după o perioada de 4 ani, Veolia a anunțat oficial renunțarea la rolul de Partener Finanțator al Petrolului. Pe mai multe canale (neoficiale) Primăria a lăsat să se înțeleagă că dorește să se implice mai puternic în viața clubului și a echipei, pornind, dar nelimitându-se, chiar de la contractul de cesiune a dreptului de folosință a mărcilor Petrolul, actualmente încredințat ACS Petrolul 52, dar care expiră în luna iunie 2021. Tot în mod neoficial (“pe surse”), comunitatea petrolistă are informații conform cărora Primarul și CEO Veolia Romania s-au întâlnit pentru a discuta modul în care cele două părți vor colabora din sezonul următor încolo. Din păcate, în afara comunicatului Veolia nu a existat nicio altă comunicare oficială care să aducă lămuriri cu privire la ce anume au gândit cele două părți pentru viitorul imediat.
Este clar că toată comunitatea petrolistă își dorește ca echipa actuală să continue evoluția în 2021-2022 în Liga a 2-a și să promoveze în Liga 1. Însă pentru a materializa acest deziderat toată comunitatea petrolistă trebuie să fie unită în jurul lui: atât Primăria, cât și Veolia, ACS Petrolul 52 și asociațiile/ligile de suporteri. Problemele sau dificultățile trebuie discutate deschis între toate părțile interesate și modul de acțiune trebuie decis împreună.
În consecință, USP adresează o chemare publică la o discuție francă cu subiect unic: viitorul imediat al Petrolului – ediția de campionat 2021-2022, discuție la care să participle câte 2 reprezentanți ai:
– clubului Petrolul,
– Primăriei,
– firmei Veolia,
– membrii fondatori ai ACS Petrolul 52, și
– ai asociațiilor/ligilor de suporteri din Peluza 1, Tribuna 2 și Peluza 2.
Vineri, 14 mai, la ora 16:00, Sala de la etajul 2 în aripa care conține birourile clubului Petrolul de la Arena Ilie Oană poate găzdui această întâlnire în care să discutăm deschis problemele și să luăm împreună deciziile care să conducă la atingerea obiectivului comun: continuarea proiectului fotbalistic si promovarea în Liga 1. Gazdă ne va fi clubul, de aceea rugăm toți participanții să confirme prezența la dl. Costel Lazăr, Președintele clubului Petrolul.
HAI PETROLUL!”

COMUNICAT USP
Putem reuși doar ÎMPREUNĂ!

Există un motto în limba engleză care fascinează și atrage prin forța sa:…

Publicată de Uniunea Suporterilor Petrolisti pe Miercuri, 5 mai 2021

 

Petrolul joacă sâmbătă, 8 mai, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Aerostar Bacău, ultimul meci din acest sezon. Echipa ploieșteană întâlnește ultima clasată din Grupa B a play-out-ului Ligii 2, iar cu o victorie pe ”Ilie Oană” va încheia campionatul pe locul 1, rezultat care nu-i va aduce niciun beneficiu. Obiectivul era accederea în play-off, iar mai apoi obținerea promovării în Liga 1.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-principalul-finantator-al-clubului-petrolul-faceun-pas-in-spate-decizia-luata-de-veolia-dupa-a-treia-promovare-ratata-in-liga-1-19181981

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-play-out-ului-ligii-2-ripensia-recea-resita-si-slobozia-isi-vor-afla-soarta-sambata-una-dintre-ele-retrogradeaza-direct-iar-altele-doua-vor-merge-la-baraj-de-mentinere-19182769
Marius ANGHEL 05 May. 2021, 16:26 Liga 2
Pe aceeași temă