Situația de la Petrolul, explicată de suporteri. USP are un îndemn, o propunere și o solicitare către cei care ar trebui să clarifice soarta clubului ploieștean: ”E pluribus unum”

Marius ANGHEL 17 May. 2021, 12:46 Liga 2
Situația de la Petrolul, explicată de suporteri. USP are un îndemn, o propunere și o solicitare către cei care ar trebui să clarifice soarta clubului ploieștean: ”E pluribus unum”

Petrolul trece printr-un moment de cumpănă după cel de-al treilea sezon consecutiv în care a ratat promovarea în Liga 1, iar partenerul finanțator al clubului, firma Veolia, și-a anunțat retragerea și rămânerea alături de echipă doar ca sponsor, cu o contribuție de circa un sfert din suma pe care o asigura până acum.

Lipsa comunicării conducerii și netransmiterea niciunei informații despre viitorul clubului atrag în mediul online, din partea suporterilor, tot felul de scenarii.

Membrii fondatori ai ACS Petrolul 52 și reprezentanții autorităților locale n-au venit la ședința convocată de USP

Vinerea trecută, Uniunea Suporterilor Petroliști (USP) convocase la stadionul ”Ilie Oană” ”o chemare publică la o discuție francă cu subiect unic: viitorul imediat al Petrolului – ediția de campionat 2021-2022”, la care să ia parte câte doi reprezentanți ai ”clubului Petrolul, primăriei, firmei Veolia, membrii fondatori ai ACS Petrolul 52 și ai asociațiilor/ligilor de suporteri din Peluza 1, Tribuna 2 și Peluza 2”.

Dintre cei invitați, la întâlnire sau prezentat doar reprezentanții USP, ai Peluzei 1 și ai clubului Petrolul, semn că la Ploiești sunt mai multe tabere, iar un plan comun pentru ca echipa să-și continue activitatea însă nu este pus la punct și se va mai pierde timp prețios pentru asta, în cazul în care în noua ediție a Ligii 2 se va dori promovarea, de altfel singurul obiectiv pe care și-l poate impune un club de talia celui ”găzar”.

USP: ”Dragi Membri fondatori, stimați reprezentanți ai Administrației locale, haideți să lăsăm deoparte orgoliile rănite și să începem un dialog constructiv”

USP a publicat un nou comunicat, în care dezvăluie orgoliile personale ale celor care ar trebui să se așeze la masă și să stabilească împreună viitorul clubului, în speță, membrii fondatori ai ACS Petrolul 52, respectiv reprezentanții primăriei Ploiești.

”Haideți să lăsăm deoparte orgoliile rănite și să începem un dialog constructiv”, e îndemnul USP, asociație înființată în 2016, din care fac parte Asociația Diaspora Galben Albastră (ADGA), Liga Suporterilor Constantin Tabarcea (LSCT) și Asociația Nodul Petrolist (asociația sub care s-au unit toate grupurile de suporteri de la Peluza Latină). Nu însă și Peluza I ”Ilie Oană”, care, la rândul ei, a avut zilele trecute un comunicat în care vorbea despre viitorul clubului Petrolul.

Reprezentanții USP vin și cu o propunere de organ executiv al clubului Petrolul, dar și cu o solicitate către membrii fondatori, legendele, să accepte primăria ca asociat, așa cum în urmă cu câțiva ani o făcea cu Veolia, finanțator care acum s-a retras printr-o decizie unilaterală. Totodată, au și cerințe pentru autoritățile locale, însă spun și ce rol vor avea suporterii în acest parteneriat.

Comunicatul Uniunii Suporterilor Petroliști:

”E PLURIBUS UNUM!

„DIN MAI MULȚI, UNUL”
Înțelesul frazei provine din conceptul că din unirea celor treisprezece colonii și popoare originare din șase națiuni diferite, Anglia, Scoția, Irlanda, Olanda, Franța și Germania, a apărut cândva o nouă națiune unică – națiunea americană. Este motto-ul de pe Marele Sigiliu al Statelor Unite.

Este momentul să gândim și să aplicăm înțelesul profund al acestui deziderat nobil: împreună, cei cărora ne pasă, putem contribui la un proiect Petrolul solid și trainic. Petrolul este acel ideal care trebuie ridicat mai presus de orgolii personale și argumente de forță. Fără unitate și dialog sincer, fară un parteneriat egal în zona decizională și fără asumarea integrală de către cele trei părți – Membrii Fondatori ai ACS Petrolul 52, Primăria/Consiliul Local și Suporteri – a construirii unui proiect comun, Petrolul va fi condamnat. Din mai mulți, unul!

USP și-a chemat, vineri, 14 mai, partenerii la masa dialogului, însă, din păcate nici Membrii fondatori ai ACS Petrolul 52, nici Primăria nu au onorat această invitație, întâlnirea desfășurându-se doar cu participarea reprezentanților USP, ai Peluzei 1 și ai Clubului Petrolul.

Dragi Membri fondatori, stimați reprezentanți ai Administrației locale, haideți să lăsăm deoparte orgoliile rănite și să începem un dialog constructiv.

Propunem ca Membrii fondatori, Suporterii și Primăria/Consiliul local să fie împreună membri ai ACS Petrolul 52, urmând ca deciziile să fie luate în organul executiv al acesteia – Consiliul Director, format din 9 membri:
– 3 Membri fondatori ai ACS
– 3 reprezentanți ai Primăriei/Consiliului Local
– 3 suporteri, câte unul pentru fiecare zona a stadionului care are organizată structuri legale: unul de la Peluza 1, unul de la Tribuna a 2-a și unul de la Peluza a 2-a.

Partenerii vor avea astfel câte 3 voturi în CD, fără însă a exista vreun drept de veto la vreunul din parteneri. Principiul va fi „un om – un vot”. Atât!

Solicităm Membrilor Fondatori să accepte încă o dată deschiderea ACS Petrolul 52 așa cum au mai făcut-o când Veolia intra ca Partener finanțator. Acum, în locul Veoliei, care a decis unilateral încetarea calității de Partener, să fie acceptată Primăria/Consiliul local.

Solicităm Primăriei/Consiliului Local să vină alături de Membri fondatori și de Suporteri în ACS Petrolul 52 și:
– să acorde drept de folosință a mărcilor Petrolul de către ACS, și implicit de către Clubul Petrolul, cu titlu gratuit, inclusiv anularea taxei de 2% din merchandisingul cu scutul petrolist;
– să acorde clubului Petrolul acces gratuit la facilitățile aparținând Primăriei/Consiliului Local (Arena Ilie Oană, baze de antrenament, etc.)
– să se implice în mod activ în asistarea financiară a clubului Petrolul în limitele impuse de Lege (inclusiv prin fonduri nerambursabile acordate pe Legea 350/2005).

Noi, Suporterii, vrem să fim liantul acestui Proiect, strângând în jurul Petrolului pe cei doi parteneri care pot face diferența – Membrii fondatori ai ACS Petrolul 52 și Primăria/Consiliul local. Acum este timpul dialogului real și concret, nu al orgoliilor.

Hai Petrolul!”

Octav Preda: ”Dincolo de formula 3/3/3, care e ok, mai negociați și păstrarea celor TREI locuri de muncă ale „PERFORMERILOR””

Octav Preda, un fost lider al Peluzei I ”Ilie Oană”, a comentat astfel la comunicatul USP:

”Un comunicat de nota ZECE! Doar că între ce vreți voi și… oasele roase de alții, e o diferență! Dincolo de formula 3/3/3, care e ok, mai negociați și păstrarea celor TREI locuri de muncă ale „PERFORMERILOR”. Dacă despre nea Gică Liliac nu se poate spune decât JOS, PĂLĂRIA!, de președintele Lazăr și vicepreședintele (sau fostul vice) Grigore, cred că s-a convins toată lumea!!! Aaa, și încă ceva: că tot mârâie unii de Vivi aici, întrebați-i pe șmecherii ăștia DACĂ LA VARĂ își asumă obiectivul! Dacă nu, cât au de gând să mai stea pe salar la clubul ăsta: un an, doi, o viață?! Aaa, și nu uitați că SOARTA SĂRBĂTORII CENTENARULUI e în mâinile voastre. Tot cu ăștia în conducere vom sărbători tot în B sau în mediocritate în A. Felicitări pentru comunicat și SUCCES în negocierile cu mediocrii fotbalului ploieștean!”

Un comentariu pertinent despre situația actuală privind Petrolul a lăsat și Mihai Toma:

”Toate bune și frumoase, dar
1. Mingea este la glorii, care au spus clar că NU acceptă implicarea politicului!!!
2. Politicul nu dă bani să comande alții
3. Gloriile, la prima întâlnire cu politicul, nu aveau niciun plan de viitor și soluție, mai aveau nevoie la vremea aia de o săptămână (au trecut cel puțin două) ca să vină cu o soluție
4. Dacă politicul a venit cu un plan asumat de performanță / promovare, care nu a fost acceptat însemnă că există un proiect mai bun, nu? Poate îl scot cei care conduc pe masă
Voi chemați politicul și gloriile la o negociere, dar nu e loc de așa ceva în condițiile în care gloriile merg pe mâna lor (fără un plan concret până în prezent sau de care nu știe suporterul de rând), iar politicul (cum e și normal) nu vrea să dea bani unora care au tocat câteva milioane de euro fix degeaba în ultimii 3 ani.”

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ilie-stan-primul-nume-pe-lista-propunerilor-pentru-banca-tehnica-a-petrolului-antrenorul-a-fost-deja-la-negocieri-cine-e-urmatorul-dorit-19184818

https://liga2.prosport.ro/seria-1/peluza-i-ilie-oana-punct-de-vedere-despre-situatia-petrolului-suporterii-si-ar-dori-in-continuare-veolia-ca-partener-finantator-insa-in-anumite-conditii-ce-spun-despre-asocierea-cu-primaria-si-ce-19184216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitor-nesigur-pentru-petrolul-continuitatea-proiectului-fotbalistic-actual-este-pusa-sub-semnul-intrebarii-comunicatul-uniunii-suporterilor-petrolisti-19182855

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-principalul-finantator-al-clubului-petrolul-faceun-pas-in-spate-decizia-luata-de-veolia-dupa-a-treia-promovare-ratata-in-liga-1-19181981

Marius ANGHEL 17 May. 2021, 12:46 Liga 2
Pe aceeași temă