Vivi Răchită și ”Gogoașă” Preda, atacuri reciproce după ce primul a constatat pagubele produse de galerie ”FC U” Craiova la stadionul ”Ilie Oană”, la meciul cu Petrolul. ”Punem furtunul cu apă pe ei data viitoare” / ”Toată lumea știe că acest om nu mai vrea demult binele Petrolului”

Vivi Răchită și ”Gogoașă” Preda, atacuri reciproce după ce primul a constatat pagubele produse de galerie ”FC U” Craiova la stadionul ”Ilie Oană”, la meciul cu Petrolul. ”Punem furtunul cu apă pe ei data viitoare” / ”Toată lumea știe că acest om nu mai vrea demult binele Petrolului”

Suporterii echipelor Petrolul și ”FC U” Craiova s-au ”războit” pe parcursul meciului disputat marți seară la Ploiești, pe ”Ilie Oană”, în cadrul 16-imilor Cupei României. Oltenii au ajuns la stadion în minutul 20 și și-au făcut simțită prezența prin aruncarea mai multor torțe în direcția galeriei din Peluza Latină.

  • U Craiova 1948 SA s-a calificat în optimile Cupei României după ce a învins cu scorul de 1-0 echipa Petrolul, în 16-imile competiţiei. Golul meciului a fost marcat de Torell Ondaan, în minutul 52.

Răchită, revoltat de stricăciunile produse de fanii Craiovei la stadionul ”Ilie Oană”: ”Am impresia că acești băiețași nu se uită la meci, vin pentru alte lucruri aici”

Valeriu Răchită, fost jucător la Petrolul, s-a prezentat a doua zi dimineață la stadionul ”Ilie Oană” pentru a vedea pagubele produse de fani.

”Am fost dimineața la stadion la ora 7 și am contabilizat daunele: 18 scaune rupte, două arse, multă mizerie din sectorul oaspeților… Am luat decizia ca administratorii să nu le înlocuiască, vor veni și alte galerii și le vor distruge și pe celelalte.

E doar o chestiune de timp. Am impresia că acești băiețași nu se uită la meci, vin pentru alte lucruri aici. Nu înțeleg de ce se îmbracă în negru, nu știu ce e în mintea lor.

Am vorbit cu un angajat al clubului care are un furtun cu apă puternic. La următorul meci ar fi bine să-l folosim dacă se mai prinde o torță. Punem furtunul cu apă pe ei”, a declarat, furios, Vivi Răchită la Radio Sport Total FM.

Mesaje speciale pentru Peluza Sud ’97 din partea celor din Peluza I ”Ilie Oană”

Galeriile celor două cluburi și-au încurajat favoriții în meciul de la Ploiești, însă și-au și adresat nelipsitele injurii.

Peluza I ”Ilie Oană” a avut și două mesaje speciale pentru fanii Craiovei lui Mititelu în timpul jocului. ”Perverșilor, îl înjurați pe Mititelu / Dar cu el tăiați purcelu’!” și ”Ultrași olteni / La origine melteni!”, au scris ”lupii galbeni”, ironizând relația galeriei Peluza Sud ’97 cu patronul Adrian Mititelu, aflat în prezent în închisoare.

Tot membri ai Peluzei I ”Ilie Oană” au fost la Craiova în noaptea de după tragerea la sorți a meciurilor din faza a 16-imilor Cupei României, în care a picat să joace Petrolul și ”FC U” Craiova, și au vandalizat sediul clubului lui Adrian Mititelu.

La Ploiești, fanii olteni au fost așteptați cu scaunele și gardul sectorului rezervat lor unse de vaselină.

Andrei Preda, atac devastator la adresa lui Valeriu Răchită: ”Toată lumea știe că e omul primăriei și nu a mai făcut nimic pentru Petrolul în ultimii ani! Cine te crezi tu, pompierul șef?”

Contactat de ProSport pentru a comenta declarațiile lui Valeriu Răchită, Andrei Preda, unul dintre liderii galeriei Peluzei Sud ’97, a declarat:

”Am ajuns să stăm să ne uităm în gura acestui Valeriu Răchită? Nu vedeți că sunt declarații de om senil? Toată lumea știe că el este omul primăriei din Ploiești și nu a mai făcut nimic bun pentru Petrolul de ani de zile. De aia stau aia de cinci ani prin B. S-a trezit el acum să vorbească de Peluza Sud ’97, că a făcut și a dres pe stadonul Ilie Oană, ce să mai spunem?!

Dar de ce nu spui, mă, de scaunele pline de vaselină? La fel era și gardul. Pe alea tot noi le-am murdărit? Ai ajuns tu să dai ordin să pună aia de la stadion furtunul pe suporteri? Păi cine te crezi tu, pompierul șef? Toată lumea știe că acest om nu mai vrea demult binele Petrolului și iese și el cu declarații să se bage în seamă. Dar să ne lase în pace pe noi și să își vadă de treaba lui.”

Vivi Răchită îi răspunde lui Andrei Preda: ”Porecla lui spune totul despre el: are mintea cât gaura de la gogoașă”

Nici Răchită nu s-a lăsat mai prejos și l-a ironizat pe Andrei Preda. Totodată, Vivi Răchită a contiuat să îi acuze pe ulteni că au distrus zona destinată oaspeților de la stadionul ”Ilie Oană”.

”Îi răspund și eu ca atare. Porecla lui spune totul despre el! Are mintea cât gaura de la gogoașă. Eu am expus exact realitatea de la ora 7 dimineața, când am fost la stadion. Și dacă se întreabă ce am făcut eu pentru Petrolul, există Wikipedia. Să vadă acolo ce am făcut eu pentru acest club. Și să-i ziceți că ”Wikipedia” nu e înjurătură, să o ia ca atare.

Poate ar trebui să înceapă cu mulțumiri către conducerea orașului, care le-a pus la dispoziție două autocare ca să îi ducă la Gara de Vest, pentru că pierdeau trenul. Și rămâneau toată noaptea în Ploiești pentru că următorul tren era la 4 dimineața.

Chiar nu am știut de vaselină. Ce au făcut ei la stadion la meci nu ține de atribuțiile mele. Dacă au pus pe garduri ca să nu se urce ei și să sară, nu ține de Vivi Răchită. N-a dat Vivi Răchită nici un ordin să fie pus furtunul de apă pe ei. Ei au lăsat vreo 18 scaune rupte, mizerie de nedescris, noroc că sunt scaunele ignifugate, că altfel luau foc de la torțele aruncate. Chiar ne uitam cum au putut să intre suporterii Craiovei cu acele torțe pe stadion, că și pe mine și pe viceprimar ne-au controlat la poartă și de brichete și de alte obiecte.

Au stricat la băi tot, au tras din prize uscătoarele de mâini și altele, la stadion UEFA 4 Elite, trebuie să stăm acum să reparăm după ei”, a spus Valeriu Răchită pentru ProSport.

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/cupa-romaniei/galeriile-celor-doua-echipe-s-au-dat-in-stamba-la-petrolul-fcu-craiova-19332851

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/andrei-preda-valeriu-rachita-peluza-sud-97-scaune-vaselina-19333050

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/cupa-romaniei/razboi-total-intre-vivi-rachita-si-fanii-u-craiova-1948-19333148

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/petrolistii-un-pic-tristi-dupa-eliminarea-din-cupa-romaniei-in-fata-craiovei-insa-indemnati-sa-ridice-capul-sa-priveasca-spre-liga-1-nae-constantin-sa-jucam-la-ore-frumo-19201999

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/petrolul-asteptata-de-rivalii-de-la-fc-u-craiova-in-liga-1-adrian-mutu-dupa-meciul-din-cupa-romaniei-a-inceput-bine-campionatul-si-la-ce-suporteri-are-merita-sa-promove-19202004

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/mazarache-regreta-ca-petrolul-nu-si-a-putut-face-suporterii-fericiti-la-meciul-cu-fc-u-craiova-pentru-ei-ne-doream-foarte-mult-sa-castigam-unde-crede-ca-s-a-facut-19202038

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/16-imi-cupa-romaniei-meciul-somuz-falticeni-fc-voluntari-deschide-acest-tur-al-competitiei-ko-tot-astazi-joaca-si-minaur-baia-mare-poli-iasi-si-petrolul-19201865

Pe aceeași temă