Andrei Panait consideră ”ciudată” eliminarea sa din meciul cu Steaua și se ”duce cu gândul în altă parte” privind arbitrajul de care are parte CFC Argeș. Mijlocașul consideră că scăpa de roșu dacă exista VAR, deși el trebuia eliminat mai devreme

Marius ANGHEL 05 Oct. 2023, 23:34 Liga 2

La scorul de 2-0 pentru Steaua, la câteva secunde înainte de pauză, Campionii FC Argeș a mai primit o lovitură în Ghencea, în meciul care a deschis etapa a 9-a a Ligii 2. Unul dintre experimentații jucători ai echipei piteștene a fost eliminat pentru două cartonașe galbene primite în doar două minute, astfel că și-a lăsat coechipierii în inferioritate numerică.

Argeșul, venită după patru partide la rând în campionat fără eșec, cu Eugen Beza antrenor, nu a jucat nimic la București, a avut o prestație dezastruoasă, a pierdut cu scorul de 1-3, marcând în prelungiri la singurul șut pe poartă, dar la final a contestat arbitrajul lui Claudiu Marcu și a transmis prin ”principalul” său că poate alta ar fi fost soarta întâlnirii dacă nu ar fi avut loc acea eliminare.

Împotriva arbitrului Marcu și-a îndreptat tirada și eliminatul din minutul 45 Andrei Panait.

Andrei Panait, despre eliminarea sa de către arbitrul Claudiu Marcu: ”Să zic că e greșită, nu intenționată. Mi s-a părut puțin ciudată decizia lui, forțată”

Mijlocașul în vârstă de 34 de ani vrea să creadă că arbitrul din Constanța a greșit la acea fază în care l-a eliminat, că decizia nu a fost una intenționată. Panait consideră că nu a făcut absolut nimic la faza în care a văzut al doilea cartonaș galben și spune, de pe altă parte, că decizia ”centralului” i s-a părut ”ciudată”!

La fel ca antrenorul său, Eugen Beza, dar și ca alții de la club, Andrei Panait are impresia că cineva are ceva echipa lor, fiindcă se consideră dezavantajați de arbitri la fiecare meci!

”Cred că acolo a luat o decizie greșită. Să zic că e greșită, nu intenționată. Greșită, deoarece cel de la Steaua mi-a dat cu cotul în cap. Eu cred că nu am lovit absolut cu nimic. Nu știu ce să zic, chiar nu știu ce să zic în privința asta. Mi s-a părut puțin ciudată decizia lui. Să sperăm că e o greșeală umană. Pot să o numesc și forțată, nu știu de ce. Nu știu de ce în ultimul timp, sau de când am început campionatul avem arbitrajele astea. Nu le înțelegem, nu înțeleg de ce. Dar ce putem face decât să mergem în continuare, să ne antrenăm”, a spus Panait, la microfonul DigiSport, la finalul jocului disputat pe stadionul Steaua.

Panait crede că nu era eliminat în minutul 45 dacă era arbitraj VAR. Ar fi fost eliminat direct încă din minutul 43!

Jucătorul care în cariera sa a evoluat fie la Pitești, fie la Mioveni, consideră că la un meci ca Steaua – Campionii FC Argeș ar fi fost nevoie de un arbitru din lotul de primă ligă.

Panait a mai spus că este convins că dacă exista arbitraj VAR, eliminarea sa ar fi fost anulată.

”La un meci echilibrat cu Steaua București eu cred că avem nevoie de un arbitraj cel puțin de nivel de Liga 1, pentru că la nivel de Liga 2 nu e VAR. Dacă era VAR în momentul de față, cartonașul meu roșu se anula 100 la sută, pentru că adversarul mi-a dat cu cotul în cap. Am simțit lucrul ăsta”, e de părere Andrei Panait.

După flash-interviul cu Panait, cei prezenți în studioul DigiSport Special au spus că Panait trebuia eliminat direct încă din minutul 43, atunci când a avut o intrare criminală asupra lui Dobrescu, tare, prin alunecare, pe picioarele fundașului Stelei. Au spus că Dobrescu a scăpat ieftin la acea fază, fiindcă dacă ar fi avut piciorul pixat în gazon risca chiar o fractură în urma intrării lui Panait.

Ulterior, două minute mai târziu, în minutul 45, reluările arată clar cum Panait, la un duel aerian pentru minge, privește în spate cum vine adversarul, Raicu, ridică cotul și lovește cu acesta la nivelul pieptului. În același timp, Panait, ușor aplecat, este lovit cu cotul în cap de Raicu, stelistul având mâna într-o poziție normală pentru un astfel de duel. Panait a fost lovit în cap și s-a văitat, însă arbitrul a fost foarte aproape de fază și i-a văzut reacția în care și-a ridicat cotul și a tras de el în spate pentru a-și bloca adversarul. Panait își amintește însă doar de lovitura încasată de el.

Dacă ar fi fost VAR, Panait nu mai era pe teren în minutul 45, fiindcă era eliminat din minutul 43. Ori, dacă mai era pe teren, VAR-ul cel mai probabil i-ar fi dat dreptate arbitrului.

Panait privește circumspect arbitrajul: ”E clar că te duce cu gândul în altă parte”

Întrebat despre cum i s-a părut prestația echipei sale în acest meci, prestația sa, Panait a continuat să vorbească despre arbitraj.

”A fost sub așteptări, dar când arbitrul pe tine te ciupește la orice fază și la adversari mai închide ochii. Nu știu, așa mi s-a părut mie. Așa mi s-a părut și în prima repriză și în a doua. La mine, cel puțin la prima fază, îmi dă galben, și la două minute îmi dă roșu. Adică e clar că te duce cu gândul în altă parte. Nu știu ce să zic, sunt dezamăgit”, a mai spus mijlocașul Argeșului, care nu e îngrijorat că echipa sa e în partea a doua a clasamentului la finalul sezonului regular: ”Mai sunt etape de jucat, avem încredere, trebuie să muncim în continuare. Ăsta a fost doar un meci, mai sunt atâtea în continuare. Trebuie să le luăm meci cu meci și vom trage linie la final.”

În urma eliminării din meciul cu Steaua, Andrei Panait, utilizat în șapte partide din cele nouă de până acum, va lipsi cel puțin o etapă, cea în care Argeșul întâlnește acasă CSM Slatina, peste două săptămâni.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și captură PrimaSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-concluzii-dupa-steaua-campionii-fc-arges-3-1-19287768

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-succes-in-partida-cu-campionii-fc-arges-3-1-19287769

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-cfc-arges-joaca-in-deschiderea-etapei-a-9-a-a-ligii-2-19287648

Marius ANGHEL 05 Oct. 2023, 23:34 Liga 2
Pe aceeași temă