Până să demonstreze pe teren, Poli Iași e campioana achizițiilor în Liga 2! Moldovenii și-au mai luat un portar și au semnat cu un mijlocaș fost la Dinamo, ACS Poli sau UTA

Narcis POHOAȚĂ 03 Aug. 2022, 14:44 Liga 2
Până să demonstreze pe teren, Poli Iași e campioana achizițiilor în Liga 2! Moldovenii și-au mai luat un portar și au semnat cu un mijlocaș fost la Dinamo, ACS Poli sau UTA

Campania de achiziții din această vară a Politehnicii Iași, una dintre cele mai importante din ultimii ani, atât numeric, cât și valoric, încă nu s-a încheiat. Clubul din Copou a făcut două noi mutări, pe posturile considerate vulnerabile de către antrenorul Claudiu Niculescu.

Poli i-a legitimat, marți, 2 august, pe portarul macedonean Risto Jankov și pe mijlocașul coordonator Alin Roman, cei doi având chiar șanse mari să evolueze în primul meci oficial al sezonului, sâmbătă, la Galați, cu nou-promovata SC Oțelul.

Cu aceste două noutăți, Poli Iași a ajuns la nu mai puțin de 22 de achiziții pentru noul sezon de Liga 2!?

Risto Jankov a fost în lotul Macedoniei de Nord la EURO 2020, dar nu are niciun meci pentru prima reprezentativă

Conducătorii clubului din Iași au declarat în dese rânduri în această vară că vor să aducă cel puțin un portar de calitate și au optat în cele din urmă pentru macedoneanul Risto Jankov. În vârstă de 23 de ani, Jankov a evoluat până acum la echipele macedonene Rabotniki Skopje și Lokomotiva Skopje, precum și în Kazahstan, la formația FK Kaspiy Aktau, la aceasta din urmă având doar două meciuri jucate în 2022.

Noul goalkeeper al Iașiului are mai multe prezențe în naționalele de juniori și tineret ale țării sale și a fost în lotul primei reprezentative a Macedoniei de Nord la turneul final al Campionatului European de anul trecut, însă nu are niciun meci jucat pentru aceasta din urmă.

Pe lângă Jankov, ieșenii l-ar putea păstra și pe austriacul Tobias Knoflach, ultima dată fost în inferioare din Italia, la echipa Sambenedettese, portar aflat în probe în Copou de câteva zile. În plus, tot ca portar, Poli Iași l-a împrumutat în această vară de la Sporting Juniorul Vaslui și pe Alexandru Dohotariu.

Alin Roman a lăsat Austria pentru Poli Iași

Un alt post considerat deficitar, cel de mijlocaș central ofensiv, a fost acoperit prin aducerea lui Alin Roman. Născut la Timișoara, pe 27 ianuarie 1994, Roman fost internațional de juniori și tineret al României și a venit în Copou de la formația austriacă de ligă secundă SKU Amstetten, pentru care juca de doi ani, perioadă în care a evoluat în 51 de meciuri a marcat 12 goluri.

În sezonul trecut a avut 29 de meciuri disputate și șase goluri, iar în cel actual, început deja, a evoluat în două partide de campionat, în care a marcat o dată, și unul în Cupa Austriei.

Anterior, jucătorul format de LPS Banatul a jucat pentru FC Maramureș, Dinamo, Dinamo 2, ASA Târgu Mureș, ACS Poli Timișoara, Metalul Reșița, FC Caransebeș, UTA Bătrâna Doamnă, Union Vöcklamarkt, Stadl-Paura și Vorwarts, ultimele trei din ligile inferioare din Austria.

În Liga 1, Roman a evoluat pentru Dinamo (1 meci) și ACS Poli (3 meciuri).

Achizițiile prezentate oficial de Poli Iași în această vară:

Gabriel Vașvari (mijlocaș central, Sepsi), Răzvan Tincu (fundaș central, Sepsi), David Ciubăncan (atacant, Șoimii Lipova), Alexandru Dohotariu (portar, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Ștefan Ștefanovici (fundaș stânga, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Octavian Cracea (mijlocaș central, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Viorel Lică (fundaș central, Petrolul Ploiești), Anton Karachanakov (mijlocaș stânga bulgar, Pirin Blagoevgrad), Pawel Tomczyk (atacant polonez, CS Mioveni), Mădălin Martac (fundaș dreapta, Chindia Târgoviște), Torino Hunte (mijlocaș lateral olandez, Den Bosch), Denis Ciaun (fundaș stânga, Știința Miroslava), Alexandru Anton (mijlocaș dreapta, CSM Ceahlăul Piatra Neamț), Julian Augusto Marchioni (mijlocaș central argentinian, Panserraikos), Alin Fică (mijlocaș central, CFR Cluj, împrumut), Antonio Dumitru (mijlocaș dreapta, CS Hunedoara), Darius Vasile Deac (atacant, Universitatea Cluj), Enrichi Finica (fundaș stânga, Rapid, împrumut), Denis Andrei Bujor (mijlocaș dreapta, Farul Constanța, împrumut) și Paul Fosu Mensah (fundaș, Helmond Sport).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-impresionat-de-atacantul-englez-pe-care-il-testeaza-e-un-fotbalist-interesant-si-vreau-sa-ramana-poli-iasi-pe-punctul-sa-legitime-si-doi-portari-un-austriac-si-19239182

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-parteneriat-cu-castigatoarea-primei-editii-a-cupei-satelor-cei-mai-talentati-copii-de-la-clubul-din-comuna-ieseana-vor-face-pasul-in-copou-19239169

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-victorie-categorica-in-amicalul-cu-dante-botosani-atacantul-britanic-testat-de-claudiu-niculescu-a-inscris-de-doua-ori-19238888

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pretentii-mari-la-poli-iasi-dupa-campania-masiva-de-transferuri-din-aceasta-vara-cornel-sfaiter-probabil-conducem-in-topul-achizitiilor-ca-numar-de-jucatori-si-toata-lumea-ne-vede-favorit-19238601

Narcis POHOAȚĂ 03 Aug. 2022, 14:44 Liga 2
Pe aceeași temă