Iașiul nu se oprește din transferuri! Un fundaș format la Ajax semnează cu echipa lui Claudiu Niculescu și ridică achizițiile la un număr impresionant

Narcis POHOAȚĂ 20 Jul. 2022, 14:51 Liga 2
Iașiul nu se oprește din transferuri! Un fundaș format la Ajax semnează cu echipa lui Claudiu Niculescu și ridică achizițiile la un număr impresionant

Campania de achiziții continuă la Politehnica Iași. Conducerea clubului din Copou a ajuns la un acord cu fundaș olandez Paul Fosu Mensah, în vârstă de 21 de ani, acesta fiind al 20-lea transfer al verii la echipa din Liga 2.

Născut la data de 10 aprilie 2001, la Amsterdam, Mensah va semna miercuri un contract pe un sezon cu Iașiul, după ce va efectua vizita medicală.

Paul Fosu Mensah a jucat în liga a doua din Țările de Jos

Paul Fosu Mensah are și cetățenie ghaneză și a evoluat în sezonul trecut în liga a doua a Țărilor de Jos, la formația Helmond Sport, pentru care a bifat 22 de meciuri, în 14 dintre ele începând ca titular.

Tânărul jucător neerlandez poate evolua atât în banda dreaptă a defensivei, cât și fundaș central. Crescut la Zeeburgia și Ajax, Mensah a mai evoluat la nivel de juniorii lui Vitesse Arnhem.

20 de achiziții pentru Poli Iași în această vară!

Mensah va fi a 20-a achiziție a verii pentru Politehnica Iași, după Gabriel Vașvari (mijlocaș central, Sepsi), Răzvan Tincu (fundaș central, Sepsi), David Ciubăncan (atacant, Șoimii Lipova), Alexandru Dohotariu (portar, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Ștefan Ștefanovici (fundaș stânga, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Octavian Cracea (mijlocaș central, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Viorel Lică (fundaș central, Petrolul Ploiești), Anton Karachanakov (mijlocaș stânga bulgar, Pirin Blagoevgrad), Pawel Tomczyk (atacant polonez, CS Mioveni), Mădălin Martac (fundaș dreapta, Chindia Târgoviște), Torino Hunte (mijlocaș lateral olandez, Den Bosch), Denis Ciaun (fundaș stânga, Știința Miroslava), Alexandru Anton (mijlocaș dreapta, CSM Ceahlăul Piatra Neamț), Julian Augusto Marchioni (mijlocaș central argentinian, Panserraikos), Alin Fică (mijlocaș central, CFR Cluj, împrumut), Antonio Dumitru (mijlocaș dreapta, CS Hunedoara), Darius Vasile Deac (atacant, Universitatea Cluj), Enrichi Finica (fundaș stânga, Rapid, împrumut) și Denis Andrei Bujor (mijlocaș dreapta, Farul Constanța, împrumut).

Ieșenii mai caută în continuare un portar și un mijlocaș coordonator, acestea fiind prioritățile clubului în momentul de față.

Adversar schimbat pentru ultimul amical în Bulgaria

Ieșenii vor disputa, miercuri seară, ultimul meci amical în cadrul cantonamentului de la Bansko, Bulgaria. Adversarul moldovenilor, conform programului stabilit inițial, ar fi trebuit să fie Sabah Masazir, din prima ligă a Azerbaidjanului, însă azerii au anunțat în cursul serii de marți că nu mai pot juca.

În aceste condiții, ieșenii s-au reorientat și vor disputa ultima partidă în compania unei echipe locale, PFC Pirin Gotse Delchev, care evoluează în liga a treia bulgară.

Foto: Helmond Sport

Narcis POHOAȚĂ 20 Jul. 2022, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă