Eroul Iașiului din meciul cu Dinamo dezvăluie care este adevăratul lider în vestiarul Politehnicii. Alin Roman: ”Sunt un jucător important, se vede prin minutele jucate.” Mijlocașul are 6 goluri marcate, toate după venirea lui Leo Grozavu

Narcis POHOAȚĂ 28 Apr. 2023, 10:47 Liga 2

Politehnica Iași a încheiat turul play-off-ului așa cum l-a început. Cu o victorie pe terenul unei contracandidate la promovarea directă. Dacă în prima etapă Iașiul s-a impus pe terenul Oțelului, scor 2-1, în ultima rundă elevii lui Leo Grozavu au recidivat în fieful lui Dinamo, 3-1, pe ”Arcul de Triumf”.

Alin Roman, eroul Iașiului în meciul cu Dinamo. ”Se poate spune că a fost cel mai bun meci al meu din acest sezon, ținând cont și de adversar”

Eroul Politehnicii în meciul cu Dinamo a fost mijlocașul Alin Roman. Fotbalistul în vârstă de 29 de ani a reușit, în repriza secundă, să înscrie de două ori, goluri care au făcut diferența pe tabelă, după ce în finalul primei părți oferise un assist pentru Shayon Harrison, la golul egalizator.

Alin, două goluri și un assist cu Dinamo. Se poate spune că a fost cel mai bun meci al tău din acest sezon?
Da, dacă ținem cont de echipa cu care am jucat, cu Dinamo, o echipă foarte bună din Liga a 2-a, putem spune că a fost cel mai bun joc. Meciuri bune am mai făcut, dar cu echipe nu la fel de puternice. Și cu Timișoara am făcut un meci bun, atunci am dat două pase de gol și un gol.

Interesant este că ai avut evoluții foarte bune chiar împotriva formațiilor la care ai jucat anterior, Poli Timișoara și Dinamo. E fost o motivație în plus când joci cu ele?
Nu a fost o motivație în plus sau să demonstrez cuiva ceva, pur și simplu așa s-a întâmplat. Așa a fost să fie să dau gol și cu Timișoara, și cu Dinamo, dar nu a fost o ambiție personală. La fiecare meci eu îmi doresc să dau o pasă de gol sau să înscriu, să joc bine și să-mi ajut echipa, pentru a ne atinge obiectivul.

Cum i-ai simțit pe cei de la Dinamo?
O echipă bună. Cel puțin în prima repriză, până ne-am revenit și noi. Nu știu de ce am început atât de slab, probabil și atmosfera de acolo, chiar au suporteri frumoși și au făcut o atmosferă extraordinară. Am intrat puțin mai greu în joc, ne-am revenit, am reușit să egalăm înainte de pauză și cred că acela a fost momentul cel mai important. Și golul cel mai important. Acolo cred că s-a făcut diferența. Ei nu au știut să gestioneze rezultatul probabil după pauză, iar noi am intrat mult mai motivați și am reușit să întoarcem rezultatul.

Toate golurile, marcate după venirea lui Leo Grozavu. ”Îmi dă multă încredere”

Și execuțiile tale…
Da, am fost destul de inspirat. Oricum am lucrat mult fazele fixe și în săptămâna premergătoare meciului, chiar am și înscris la antrenamente din lovituri libere. Sunt jucător de execuție. Și cu Dejul am avut lovituri libere destul de bune, portarul a scos din poziții mai grele, din lateral. Dar e bine că au intrat acum.

Ai marcat șase goluri, toate după venirea lui Leo Grozavu.
Am șase goluri și opt pase decisive. Ce nu am putut să fac la început de campionat reușesc acum. Da, așa este, am dat toate golurile după venirea lui nea Leo. Am mai spus-o și o repet, îmi dă multă încredere, asta se vede și în jocul meu, știe să mă pună în valoare. Și nu doar pe mine, ci și pe colegii mei, pentru că avem un joc ofensiv foarte bun. În ultimele meciuri poate am ieșit eu mai mult în evidență, dar și ceilalți colegi fac o treabă bună.

”Nu sunt un lider, ci un jucător important. Suntem un grup unit, iar liderul este Leo Grozavu”

Începe să devină Alin Roman un lider al echipei?
Nu, lider e mult spus. Sunt un jucător important, asta pot să zic că se vede prin minutele jucate, dar lider nu sunt. Încerc să-mi ajut colegii cât pot de mult. Suntem un grup bun și nu cred că este neapărat un lider. Avem un grup unit la Poli Iași, iar liderul este nea Leo. Prin unitatea de grup încercăm să ne atingem obiectivele în sezonul acesta.

Mai ai puțin și-l întreci pe Cătălin Hlistei, golgheterul echipei în momentul de față.
Nici gând să-i iau titlul de golgheter. Dacă pot, i-aș da lui Cătălin trei pase de gol, să iasă el golgheter. Cred că am mai spus-o, mie mi-ar plăcea să dau mai mult pase de gol. Sunt un mijlocaș de creație, și pe Instat stau destul de bine la fazele create. Asta îmi place, să dau pase, nu neapărat să înscriu. Că dau și goluri, e cu atât mai bine.

”Aveam încredere că putem câștiga la Dinamo. Nu eram apăsați”

Cum a fost pentru voi săptămâna dinaintea meciului cu Dinamo? V-a apăsat faptul că nu ați reușit să câștigați în ultimele trei meciuri?
Nu ne-a apăsat. Noi eram încrezători. Presiune oricum la Iași a fost întotdeauna și va fi în continuare. Noi chiar aveam încredere că putem obține un rezultat bun la Dinamo. Și aveam două șanse din trei, ne ajuta și egalul, pentru că ei rămâneau la opt puncte în spate. Dar sincer chiar credeam că putem câștiga și aveam un moral bun, nu eram apăsați. Și cu Buzăul, și cu Dejul am avut câteva ocazii clare, am dominat adversarii. În afară de meciul cu Steaua, în rest am jucat bine și ne-a lipsit doar golul acela în plus, pentru a lua cele trei puncte.

Ce ți-a spus Leo Grozavu la pauză? Spunea că erai marcat de ratarea din debut.
Am avut o lovitură liberă foarte bună în minutul 3 și când am văzut că alunec… Îmi spusese să-mi iau ghete mixte, să stau bine pe picioare, dar eu de obicei joc numai cu turnate. Terenul însă se rupea, am avut colegi cu mixte și tot alunecau. A fost un pic ciudat terenul. Și atunci el a încercat să mă încurajeze, să trec peste.

Noul obiectiv al Politehnicii Iași, după ce va promova matematic

Etapa viitoare puteți promova matematic, dacă Dinamo remizează și voi bateți Oțelul.
Da, în aceste situații am fi matematic promovați, nu cred totuși că Steaua va avea drept de promovare. Dar chiar și dacă batem Oțelul, noi vom continua să jucăm să câștigăm, pentru că ne dorim să terminăm pe primul loc. Am arătat că putem, suntem pe primul loc și ne dorim să rămânem acolo până la final. Dacă vom fi promovați matematic mai devreme, acesta va fi următorul nostru obiectiv, să câștigăm play-off-ul.

Cum vezi derby-ul cu Oțelul? Vă așteptați la un meci încins?
Noi tratăm fiecare adversar cu respect. Am câștigat acolo și ne dorim să o facem și acasă. Nu e o motivație în plus că jucăm cu Oțelul. Noi avem obiectivele noastre și încercăm să câștigăm indiferent de adversar, chiar dacă întâlnim Oțelul, Dinamo sau Dej.

Așteptați un stadion plin cu Oțelul?
Cu siguranță, ne dorim un stadion cât mai plin. E un derby al Moldovei, cred că vor veni în număr mare să ne susțină, pentru a fi alături de noi.

Cine crezi că mai merge în SuperLigă după voi?
Cele mai mari șanse acum le are Oțelul. Dar depinde de următoarele meciuri. Dacă Oțelul va pierde și Dinamo va câștiga, se apropie și atunci încă se joacă.

Dedici cuiva în mod special dubla ta și victoria cu Dinamo?
Echipei și clubului, pentru că tot a fost ziua Politehnicii Iași. Și suporterilor, le mulțumim că au venit până la București să ne susțină. Sperăm să o facă și la meciurile următoare, în număr cât mai mare.

”Mă doare că Timișoara nu mai are nicio echipă în liga a doua!”

Mergem un pic spre vestul țării. Timișorean fiind, te doare când vezi că ambele echipe din Timișoara au retrogradat în Liga a 3-a?
Cu siguranță că mă doare. Nu mi se pare normal ca un oraș ca Timișoara să nu aibă măcar o echipă în Liga a 2-a. Spun asta pentru că Dumbrăvița este o comună, nu este din municipiu. Vă dați seama că mă doare, chiar nu mi-aș fi închipuit. Când a venit Paul Codrea la echipă am văzut că a încercat să schimbe ceva, au avut câteva rezultate bune și chiar am crezut că pot reuși. Dar uite că, din păcate, nu s-a putut. Poate că a venit prea târziu.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-reportaj-la-muzeul-fotbalului-ridicat-de-cornel-sfaiter-in-comuna-sa-de-bastina-am-strans-aici-amintiri-speciale-si-fiecare-colt-are-o-poveste-aparte-peretele-dedicat-lui-d-19268403

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metamorfozata-la-pauza-dupa-interventia-lui-leo-grozavu-poli-iasi-a-castigat-jocul-cu-dinamo-dupa-o-partea-secunda-controlata-autoritar-cu-cel-mai-bun-joc-al-sau-din-acest-sezon-trupa-din-copou-es-19268303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianos-brinza-omul-derby-urilor-pentru-poli-dupa-ce-a-fost-titular-cu-steaua-moldoveanul-a-revenit-in-poarta-iasiului-si-cu-dinamo-am-suferit-dar-pana-la-urma-e-o-victorie-meritata-19268265

Narcis POHOAȚĂ 28 Apr. 2023, 10:47 Liga 2
Pe aceeași temă