Claudiu Niculescu, impresionat de atacantul englez pe care îl testează: ”E un fotbalist interesant și vreau să rămână.” Poli Iași, pe punctul să legitime și doi portari, un austriac și un macedonean

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 02 Aug. 2022, 11:00 Liga 2
Claudiu Niculescu, impresionat de atacantul englez pe care îl testează: ”E un fotbalist interesant și vreau să rămână.” Poli Iași, pe punctul să legitime și doi portari, un austriac și un macedonean

Poli Iași caută în continuare să-și întărească lotul, deși mai sunt câteva zile până la startul sezonului.

În amicalul cu Dante Botoșani, disputat sâmbătă, antrenorul Claudiu Niculescu a folosit în primul 11 doi jucători noi, portarul austriac Tobias Knoflach și atacantul britanic Shayon Harisson, ambii veniți în probe. Și cei doi l-au convins pe tehnicianul lui Poli, ambii având șanse mari să semneze cu echipa din Copou.

Nu mai puțin de 20 de achiziții a făcut Poli Iași în această vară, iar moldovenii nu se opresc!

Claudiu Niculescu, despre Shayon Harisson: ”E un jucător interesant”

Atacantul Shayon Harisson (25 de ani) este un produs al clubului Tottenham, iar în ultimii ani a evoluat la echipele Yeovil, Southend Utd, AFC Wimbledon, Morecambe (Anglia), Melbourne City (Australia) și Almere City (Olanda). În sezonul 2021-2022 a prins 3 meciuri (33 de minute) la Morecambe, echipă engleză din liga a treia.

Din cauza unei accidentări la gleznă, care l-a scos din circuit, Harisson a evoluat mai puțin în ultima perioadă, iar antrenorul Claudiu Niculescu este convins că Poli poate fi o variantă pentru relansarea tânărului atacant.

”Eu nu mă raportez la cele două goluri pe care le-a marcat cu Dante, pentru că nici adversarul nu a fost unul foarte puternic, să fim sinceri. Dar e un atacant interesant. Eu l-am văzut și la antrenamente, și la joc, l-am urmărit cu alți ochi. Se vede că știe fotbal, e un jucător interesant pentru noi și vreau să rămână, dacă va trece cu bine de testele medicale. El a suferit o accidentare cu ceva timp în urmă, care l-a scos din circuit, dar acum câțiva ani era la Tottenham, chiar a apărut în teren acolo și asta spune multe despre calitățile lui. Pare un tip foarte serios, este un jucător profesionist, simt că are dorința de a reveni în circuit și cred că ne putem ajuta reciproc. Așteptăm mai întâi testele medicale și dacă va fi în regulă sunt șanse să rămână la Iași”, a declarat antrenorul Claudiu Niculescu despre Shayon Harisson, autor al unei duble în amicalul cu Dante Botoșani (scor 4-0).

Și Tobias Knoflach va rămâne

Portarul Tobias Knoflach va rămâne și el la Poli, în proporție de 99 la sută.

În vârstă de 28 de ani, austriacul a făcut junioratul la Rapid Viena, echipă pentru care a evoluat și la seniori, timp de 6 sezoane. Ultima data, Knoflach a jucat în ligile inferioare din Italia, la echipa Sambenedettese.

Ca și atacantul britanic, portarul austriac va semna cu Poli dacă va trece cu bine de vizita medicală.

Încă un portar la Poli Iași, un macedonean!

Poli Iași l-ar putea înregimenta până la primul meci oficial al sezonului, cu SC Oțelul, și pe portarul macedonean Risto Jankov. În vârstă de 23 de ani, Jankov a evoluat până acum la echipele macedonene Rabotniki Skopje și Lokomotiva Skopje, precum și în Kazahstan, la formația Aktau.

În aceste zile ar putea ajunge în Copou și un mijlocaș central, post pe care antrenorul Claudiu Niculescu îl consideră în continuare descoperit.

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 02 Aug. 2022, 11:00 Liga 2
Pe aceeași temă