Oprescu, despre ce vorbim? Cum a mințit antrenorul Slatinei în încercarea de a-și explica alegerile de la jocul cu Ocna Mureș, în care a desconsiderat Cupa României, inclusiv el absentând de la meci

Marius ANGHEL, Adi MARICA 06 Oct. 2022, 20:34 Liga 2
Oprescu, despre ce vorbim? Cum a mințit antrenorul Slatinei în încercarea de a-și explica alegerile de la jocul cu Ocna Mureș, în care a desconsiderat Cupa României, inclusiv el absentând de la meci

Săptămâna trecută, la meciul pe care l-a avut de disputat în Play-off-ul Cupei României, CSM Slatina lua decizia să își bată efectiv joc de competiție și de adversar, cum nicio altă participantă nu a făcut-o.

Oltenii din Liga 2 s-au deplasat la Ocna Mureș, în fața unui oponent din partea a doua a clasamentului Ligii 3, cu un lot format în proporție covârșitoare cu juniori care nici măcar nu au prins lotul primei echipe, iar delegația a fost condusă de delegatul Zoltan Erdei și de un antrenor tot de la juniori, Constantin Grădinaru. Evident, rezultatul nu avea cum să nu fie favorabil formației din cel de-al treilea eșalon, care s-a distrat cu juniorii Slatinei, a câștigat cu 3-0 și a obținut calificarea în faza grupelor, acolo unde va da peste prim-divizionarele U Craiova și Chindia și divizionara secundă Minaur Baia Mare.

După joc, clubul nici măcar nu și-a informat suporterii față de această decizie care a dus la eliminarea rușinoasă din Cupa României, nu a comunicat absolut nimic despre joc, ci doar faptul că s-a pierdut cu 0-3 și că urmează meciul din campionat cu FC Brașov.

Daniel Oprescu, explicații mincinoase despre meciul în care CSM Slatina a desconsiderat Cupa României

La finalul partidei din weekend de la Brașov, din etapa a 8-a a Ligii 2, corespondentul Liga2.ro l-a chestionat pe antrenorul Daniel Oprescu și despre ceea ce s-a întâmplat la Ocna Mureș, motivul pentru care CSM Slatina s-a prezentat la joc cu un lot din care au făcut parte doar cinci jucători care au prins lotul de 20 al primei echipe cel puțin o dată în campionat în acest sezon. Asta, în contextul în care CSM Slatina, la fel ca toate echipele din campionat, nu avusese meci în weekendul trecut din cauza pauzei generate de jocurile echipelor naționale și își putea trimite la partida din Cupă măcar jucătorii utilizați mai puțin în Liga 2.

Cu un aer de superioritate, Oprescu și-a început discursul printr-o întrebare retorică și apoi a oferit explicații mincinoase. Fostul selecționer în ultimii ani al mai multor grupe de juniori ale României a spus că a folosit la Ocna Mureș aceeași jucători pe care i-a utilizat și în precedentul tur al Cupei României, în care echipa sa învingea cu 3-1 Petrolul Potcoava (Turul 3).

Probabil inconștient că vorbele sale pot fi ușor demontate, Oprescu nu a făcut decât să-și păteze imaginea și să se pună într-o lumină proastă în fața suporterilor echipei din Slatina care și-ar fi dorit să vadă pe propriul stadion doi adversari din prima ligă, mai ales că CSM-ul este un club de drept public, care nu are drept de promovare și în Liga 2 joacă ”amicale”.

”Dumneavoastră ați văzut meciurile anterioare? Tot aud discuții pe genul ăsta. Meciul anterior, de Cupă, s-a jucat cu aceeași jucători. Ne-am calificat și nimeni n-a spus nimic. Nu am înțeles. Apoi, v-ați uitat pe foaia noastră de joc? Strategia clubului nostru este de… Noi nu avem bugetul nici al Brașovului, și nici al celorlalte competitoare de la Liga a 2-a. Avem, poate, cel mai mic buget de la Liga a 2-a! Asta înseamnă că avem o stategie să creștem jucătorii tineri. Ia uitați-vă ce jucători au fost pe foaie la meciul din Cupă: Palade, pe care transferat de la Torino, jucător de echipă națională, Dinu Alex, care a fost convocat la lotul U19, jucător de echipă națională, Hagiu, jucător de echipă națională…
Domnule, despre ce vorbim? Pe de altă parte vrem să promovăm jucătorii tineri și pe de altă parte sărim că… În același timp, uitați-vă că lotul nostru este format din foarte mulți jucători tineri. Și cu asta am încheiat, nu trebuie să discutăm”, a spus, revoltat, Daniel Oprescu.

Oprescu ar fi folosit meciul din Cupa României cu CS Ocna Mureș pentru a evalua jucători din cadrul clubului! El nu a fost la joc

Întrebat dacă eșecul în fața unui adversar din Liga 3 nu este un rezultat rușinos pentru el și CSM Slatina, Oprescu a continuat cu aceleași afirmații mincinoase.

”Deci, nu vreau să mai discut atât de mult! Cum am câștigat cu două săptămâni înainte, în Cupa României, cu aceeași jucători, ne așteptam, recunosc, să câștigăm și de data asta. Apoi, vedeți, jucătorii ăștia, mulți dintre ei nu au apucat încă să joace, să aibă multe minute la Liga a 2-a. Unii dintre ei sunt într-o perioadă de evaluare. Când îi evaluez? Unii dintre ei intră, dar nu o să intre toți odată. Nu se poate. Era singura posibilitate sau oportunitate.

Dar nu am înțeles de ce cu două săptămâni înainte, în Cupa României, am jucat cu aceeași jucători și nimeni nu a spus nimic! Și ne-am calificat”, a mai declarat Daniel Oprescu.

”Aceeași jucători” utilizați cu Potcoava și Ocna Mureș sunt doar cinci! Componența loturilor de la cele două jocuri, trei sferturi diferită

Ținem să-i amintim lui Daniel Oprescu, în cazul în care are probleme și cu memoria, că Liga2.ro este singurul site național care redă echipele folosite de cluburi inclusiv în meciurile din fazele inferioare ale Cupei României, astfel că știm foarte bine ce echipă a aliniat CSM Slatina în primul ei joc din această ediția a competiției KO. La fel cum știm și ce jucători au fost trimiși la Ocna Mureș.

Afirmații lui Daniel Oprescu sunt ușor de demontat. În primul rând, ”aceeași jucători” utilizați în primul ”11” în meciul cu Petrolul Potcoava, din Turul 3 al Cupei României, și cu CS Ocna Mureș, din Play-off, sunt doar cinci: Abel Stan, Alexandru Dinu, Radu Necșulescu, Marius Neicu și David Palade.

Dacă în jocul disputat în data de 13 septembrie lotul a fost condus chiar de către Daniel Oprescu și a fost format doar din jucători de la prima echipă, inclusiv rezervele, cel desfășurat două săptămâni mai târziu, în data de 28 septembrie, a fost condus de antrenorul de la juniori Constantin Grădinaru, iar pe lângă cei cinci jucători enumerați mai sus, cât și Velcu, au fost numai tineri care până atunci nu mai fuseseră în lotul echipei de seniori plus Neagu (29 de ani, aflat tot la prima convocare).

Cu Potcoava au marcat Marius Neicu și de două ori experimentatul Alexandru Popovici, ambii nici măcar în lot la partida din județul Alba.

  • CSM Slatina în meciul cu Petrolul Potcoava, scor 3-1: Preduț – A. Stan, M. Manea, M. Șerban, Al. Dinu, Necșulescu (cpt.), Alexandre Oliveira, Cr. Dinu, Neicu, Trancă, Palade
    Rezerve: Velcu – Pisăru, C-tin. Radu, L. Nițu, Trașcu, Leață, Mitran, Dav. Oprescu, Al. Popovici
    Antrenor: Daniel Oprescu
  • CSM Slatina în meciul cu CS Ocna Mureș, scor 0-3: Velcu – Șubașu (Apipie 88′), A. Stan, Hagiu, Al. Dinu – I. Iancu (Boicea 71′), Al. Neagu (Gab. Grădinaru 77′), Necșulescu (cpt.), Dav. Ciobanu (Biră 74′) – Neicu, Palade
    Rezerve neutilizate: Andr. Șerban – Tîrîș, Tecucianu, Negurescu, Andr. Dumitrașcu
    Antrenor: Constantin Grădinaru

Dintre cei cinci jucători care au prins lotul la prima echipă, doar trei au și jucat în campionat. ”Internaționalii” anonimi

În primul ”11” aliniat în meciul cu CS Ocna Mureș s-au aflat cinci jucători care au prins lotul cel puțin o dată în campionat în acest sezon de Liga 2: Simion Velcu, Radu Necșulescu, Marius Neicu, Abel Stan și Alexandru Dinu. Dintre aceștia, doar trei au și fost utilizați efectiv: Necșulescu, Neicu și Al. Dinu.

După isprava din Turul 3, la meciul din campionat cu FC Brașov (scor 0-0) s-a regăsit în lot doar David Palade, care a rămas însă rezervă neutilizată după prima convocare a sa în lotul primei echipe a Slatinei. Despre acest jucător care în ianuarie împlinește 19 ani Oprescu s-a dat mare că l-a ”transferat” de la Torino, însă pe care nu l-a utilizat nici măcar o dată în campionat.

În aceeași situație este și celălalt ”internațional” ridicat în slăvi de antrenor, Laurențiu Hagiu, un fundaș care tot în ianuarie împlinește 20 de ani și care până acum nu are nici măcar o convocare în lot pentru campionatul Ligii 2.

Ultimul ”jucător de națională” amintit de Oprescu, Alexandru Dinu (18 ani) este și singurul utilizat în campionat, de patru ori, de trei ori ca titular. Acesta doar a fost convocat la ultima acțiune a naționalei U19, fiindcă nu a onorat-o din cauza unei accidentări pe care chiar clubul a anunțat-o!

Cât de mult au evoluat pentru CSM Slatina cei cinci jucători care prinseseră lotul primei echipe înainte de meciul cu CS Ocna Mureș:

  • Neicu a fost utilizat în primele cinci etape, în singurele în care a prins lotul, în toate intrând din postura de rezervă.
  • Stan a prins lotul în primele două etape, fără să fie utilizat.
  • Necșulescu a prins lotul în toate cele șapte etape din campionat, de fiecare dată a fost rezervă, iar în șase meciuri a fost introdus pe teren.
  • A. Dinu a prins lotul în șase etape, exceptând-o pe prima, în trei jocuri a fost titular și într-unul din cele trei în care a fost rezervă a fost introdus pe teren.
  • Velcu a prins lotul, fără să joace, în etapa a treia, deci doar o dată.

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cum-sa-ti-bati-joc-de-cupa-romaniei-modelul-csm-slatina-19247245

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chin-si-jale-in-meciul-dintre-fc-brasov-si-csm-slatina-daniel-oprescu-ne-multumeste-si-rezultatul-de-egalitate-avem-asa-o-circumstanta-19247944

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cs-ocna-mures-a-picat-sa-joace-cu-u-craiova-chindia-si-minaur-in-faza-grupele-cupei-romaniei-va-fi-o-adevarata-sarbatoare-echipa-din-alba-s-a-decis-unde-joaca-acasa-daca-e-program-19247503

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cs-ocna-mures-surpriza-actualei-editii-a-cupei-romaniei-dan-roman-conduce-echipa-din-liga-3-calificata-in-faza-grupelor-traim-ceva-unic-facem-istorie-19247121

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/opinie-cand-pacalesti-fotbalul-poli-iasi-a-iesit-rusinos-din-cupa-romaniei-dupa-ce-a-tratat-cu-dezinteres-meciul-de-la-dumbravita-antrenorul-claudiu-niculescu-preferand-sa-ramana-acasa-19246857

Marius ANGHEL, Adi MARICA 06 Oct. 2022, 20:34 Liga 2
Pe aceeași temă