CS Ocna Mureș a picat să joace cu U Craiova, Chindia și Minaur în faza grupele Cupei României. ”Va fi o adevărată sărbătoare”. Echipa din Alba s-a decis unde joacă acasă dacă e programată în nocturnă

Dan HENEGAR 30 Sep. 2022, 16:32 Cupa României
CS Ocna Mureș a picat să joace cu U Craiova, Chindia și Minaur în faza grupele Cupei României. ”Va fi o adevărată sărbătoare”. Echipa din Alba s-a decis unde joacă acasă dacă e programată în nocturnă

CS Ocna Mureș, singura echipă din Alba rămasă în acest sezon în Cupa României, și-a aflat astăzi, 30 septembrie 2022, adversarii din faza grupele.

Clubul din Liga 3 va întâlni prim-divizionarele Universitatea Craiova și Chindia Târgoviște și divizionara secundă Minaur Baia Mare.

Ioan Paul, despre adversarii pe care CS Ocna Mureș îi întâlnește în grupele Cupei României: ”Cele trei meciuri sunt cadou pentru Ocna Mureș”

Toate jocurile vor trebui găzduite de CS Ocna Mureș, conform regulamentului Cupei României, deoarece este echipa care în sezonul trecut a fost mai slab clasată decât adversarele care i-au fost acum atribuite în urma tragerii la sorți efectuate la Casa Fotbalului.

”Nu-i deloc puțin lucru ca Ocna Mureș să fie într-o asemenea companie selectă. Pentru noi va fi o adevărată sărbătoare, să găzduim trei jocuri cu adversari din eșaloanele superioare. Sunt practic cadoul nostru pentru oraș și suporteri. În plus, Universitatea Craiova reprezintă una dintre echipele de tradiție din fotbalul românesc. O să ne bucurăm de fotbal, a precizat, citat de Ziarul Unirea, Ioan Paul, președintele ocnamureșean prezent la tragerea la sorți.

Dan Roman: ”Vor fi jocuri în care nu avem ce pierde”

Aflată ultima în Urna 3 valorică, CS Ocna Mureș a fost extrasă a patra din bol de fostul internațional Marius Niculae și repartizată în Grupa D, alături de Universitatea Craiova, Campionii FC Argeș, Chindia Târgoviște, FC Hermannstadt și Minaur Baia Mare.

Regulamentul și programul jocurilor gândit de FRF i-a adus trupei din Alba ca adversari în această grupă echipele Chindia, U Craiova și Minaur.

”Vor fi jocuri în care nu avem ce pierde. Ne dorim să ne prezentăm la cel mai bun nivel posibil. Cred că putem obține o victorie. Nicio grupă nu era accesibilă, încercăm să ne jucăm șansa la fiecare meci, iar băieții să simtă ce înseamnă să joace cu Liga 1”, a spus și antrenorul nelicențiat al echipei, Dan Roman.

Zlatna, varianta pentru meciurile programate în nocturnă

Primul meci, cu Chindia, va fi în jurul datei de 19 octombrie, cel cu U Craiova are loc în perioada 8-10 noiembrie, iar al treilea, cu Minaur, are loc în perioada 6-8 decembrie.

Oltenii au propus deja ca întâlnirea să se desfășoare în Bănie, pe stadionul lor, însă CS Ocna Mureș ia în calcul stadionul ”Minaur” din Zlatna, în cazul în care jocul va fi în nocturnă, scrie Ziarul Unirea.

La Zlatna a jucat în Cupa Tomâniei, tot în noctură, și Unirea Alba Iulia, cu FCSB.

Până în prezent, ”Soda dragă” a strâns 15.000 de euro pentru că a ajuns în primele 24 de echipe din țară la acest nivel, iar fiecare punct cucerit în grupă este premiat cu 4000 de euro.

  • CS Ocna Mureș și CSM Alexandria sunt singurele formații din Liga 3 prezente în grupele Cupei României, alături de 16 formații din SuperLigă și alte șase din Liga 2.
  • Patru adversari a eliminat CS Ocna Mureș în actuala ediție a Cupei României: CSM Unirea Alba Iulia (Liga 3, 3-1), Metalurgistul Cugir (Liga 3, 4-3), Unirea Ungheni (Liga 3, 1-1, 1-1, 4-1 la lovituri de departajare) și CSM Slatina (Liga 2, 3-0).

Foto: Ziarul Unirea

Dan HENEGAR 30 Sep. 2022, 16:32 Cupa României
Pe aceeași temă