Cum să-ți bați joc de Cupa României: modelul CSM Slatina!

Marius ANGHEL 29 Sep. 2022, 23:32 Cupa României
Cum să-ți bați joc de Cupa României: modelul CSM Slatina!

Poli Iași a desconsiderat Cupa României, mai mult prin decizia antrenorului Claudiu Niculescu de a nu merge cu echipa în deplasarea de la Dumbrăvița, preferând să rămână în Copou alături de majoritatea jucătorilor titulari din campionat neincluși acum în lot, însă ceea ce a putut face CSM Slatina la meciul ei din Play-off este o dovadă de batjocură față de adversarul întâlnit și de principala competiție organizată de Federația Română de Fotbal.

CSM Slatina s-a prezentat la Ocna Mureș cu un lot format în mare parte din tineri jucători care până acum nici nu au prins lotul primei echipe a clubului, iar stafful tehnic a fost format dintr-un delegat și un antrenor de la juniori! ”Principalul” Daniel Oprescu și nici măcar vreun ”secund” de-ai săi nu au fost la joc!

În aceste condiții, echipa din Liga 3 CS Ocna Mureș a defilat în fața Slatinei, a câștigat cu 3-0 și a devenit prima echipă din acest eșalon calificată în faza grupelor Cupei României.

CSM Slatina a avut un lot experimental, în mare parte doar cu juniori, și un antrenor de la juniori la meciul din Cupa României

În condițiile în care nu a jucat în campionatul Ligii 2 în weekendul trecut, competiția fiind oprită pe perioada meciurilor echipelor naționale, dar mai ales având în vedere faptul că nu are dreptul de a promova în prima ligă, fiind un club de drept public, astfel că singurul obiectiv real în acest sezon era un parcurs cât mai lung în Cupa României, decizia CSM Slatina de a se prezenta la Ocna Mureș cu juniorii și fără stafful tehnic al primei echipe este o dovadă clară că această competiție a fost desconsiderată.

Daniel Oprescu a rămas acasă cu majoritatea lotului, în timp ce la jocul din Cupa României au mers antrenorul de la juniori Constantin Grădinaru, 15 jucători care s-au aflat la prima convocare la prima echipă a clubului, cât și cinci care au prins lotul cel puțin o dată în campionat în acest sezon de Liga 2.

În primul ”11” aliniat s-au aflat și aceștia cinci din urmă (Simion Velcu, Radu Necșulescu, Marius Neicu, Abel Stan și Alexandru Dinu), dintre care doat trei au evoluat în acest sezon (Necșulescu, Neicu și Dinu).

Cu o astfel de echipă în față, CS Ocna Mureș, clasată abia pe locul 6 din 10 în Seria a 9-a a Ligii 3 după cinci etape, a defilat pe propriul teren. Andrei Coman (16) și Andrei Ceaca (31 și 62) au marcat golurile victoriei cu 3-0 și trupa din Alba scrie istorie în Cupa României, profitând de necombatantul Slatinei. În caz contrar, dacă folosea măcar jucătorii care au evoluat mai puțin acest sezon de Liga 2, ”rezervele”, atunci CS Ocna Mureș avea șanse mici să se califice mai departe.

Slatina, nicio explicație către suporteri despre acest eșec rușinos

Probabil conștientizând că desconsideră Cupa României și adversarul din Play-off, dar și ceea ce va urma, CSM Slatina a decis ca la acest meci să nu comunice pe pagina sa de Facebook, principalul canal de transmitere de informații către suporterii ei, nici măcar echipa utilizată. De obicei, clubul oltean nu numai că își publica jucătorii folosiți și rezervele, însă transmitea în direct pe canalul de YouTube partida sa, inclusiv din deplasare.

A comunicat ceva despre meci, însă după finalul ei, fără nici măcar o explicație față de ce s-a întâmplat de s-a pierdut meciul cu echipa din Liga 3.

”Echipa noastră pierde, scor 3-0, pe terenul celor de la Ocna Mureş, în play-off-ul Cupei României. Duminică, 2 octombrie, de la ora 11.00, întâlnim în deplasare FC Braşov, în cadrul etapei a VIII-a a Ligii a II-a”, atât a comunicat CSM Slatina după umilința în fața formației din Liga 3 și eliminarea rușinoasă din Cupa României.

Dacă ar fi tratat serios acest meci, Slatina putea obține o calificare ușoară în faza grupelor, unde putea întâlni cel puțin un adversar din prima ligă, pe care să-l aducă pe propriul stadion și să-și încânte spectatorii cu un astfel de duel.

  • Pentru calificarea în Play-off, în urma victoriei cu 3-1 cu Petrolul Potcoava, CSM Slatina a primit 4.000 de euro. O calificare în faza grupelor, cu o victorie cu CS Ocna Mureș, i-a fi adus echipei finanțate exclusiv din bani publici alți 8.000 de euro premiu din partea FRF. În faza grupelor, unde ar fi jucat trei meciuri, punctul câștigat i-ar fi adus 4.000 de euro în cont.

Doar trei jucători au evoluat pentru CSM Slatina în acest sezon de Liga 2 dintre cei utilizați în meciul cu CS Ocna Mureș

CSM Slatina în meciul cu CS Ocna Mureș: Velcu – Șubașu (Apipie 88′), A. Stan, Hagiu, Al. Dinu – I. Iancu (Boicea 71′), Al. Neagu (Gab. Grădinaru 77′), Necșulescu (cpt.), Dav. Ciobanu (Biră 74′) – Neicu, Palade. Rezerve neutilizate: Andr. Șerban – Tîrîș, Tecucianu, Negurescu, Andr. Dumitrașcu.

Numele jucătorilor, anul în care sunt născuți și meciurile disputate pentru prima echipă a Slatinei în acest sezon, în campionat:

CSM Slatina: Simion Velcu (născut 2000 – 0 meciuri) – Radu Necșulescu (1990 – 6 m)(cpt.), Laurențiu Hagiu (2003 – 0 m), Alexandru Neagu (1993 – 0 m), Marius Neicu (2003 – 5 m și 1 gol), Abel Stan (2003 – 0 m), Alexandru Dinu (2004 – 4 m), David Palade (2004 – 0 m), David Ciobanu (2005 – 0 m), Ianis Iancu (2005 – 0 m), Florentin Șubașu (2004 – 0 m)
Rezerve: Andrei Șerban (2006 – 0 m) – Dragoș Tîrîș (2004 – 0 m), Alin Apipie (2004 – 0 m), Mihai Tecucianu (2005 – 0 m), Gabriel Grădinaru (2005 – 0 m), Relu Boicea (2005 – 0 meciuri), Adelin Biră (2004 – 0 m), Marius Negurescu (2006 – 0 m), Andrei Dumitrașcu (2005 – 0 m)
Din stafful tehnic au făcut parte Constantin Grădinaru (antrenor) și Zoltan Erdei (delegat).

  • Neicu a fost utilizat în primele cinci etape, în singurele în care a prins lotul, în toate intrând din postura de rezervă.
  • Stan a prins lotul în primele două etape, fără să fie utilizat.
  • Necșulescu a prins lotul în toate cele șapte etape din campionat, de fiecare dată a fost rezervă, iar în șase meciuri a fost introdus pe teren.
  • A. Dinu a prins lotul în șase etape, exceptând-o pe prima, în trei jocuri a fost titular și într-unul din cele trei în care a fost rezervă a fost introdus pe teren.
  • Velcu a prins lotul, fără să joace, în etapa a treia.

CSM Slatina a luat în râs Cupa și s-a făcut de râs

În campionat, după primele șapte etape, CSM Slatina se află chiar la mijlocul clasamentului, pe locul 10, cu 11 puncte.

Echipa antrenată de Daniel Oprescu pare, în urma evoluțiilor din acest sezon, să nu se înscrie prinde cele care vor avea emoții în privința retrogradării.

Fără această grijă și fără dreptul de a promova în prima ligă, Slatina nu avea nicio scuză să nu trateze în mod serios Cupa României și să încerce să urce cât mai sus în această competiție. A preferat însă să o ia în râs și să se facă de râs.

Următorul meci al Slatinei în campionat va avea loc duminică, de la ora 11:00, în deplasare la FC Brașov, echipă care i-a dat o replică excelentă în Cupa României, inclusiv în inferioritate numerică timp de 75 de minute, surprizei din prima ligă FC Hermannstadt. Brașovenii au cedat însă la loviturile de departajare.

Foto: CSM Slatina

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cs-ocna-mures-surpriza-actualei-editii-a-cupei-romaniei-dan-roman-conduce-echipa-din-liga-3-calificata-in-faza-grupelor-traim-ceva-unic-facem-istorie-19247121

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/opinie-cand-pacalesti-fotbalul-poli-iasi-a-iesit-rusinos-din-cupa-romaniei-dupa-ce-a-tratat-cu-dezinteres-meciul-de-la-dumbravita-antrenorul-claudiu-niculescu-preferand-sa-ramana-acasa-19246857

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/poli-iasi-eliminata-de-csc-dumbravita-din-cupa-romaniei-dupa-ce-a-mers-fara-antrenor-si-mai-multi-titulari-in-banat-secundul-cornateanu-explicatii-hilare-19246838

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-primele-doua-jocuri-ale-zilei-incep-de-la-ora-1600-la-suceava-si-petrosani-cele-cinci-echipe-calificate-pana-acum-in-faza-grupelor-19246863

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/concordia-chiajna-a-incheiat-aventura-din-cupa-romaniei-reactia-lui-eugen-trica-dupa-esecul-cu-u-cluj-si-detaliul-care-poate-schimba-in-bine-traiectoria-echipei-in-liga-2-19247335

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-brasov-a-chinuit-surpriza-primei-ligi-fc-hermannstadt-chiar-daca-a-jucat-75-de-minute-in-inferioritate-mutiu-i-a-dus-pe-sibieni-in-grupele-cupei-romaniei-19247287

Marius ANGHEL 29 Sep. 2022, 23:32 Cupa României
Pe aceeași temă