Artur Crăciun, fundașul moldovean cedat de ”U” Cluj în Ungaria, la Honved, s-a întors în fotbalul românesc, în Liga 1

Marius ANGHEL 07 Feb. 2021, 12:28 Liga 2
Artur Crăciun, fundașul moldovean cedat de ”U” Cluj în Ungaria, la Honved, s-a întors în fotbalul românesc, în Liga 1

Artur Crăciun (22 de ani), fundașul basarabean care a evoluat în sezonul trecut de Liga 2 pentru Universitatea Cluj, s-a întors în fotbalul românesc, de această dată în Liga 1, la Viitorul Constanța.

În momentul în care moldoveanul pleca în Ungaria, la Honved, în luna august din 2020, ”U” Cluj anunța că a păstrat procente din ”drepturile economice ale jucătorului”.

Artur Crăciun a fost împrumutat de Viitorul de la Honved

Viitorul Constanța, ocupanta locului 8 în Liga 1 după 21 de etape, a anunțat sâmbătă, 6 februarie 2021, împrumutul lui Artur Crăciun din Ungaria, de la Honved, până în vară, cu posibilitatea de prelungire.

”FC Viitorul Constanța și Honved Budapesta au ajuns la un acord pentru împrumutul jucătorului Artur Crăciun la echipa noastră până la finalul acestui sezon, cu posibilitatea de prelungire a contractului în vara acestui an.

În vârstă de 22 de ani (29.06.1998), Artur Crăciun este născut la Chișinău, evoluează pe postul de fundaș central, are 1.93m și este internațional moldovean.

În cariera sa a mai jucat pentru Zimbru Chișinău, Sheriff Tiraspol, Milsami Orhei și Universitatea Cluj înainte de a semna cu formația maghiară.

Bine ai venit, Artur, și mult succes în tricoul echipei noastre!”, a comunicat clubul lui Gică Hagi.

Fundașul central moldovean a jucat în doar două jocuri oficiale pentru Honved, de când a ajuns la echipa din țara vecină. A prins doar 7 minute pe teren. În rest, a fost în alte 10 jocuri pe banca de rezerve.

Crăciun a jucat în 19 meciuri pentru ”U” Cluj, iar ardelenii păstraseră procente dintr-un viitor transfer al moldoveanului

Honved îl remarcase pe Crăciun în partidele naționalei Moldovei, la acel moment, fundașul evoluând în două jocuri pentru prima reprezentativă, fiind integralist cu Franța și Islanda.

Internaționalul moldovean juca în 19 partide pentru Universitatea Cluj în stagiunea trecută. De 18 ori, 17 ca titular, a fost utilizat în Liga 2, iar o dată a jucat în Cupa României. În campionat a înscris și două goluri, cu Dunărea Călărași (2-3 pe teren, 3-0 la masa verde) și FK Csikszereda (1-1).

”FC Universitatea Cluj l-a vândut pe Artur Crăciun la Honved Budapesta, clubul nostru păstrând procente din drepturile economice ale jucătorului.

Fundașul central basarabean în vârstă de 22 de ani a ajuns la ”U” în vara anului 2019 de la Milsami Orhei. Pe parcursul sezonului trecut din Liga a II-a, acesta a strâns 18 prezențe în tricoul echipei noastre, marcând două goluri în meciurile împotriva celor de la Dunărea Călărași și Csikszereda.

Mulțumim Artur Crăciun și succes pe mai departe!”, anunța, la acel moment, ”U” Cluj.

În cariera sa, Artur Crăciun a mai jucat pentru Zimbru Chișinău, Sheriff Tiraspol și Milsami Orhei.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-transfera-la-honved-echipa-care-joaca-in-europa-league-ce-a-spus-artur-craciun-la-prezentarea-in-ungaria-19144967

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-crede-tot-mai-putin-in-promovare-gabi-tamas-pleaca-de-la-echipa-ardelenii-vor-bani-pe-el-19168359

Marius ANGHEL 07 Feb. 2021, 12:28 Liga 2
Pe aceeași temă