Adrian Falub vede în ASU Poli o echipă greu de învins: „Un succes ne-ar aduce liniște, dar nu ne va fi deloc ușor.” La Cluj se așteaptă pauza competițională pentru a se decide strategia

Marius ANGHEL 22 Nov. 2019, 19:34 Campionat
Adrian Falub vede în ASU Poli o echipă greu de învins:

În ultima etapă a turului, „U” Cluj are parte de un adversar cu nume din Liga 2. Sâmbătă, de la ora 12:00, pe Cluj Arena, joacă două echipe „universitare”. Clujenii conduși de Adrian Falub întâlnesc ASU Politehnica Timișoara, formație care este superioară în clasament cu două puncte și două locuri.

Clujenii revin pe teren propriu după un alt 1-1 înregistrat în acest sezon, la Turnu Măgurele, cu Turris Oltul, sunt neînvinși de șase etape, însă nu prea au avansat în clasament, deoarece patru dintre rezultatele obținute în această perioadă au fost de egalitate. ASU Poli are și ea o serie de patru jocuri fără înfrângere, însă în trei dintre ele a câștigat.

Adrian Falub: „Nu ne va fi deloc ușor și va trebui să suferim mult pentru victorie”

Victoria cu ASU Poli ar ține în picioare obiectivul pe care Adrian Falub și l-a impus în ultimele trei etape rămase de disputat din acest an: punctaj maxim.

„Politehnica Timișoara e în fața noastră în clasament, a primit doar zece goluri, în timp ce noi am încasat aproape dublu. E o echipă greu de învins, cu jucători cu multă experiență, cum ar fi Mera sau Scutaru. Avem nevoie de cele trei puncte, deoarece încă suntem în subsolul clasamentului, în zona fierbinte, iar un succes ne-ar aduce liniște. Nu ne va fi deloc ușor și va trebui să suferim mult pentru victorie. Suntem într-o formă bună, atât din punct de vedere al jocului, cât și al rezultatelor. În ultimele cinci-șase meciuri am alergat mereu după egalare și am revenit întotdeauna, așa că aștept o partidă în care să facă și adversarul același lucru. Dacă încasam cu șase-șapte goluri mai puțin, goluri pe care puteam să le evităm foarte ușor, astăzi ne-am fi clasat mai sus”, a spus Adrian Falub despre jocul cu ASU Poli.

„Să vedem unde vom fi în pauza competițională, ca să știm exact ce anume ne vom propune din iarnă încolo”

Antrenorul Universității așteaptă să vadă unde se clasează echipa la finalul acestui an pentru a ști ce obiectiv se va decide pentru partea a doua a sezonului, implicit ce jucători vor fi aduși.

„Marea noastră problemă a rămas organizarea defensivă. Am pus la punct unele probleme, însă suntem departe de ceea ce ar trebui să arate o echipă care vrea să promoveze din punct de vedere defensiv. Am obținut rezultate bune în ultima perioadă, dar încă nu funcționăm perfect, nu avem constanță. Lumea trebuie să ne înțeleagă și să aibă răbdare cu noi. Sunt convins că în eventualitatea în care vom lega două victorii, vom putea să ne gândim și la altceva.

Avem în minte o serie de jucători pentru retur, vrem să transferăm, dar până atunci ne dorim să vedem unde vom fi în pauza competițională, ca să știm exact ce anume ne vom propune din iarnă încolo. Antrenorii care îmi plac sunt sub contract, rămâne de văzut cine va ajunge la noi”, a mai declarat Falub.

Artur Crăciun: „Orice echipă din acest campionat ne poate pune probleme”

Fundașul moldovean Artur Crăciun, revenit de la națională după meciurile cu Franța și Islanda, spune și el că partida cu ASU Poli e dificilă.

„Am revenit după cele două meciuri disputate la lotul național. Mă simt foarte bine, sunt încărcat cu emoții pozitive și pregătit pentru duelul cu Poli, pe care vrem să-l câștigăm, iar la final să ne bucurăm alături de suporterii noștri. Orice echipă din acest campionat ne poate pune probleme. Poli este organizată exemplar din punct de vedere defensiv, însă noi trebuie să marcăm și să nu primim gol. În momentul actual nu ne gândim la promovare, ci să obținem toate punctele în fiecare partidă”, a declarat Crăciun.

Înaintea desfășurării ultimei etape a turului Ligii 2, „U” Cluj se află pe locul 11, cu 22 de puncte, iar ASU Poli e pe poziția a 9-a, cu 24 de puncte.

Marius ANGHEL 22 Nov. 2019, 19:34 Campionat
Pe aceeași temă