OFICIAL | Ovidiu Burcă este noul antrenor al echipei Dinamo: ”Este o mândrie că s-a apelat la mine în momentul ăsta dificil al clubului.” Apelul noului administrator special Vlad Iacob

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 21 Jul. 2022, 13:26 Liga 2
OFICIAL | Ovidiu Burcă este noul antrenor al echipei Dinamo: ”Este o mândrie că s-a apelat la mine în momentul ăsta dificil al clubului.” Apelul noului administrator special Vlad Iacob

Ovidiu Burcă (42 de ani) va antrena în noul sezon de Liga 2. Fostul fundaș s-a despărțit de CSM Slatina, pe care a promovat-o în această vară în eșalonul secund, însă va conduce, totuși, pentru prima dată în noua sa carieră o echipă la acest nivel.

Burcă a semnat cu Dinamo, retrogradată în premieră în istoria sa în Liga 2, club pentru care a evoluat ca jucător între anii 2002-2005, în 46 de jocuri.

Acesta a fost prezentat oficial la Dinamo astăzi, 21 iulie 2022, odată cu noul administrator special Vlad Iacob, anunțat de club în această funcție chiar ieri seară.

Ovidiu Burcă, antrenor la Dinamo: ”Este o onoare imensă și o mândrie să fiu antrenorul lui Dinamo”

Ovidiu Burcă a promovat în această vară în eșalonul secund cu CSM Slatina, însă după îndeplinirea obiectivului n-a mai ajuns la un acord cu echipa din orașul natal pentru a-și prelungi contractul, în locul său fiind adus fostul selecționer de la naționala Under 18 a României, Daniel Oprescu.

Ca antrenor, Burcă a mai condus o grupă de juniori a Rapidului, cea sub 19 ani, cât și echipa secundă a giuleștenilor, tot în Liga 3, campionat unde în sezonul 2021-2022 a pregătit-o pe CSM Slatina. La Rapid a fost și președinte, înainte să se apuce de antrenorat.

”Este o onoare imensă și o mândrie să fiu antrenorul lui Dinamo, chiar dacă Dinamo nu este în cel mai bun moment. Pentru mine, cu atât mai mult, este o mândrie faptul că s-a apelat la mine în momentul ăsta dificil al clubului.

Ce pot eu să le promit celor care au avut încredere în mine și suporterilor este că împreună cu stafful meu vom face tot ceea ce este posibil să readucem clubul acolo unde îi este locul. Nu va fi ușor, dar sunt convins că atunci când muncești foarte eficient și pui foarte mult suflet lucrurile nu au cum să meargă decât în direcția bună. Înțeleg responsabilitatea de pe umerii mei, dar mă simt pregătit și sunt ferm convins că vom duce Dinamo acolo unde îi este locul”, a spus Burcă la prezentarea sa la Dinamo.

Sorin Colgeag, Florin Marin îl vor ajuta pe Burcă. Ionel Dănciulescu e așteptat și el înapoi

Burcă îl va avea în stafful său ca antrenor secund pe Sorin Colceag, fost principal la Dinamo 2, desființată în această vară, pe Florin Marin, pe post de consilier, și îl așteaptă și pe Ionel Dănciulescu, ca director sportiv. Totodată, își va aduce și un preparator fizic.

Actualii jucători din lot vor fi evaluați și de noul antrenor.

”Numirea mea a depins oarecum de investirea lui Vlad ca administrator special, pe de o parte. Pe de altă parte, pentru că a trebuit să înțeleg foarte bine momentul în care se află Dinamo și cred că de asta a durat așa de mult.

Pe majoritatea dintre jucători îi știu, dar aș vrea să nu mă hazardez, chiar dacă timpul ne presează foarte tare.

Vreau să fac o evaluare cât mai corectă a jucătorilor și vreau să fim inspirați să selecționăm jucătorii care pot să dea cel mai bun randament în tricoul lui Dinamo, pentru că tricoul lui Dinamo este un tricou greu. Avem nevoie să identificăm jucători motivați care să joace la Dinamo și care au capacitatea și talentul să o poată face.

Eu o să am un staff care încă nu e definitivat, pentru că pe oamenii pe care îi avusesem nu puteam să îi țin pe loc. Încerc să aduc în jurul meu oameni foarte bine pregătiți și motivați. Când ești motivat, nimic nu te poate opri să-ți faci meseria la cel mai înalt nivel. Sunt anumite lucruri care țin de nivelul nostru de existență, unii au copii, familie, credite. Am încercat ce resurse mai există în Dinamo.

L-am găsit aici pe Sorin Coceag, pe care l-am adus și la altă echipă, la nivelul academiei, e bine pregătit, mi-a fost profesor și când am făcut cursurile de antrenor. Va fi secundul meu. Consilier tehnic va fi Florin Marin, pentru că e un moment în care trebuie să construim, e nevoie și de experiență, e un foarte bun strateg și tactician. Sunt în discuții cu un preparator fizic, dar nu pot să vă spun până luni. Primul criteriu trebuie să fie nivelul de competență. Apoi, dacă e și dinamovist, e varianta optimă. Pe Danciu îl doresc și eu, și Vlad, vom vedea în zilele următoare dacă putem să îl aducem”, a mai spus Burcă la conferința de presă.

Vlad Iacob, prezentat și el oficial ca administrator special. A făcut apel către viitori sponsori și suporteri

Primul căruia i s-a dat cuvântul în această conferință de presă a fost noul administrator special Vlad Iacob, cel care îi ia locul lui Iuliu Mureșan.

Iacob a fost prezentat ca un mare suporter al echipei Dinamo și în anunțul oficial al clubului se spune că ar fi masterand în ”Football Business” la Johan Cruyff Institute, în parteneriat cu FC Barcelona, și că este absolvent al Academiei de Studii Economice din București (ASE).

La conferința în care a vorbit pentru prima dată în fața presei, Iacob a avut scris discursul său pe o foaie, din care a citit în multe momente. În discursul său, noul oficial al clubului Dinamo s-a blocat uneori în ceea ce voia să transmită.

”Pentru mine e o onoare să fiu aici, însă sunt conștient de responsabilitatea uriașă care cade pe umerii mei. Dinamo e un club imens, cu o tradiție bogată, demnă, Dinamo e un club care își are locul în vârful fotbalului românesc. Vom face tot ceea ce ține de noi pentru ca acest club să ajungă acolo, cât de repede cu putință. E un moment dificil, în schimb, atât pe plan sportiv, cât și din prisma reorganizării judiciare, însă situația nu este una dramatică. Așteptăm alături de noi investitori, parteneri comerciali și, mai ales, fanii, cărora încă o dată vreau să le mulțumesc pentru susținerea continuă, pentru donațiile lor, pentru prezența lor la meciuri. Îi așteptăm din nou alături de noi, îi așteptăm pe stadion, îi așteptăm în spatele micilor ecrane. Oricine va dori să vină alături de Dinamo va găsi o echipă de management (n.r. – s-a blocat și i s-a suflat ce să spună) modernă, va găsit un partener deschis și transparent, va găsi un plan prin care să ajungă din nou acolo unde îi este locul. Partenerii comerciali vor găsi un departament de marketing organizat, alături de care să poată avea un parteneriat în adevăratul sens al cuvântului. Vor beneficia la Dinamo de expunere mai mare decât probabil majoritatea cluburilor din Liga 1. Încă o dată le mulțumesc celor din programul DDB, îi aștept alături de noi, suporterul lor este foarte important”, a spus Vlad Iacob.

  • După retrogradare și despărțirea de Dusan Uhrin, jucătorii echipei Dinamo au fost conduși la antrenamentele de după reunire de Gheorghe Mihali, care a părăsit echipa când nu a primit garanția că va fi ”principal” și a semnat cu Dunărea Călărași, Ionel Augustin și Iulian Mihăescu.

Conferința de presă în care au fost prezentați la Dinamo Vlad Iacob și Ovidiu Burcă:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-are-un-nou-administrator-special-cine-este-vlad-iacob-si-cum-vrea-sa-diminueze-problemele-clubului-19238063

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-are-antrenor-dupa-despartirea-de-ovidiu-burca-daniel-oprescu-cel-care-avea-un-cuvant-greu-de-spus-la-club-si-cand-era-selectioner-numit-oficial-in-functie-primele-mutari-in-lot-la-nou-19236274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ruptura-intre-csm-slatina-si-ovidiu-burca-antrenorul-nu-continua-in-oltenia-dupa-promovarea-in-liga-2-si-a-dezvaluit-motivele-pentru-care-contractul-nu-va-fi-prelungit-19235269

https://liga2.prosport.ro/liga-3/slab-sa-fii-noroc-sa-ai-frf-a-anuntat-echipele-care-continua-in-liga-3-desi-retrogradasera-dupa-ce-au-aparut-cinci-locuri-vacante-pentru-sezonul-2022-2023-rapid-si-fc-hermannstadt-au-renuntat-la-19237961

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 21 Jul. 2022, 13:26 Liga 2
Pe aceeași temă