Florin Prunea apreciază modul în care s-a schimbat Dinamo cu Ovidiu Burcă antrenor: ”El conduce clubul din toate punctele de vedere și în toate compartimentele.” Jucătorul pe care îl vede în primii cinci din prima ligă

Robert JUGRAVU 21 Oct. 2022, 12:19 Liga 2

Fostul internațional Florin Prunea crede că Filip Dujmovic (23 de ani), portarul echipei Dinamo, este în primii cinci chiar din prima ligă a României.

Invitat în platoul ProSport LIVE, fostul goalkeeper al echipelor Dinamo, ”U” Cluj sau U Craiova a vorbit despre situația actuală a clubului din ”Ștefan cel Mare” și a ținut să îi remarce atât pe portarul Filip Dujmovic, cât și pe antrenorul Ovidiu Burcă, despre acesta din urmă spunând că este artizanul tuturor lucrurilor pozitive care s-au întâmplat în ultimul timp la Dinamo.

Florin Prunea îl laudă pe antrenorul Ovidiu Burcă și îl apreciază pe portarul Filip Dujmovic

Dinamo a jucat marți seară în etapa 1 a fazei grupelor Cupei României și a obținut un rezultat de egalitate în fața prim-divizionarei ”FC U” Craiova. Prunea e de părere că partida desfășurată la Giurgiu ar fi trebuit să fie câștigată de jucătorii lui Burcă.

Fostului internațional îi place cum a progresat Dinamo în acest sezon, cu Burcă antrenor, are numai cuvinte de laudă pentru acesta, însă l-a remarcat și pe Filip Dujmovic.

”Un meci pe care Dinamo trebuia să-l câștige (n.r. jocul s-a terminat la egalitate, scor 0-0). A fost echipa mai bună, echipa care a avut ocaziile mai mari. Pentru mine, surpriza negativă este echipa domnului Mititelu. Acest joc cred că a fost cel mai slab meci din acest sezon. Eu am spus că Dinamo arată bine. Îmi place Burcă și mi-a plăcut de la început. E un om pe care îl apreciez. În momentele grele nu a dezarmat. Când toată lumea spunea că Dinamo trebuie să se pregătească de Liga a 3-a, el a zis că merge înainte, o să fie și mai bine, și mai bine. Acum, lucrurile se văd. Sigur, au avut și șansa să facă niște transferuri.

Plecând din poartă, portarul îmi place foarte mult, este de Liga 1, în primii cinci fără probleme.

Numai el (n.r. Ovidiu Burcă) cred că se pricepe la fotbal din cei care sunt acolo. El conduce clubul din toate punctele de vedere și în toate compartimentele. Dar, Dinamo arată bine. Numai neșansa a făcut la Baia Mare să nu câștige. Cu punctele de la Baia Mare ia să vezi unde erau! Nu este imposibil (n.r. – dacă prinde play-off-ul), dacă continuă pe aceeași linie. Au jocuri, totuși, destul de dificile. La Iași, la Miercurea Ciuc, nu sunt jocuri simple. Și la Liga a 2-a se joacă doar turul. Și mai sunt opt-nouă etape. Cu cât sunt mai puține puncte, crește și presiunea foarte mare și va fi din ce în ce mai greu. Eu cred că au șansele lor, dar trebuie să meargă să câștige peste tot.

Îmi place de Burcă și de echipă cum arată, îți spun sincer. Îmi place cum arată Dinamo în momentul de față. Sigur că este un an de sacrificiu, e clar. Suporterii apreciază. Că dacă echipa nu juca, ei nu veneau la meciuri. Vin în număr mare, se duc peste tot, și în deplasări, chiar dacă e Liga a 2-a. Echipa nu este singură și asta contează foarte mult”, a spus Florin Prunea, la ProSport LIVE.

Bosniacul Filip Dujmovic a semnat la finalul lunii august cu Dinamo, după ce ultima dată fusese legitimat la Radnicki Nis, în prima ligă a Serbiei, iar de atunci a fost utilizat ca titular în campionat, înlocuindu-l pe Denis Oncescu (18 ani), care a apărat în primele trei etape. Dujmovic are șapte jocuri disputate în Liga 2.

Dinamo este pe locul 12 în clasamentul Ligii 2, după 10 etape, cu 13 puncte, iar în runda a 11-a evoluează în deplasare la Clinceni, sâmbătă, de la ora 12:00, cu Metaloglobus București (locul 20, 4 puncte).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ruptura-intre-valentin-lazar-si-antrenorul-ovidiu-burca-mijlocasul-nu-a-prins-lotul-in-ultimele-patru-meciuri-si-nu-mai-vrea-sa-stea-la-dinamo-19250381

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dinamo-dezavantajata-in-partida-cu-fc-u-craiova-din-cupa-romaniei-vasile-buhaescu-de-parere-ca-golul-sau-trebuia-validat-asa-s-a-vazut-din-teren-19250193

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ovidiu-burca-impresionat-de-jucatorii-sai-utilizati-in-meciul-cu-fc-u-craiova-sunt-mandru-antrenorul-nu-stie-cand-dinamo-va-reveni-cu-jocurile-de-acasa-la-bucure-19250192

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-incepe-faza-grupelor-primul-meci-al-zilei-csm-alexandria-farul-de-la-ora-1530-urmeaza-sa-intre-la-joc-dumbravita-si-dinamo-19249963

Robert JUGRAVU 21 Oct. 2022, 12:19 Liga 2
Pe aceeași temă