Dinamo are un nou administrator special! Cine este Vlad Iacob și cum vrea să diminueze problemele clubului

Răzvan STÎNGĂ 20 Jul. 2022, 19:46 Liga 2
Dinamo are un nou administrator special! Cine este Vlad Iacob și cum vrea să diminueze problemele clubului

Dinamo a făcut un pas important în organizarea completă a structurii de conducere pe care va miza în sezonul de Liga 2. Miercuri seară, recent-retrogradata din Liga 1 a anunțat că a fost numit un nou administrator special al clubului, Vlad Iacob (34 de ani).

Dinamo are un nou administrator special, Vlad Iacob

Dinamo a rupt contractul cu fostul administrator special, Iuliu Mureșan (62 de ani), atât de criticat de fani și nu numai, iar acum, în urma unei ședințe, a fost numit în funcție Iacob, care, potrivit informațiilor oferite de Dinamo pe pagina de Facebook, a fost votat în unanimitate de voturi de către Adunarea Generală a Acționarilor.

Conform informațiilor, Vlad Iacob deține un masterat în „Football Business” la Johan Cruyff Institute, în parteneriat cu FC Barcelona și este absolvent al Academiei de Studii Economice din București:

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 20 iulie 2022. Dinamo 1948 anunță prin intermediul paginilor oficiale de Facebook și Instagram numirea lui Vlad Iacob în funcția de administrator special al clubului nostru.

Deținător al unui masterat în Football Business la Johan Cruyff Institute în parteneriat cu FC Barcelona și absolvent al Academiei de Studii Economice din București, Vlad Iacob a fost votat astăzi, în unanimitate, de Adunarea Generală a Acționarilor Dinamo 1948”. Se arată în comunicatul emis de Dinamo.

Vlad Iacob, după ce a semnat cu Dinamo: ”Este o onoare, chiar dacă această oportunitate apare într-un moment dificil din istoria clubului”

Vlad Iacob a oferit și o scurtă declarație după ce a fost anunțat ca administrator special și a spus în ce măsură poate rezolva problemele financiare ale lui Dinamo. Și el își pune încrederea, într-o anumită măsură, în suporterii care cotizează prin programul ”Doar Dinamo București”.

Este o onoare să vin la Dinamo, chiar dacă această oportunitate apare într-un moment dificil din istoria clubului.

Trebuie să echilibrăm situația financiară în cel mai scurt timp și vreau să le mulțumesc încă o dată suporterilor noștri pentru contribuția majoră, din ultimii ani, la bugetul clubului.

DDB reprezintă cel mai important proiect socios din România și a demonstrat că este un partener esențial pentru club.

Sunt încrezător că împreună cu noua echipă vom restarta activitatea clubului pentru a vorbi de stabilitate la Dinamo, de principii sănătoase de football business modern, după modelele de bune practici ale cluburilor din campionatele puternice ale Europei.

Termenul echipă nu înseamnă doar primul 11 anunțat în teren, reprezintă jucători, staff tehnic și administrativ, suporteri, foste glorii și parteneri comerciali pentru că doar împreună, uniți pentru Dinamo, putem reuși!

E nevoie de stabilitate, competență și motivație pentru a readuce Dinamo în fruntea fotbalului românesc”, a spus Vlad Iacob.

Dinamo își poate numi antrenor acum

Cu administratorul special numit, Dinamo trebuie să aleagă acum un nou antrenor principal, după ce sezonul trecut a fost încheiat cu Dusan Uhrin, dar care a plecat imediat după retrogradarea în Liga 2. A venit apoi Gheorghe Mihali ca antrenor interimar, dar a părăsit și el echipa când nu a primit garanția că va fi ”principal” și a semnat cu Dunărea Călărași.

Acum, Dinamo este pregătită, tot din postura de ”interimar”, de Ionel Augustin. Rămâne de văzut dacă el va rămâne în staff și după numirea antrenorului principal, pentru că e greu de crezut că va fi ales în această funcție.

Dinamo și-a aflat țintarul din sezonul regular al Ligii 2

Dinamo a aflat și programul pe care îl va avea în sezonul 2022-2023 al Ligii 2, în urma tragerii la sorți de miercuri. În prima rundă, Dinamo va întâlni Progresul Spartac (în deplasare), după care, până în etapa a 10-a, va da peste SC Oțelul (acasă), Viitorul Pandurii (în deplasare), Unirea Dej (acasă), Concordia Chiajna (în deplasare), Steaua (acasă), Gloria Buzău (în deplasare), Unirea Slobozia (în deplasare), Minaur Baia Mare (în deplasare) și Ripensia (acasă).

Dinamo are trei meciuri și trei înfrângeri în amicalele jucate după retrogradare. A pierdut cu Concordia Chiajna (scor 0-1), Unirea Slobozia (scor 0-5) și Unirea Constanța (scor 1-3). Rămâne să vedem cum se va descurca echipa din ”Ștefan cel Mare” în celelalte partide de verificare, pentru că debutul divizie a doua se apropie și nu mai e mult timp până la prima rundă.

Foto: Dinamo

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 20 Jul. 2022, 19:46 Liga 2
Pe aceeași temă