VIDEO | Ovidiu Burcă este cu gândul la derby-ul Steaua – Dinamo și e de părere că trupa din Ghencea nu trebuia primită în play-off: ”Pentru ei este pur și simplu o ambiție personală”

Andrei PREOTU 04 Apr. 2023, 15:58 Liga 2

Ovidiu Burcă (43 de ani) este deja cu gândul la derby-ul din Ghencea, iar acesta e de părere că Steaua n-ar fi trebuit să participe în play-off-ul Liga 2, din moment ce nu a obținut dreptul de promovare în SuperLigă nici pentru acest sezon.

  • Meciul dintre Steaua și Dinamo, din turul play-off-ului Ligii 2, are loc în data de 17 aprilie 2023, de la ora 18:00.

Ovidiu Burcă e de părere că Steaua nu trebuia primită în play-off-ul Ligii 2

Antrenorul echipei Dinamo crede că locul rivalei Steaua nu este în play-off, din moment ce roș-albaștrii nu și-au rezolvat problema cu dreptul la promovare. Și în sezonul trecut Steaua a evoluat în play-off, a terminat pe locul 4, calificabil la barajul de promovare, însă locul ei a fost luat de următoarea clasată, Concordia Chiajna.

”Nu mi se pare corect ca echipe care n-au drept de promovare să participe în play-off! Pur și simplu, nu mi se pare normal din punct de vedere sportiv ca unii care nu au dreptul de a promova să participe într-o competiție, într-un campionat, în care ceilalți au dreptul și luptă pentru acest lucru.

Nu vreau să spun că pot exista jocuri de culise. Departe de mine acest lucru. Dar, într-un fel sunt convins că va juca Steaua împotriva lui Dinamo și într-un alt fel va juca împotriva altor echipe unde nu există această rivalitate extraordinară.

Chiar dacă mi-am spus părerea personală, nu sunt eu în măsură să judec lucrurile. Asta este situația, va trebuie să nu stăm foarte mult să ne lamentăm. Va trebui să luăm fiecare meci în parte, iar cu CSA… știți foarte bine… este rivalitatea asta care face foarte mult bine fotbalului românesc și va trebui să ne impunem jocul și să arătăm că pentru noi, dincolo de o ambiție personală a suporterilor, a noastră, ca sportivi, suntem ghidați de un obiectiv mult mai măreț decât al lor. Pentru ei este pur și simplu o ambiție personală, din moment ce nu pot promova în acest an în prima ligă”, a spus Ovidiu Burcă într-un interviu acordat pentru ProSport.

Steaua și Dinamo sunt despărțite de opt puncte

În etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 2, Steaua a pierdut în deplasare la Galați, 2-3 cu SC Oțelul, și a pierdut locul 1 în clasament după 12 runde consecutive în care l-a ocupat. ”Militarii” au 43 de puncte.

În schimb, Dinamo a evoluat la Dej, unde s-a impus cu scorul de 3-0 în fața Unirii și a acumulat 35 de puncte, cu care a urcat pe locul 4.

Până la meciul direct din Ghencea, stabilit în etapa a 4-a, Dinamo joacă acasă, pe stadionul Arcul de Triumf, cu SC Oțelul (locul 3, 39 puncte), în data de 7 aprilie, de la ora 20:30, iar Steaua va evolua tot acasă, în Ghencea, cu noul lider Poli Iași (44 puncte), la 11 aprilie, de la ora 19:00.

Interviul integral cu Ovidiu Burcă:

https://www.youtube.com/watch?v=SqUIjf4hyIk

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dani-iglesias-vede-dinamo-in-superliga-din-sezonul-urmator-19265538

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jurnal-de-tribunal-nou-termen-luni-in-procesul-de-insolventa-de-la-dinamo-ce-s-a-intamplat-cu-cererile-pentru-deschiderea-procedurii-de-faliment-formulate-de-nei-tarsin-si-dusan-uhrin-continua-r-19265514

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dusan-uhrin-jr-a-ajuns-la-o-intelegere-cu-dinamo-in-ceea-ce-priveste-restantele-din-cauza-carora-cerea-falimentul-am-decis-sa-i-ajut-19265506

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-invins-fata-probleme-unirea-dej-19265395

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/ovidiu-burca-nu-mai-vrea-sa-auda-de-vali-lazar-si-ii-transmite-fostului-jucator-al-lui-dinamo-un-ultim-mesaj-mi-a-lasat-un-gust-amar-video-exclusiv-19627334

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/ovidiu-burca-n-a-uitat-rapidul-din-giulesti-si-este-sigur-ca-adrian-mutu-va-prinde-un-loc-in-europa-imi-place-ca-antrenor-video-exclusiv-19627281

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/ovidiu-burca-n-a-pariat-pe-andrea-compagno-nu-i-am-prevazut-o-astfel-de-ascensiune-video-exclusiv-19627223

Andrei PREOTU 04 Apr. 2023, 15:58 Liga 2
Pe aceeași temă