OFICIAL | Gheorghe Mihali a lăsat Dinamo pentru Dunărea Călărași. A fost prezentat la noua sa echipă: ”Ne ridicăm împreună!”

Marius ANGHEL 29 Jun. 2022, 12:24 Liga 3
OFICIAL | Gheorghe Mihali a lăsat Dinamo pentru Dunărea Călărași. A fost prezentat la noua sa echipă: ”Ne ridicăm împreună!”

Gheorghe Mihali (56 de ani) a părăsit-o ieri pe Dinamo, unde nu i s-a putut asigura stabilitate, iar astăzi, 29 iunie, a fost prezentat la o altă echipă. Fostul internațional român este noul antrenor principal al retrogradatei în Liga 3 Dunărea Călărași.

Gheorghe Mihali, noul antrenor al Dunării Călărași

Mihali a semnat un contract valabil pe următorii 3 ani și a fost prezentat oficial în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, de către președintele Vasile Iliuță.

Odată cu noul antrenor, Dunărea Călărași și-a prezentat și echipamentul de joc pentru noul sezon, atât pentru juniori, cât și pentru seniori.

”Astăzi, în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, clubul nostru și-a prezentat noul antrenor, dar și echipamentul de joc atât la grupele de copii și juniori cât și la echipa mare.
Am ales Acerbis Sport Romania partenerul nostru pentru noul proiect de la Călărași!
Este Gheorghe Mihali!
Fostul component al „Generației de Aur” a ales Dunărea Călărași.
Mihali este antrenorul nostru pentru un nou proiect pe următorii 3 ani!
Ne ridicăm împreună!”, a anunțat Dunărea Călărași pe pagina sa de Facebook.

 

Dunărea a retrogradat în Liga 3 după ce a strâns doar 7 puncte în 25 de meciuri de Liga 2

Dunărea Călărași a încheiat sezonul de Liga 2, ediția 2021-2022, pe locul 18 din 20 în sezonul regular, cu doar 7 puncte acumulate în 19 meciuri, iar apoi a mers în Grupa A a play-out-ului, unde în alte șase meciuri nu a strâns niciun punct, astfel că a încheiat campionatul pe locul 6 din 7, retrogradând în Liga 3.

Dunărea Călărași a avut în sezonul trecut, în special în 2022, un lot format în mare parte din tineri jucători. Clubul putea solicita certificarea pentru Liga 2, competiție în care ar fi putut continua în cazul în care apăreau locuri vacante, lucru care s-a și întâmplat, însă a preferat să nu depusă și să meargă în Liga 3, unde să se reorganizeze.

În campionatul trecut, Dunărea i-a avut ca antrenori pe Mirel Condei (etapele 1-5, 5 jocuri), Marius Milea (et. 6-12, 7 jocuri), Vergilică Bogatu (et. 13, 1 joc) și Marius Păun (et. 14-19 / 1-7out, 12 jocuri).

Astfel, Gheorghe Mihali îi ia locul la Dunărea lui Marius Păun.

 

Mihali a plecat de la Dinamo fiindcă n-a mai vrut să continue la echipa U19 a clubului

În ceea ce-l privește pe Mihali, acesta a condus în sezonul trecut echipa Under 19 a clubului Dinamo, iar în această vară a pregătit pentru o scurtă perioadă echipa de seniori, începând de la reunirea din 20 iunie și până ieri, când a decis să părăsească clubul unde este o legendă.

”Nu mă simt mai liniștit. Nu știu cum să spun. Mi-ar fi plăcut să rămân. E totuși Dinamo, echipa mea de suflet. Am trecut printr-un moment mai dificil. Trebuia să iau o decizie și nu am putut. Am zis că dacă nu am putere… Eu nu am fost antrenor aici, antrenori mari sunt Rednic, alții… Eu am fost aici să îi ajut.
Sunt de doi ani la U19, acum am fost apelat să fac un program la echipa mare. Mă gândeam că nu o să țină așa mult, mă gândeam că o să sune conducerea să spună că antrenor x sau y.
Trebuia să iei o decizie, pentru că atunci când iei o decizie jucătorii văd că ești un antrenor corect. Ca acasă. Și acasă există o regulă în familie. Era cazul ăsta care trebuia să fie «așa nu». Nu se poate ca la o echipă să facă fiecare ce vrea.
Le-am spus jucătorilor: «Voi trebuie să fiți un grup, pentru că dacă nu sunteți un grup, nu aveți nicio șansă». Nu se poate să apară că s-a mâncat, că avem apă, n-avem apă. Nu suntem o echipă de cancan.
Mi-a spus Răzvan Zăvăleanu că singurul lucru poate să mi-l spună e că o să mă întorc la U19 și i-am spus că nu o să mă mai întorc. Am găsit o oportunitate, merg să formez o echipă în Liga 3”, a spus Gică Mihali, la DigiSport.

”Da, Mihali a primit o ofertă. Nu-i puteam garanta ca va rămâne antrenor la Dinamo, în aceste condiții de acum. A fost o discuție sinceră, nu de supărare. El a vrut certitudini iar noi nu-i puteam oferi așa ceva acum.
Nu i-am putut garanta postul de antrenor, pentru că dacă va veni cineva să investească, va veni și cu echipa proprie. Era sub semnul de dacă. Nu aveam ce face.
Domnii Mihăescu și Augustin se vor ocupa de echipă de acum înainte. Nu vor pleca toți dinamoviștii”, a spus și Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului Dinamo, la DigiSport.

Iulian Mihăescu și Ionel Augustin se ocupă acum de antrenamentele echipei Dinamo până la numirea unui staff tehnic.

Ca antrenor principal, Gică Mihali le-a mai condus pe CSM Focșani, ”U” Cluj, CS Mioveni, CS Balotești și Academia Muscelul Câmpulung.

Foto: Dunărea Călărași

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/de-ce-gica-mihali-si-a-atras-antipatia-vestiarului-si-ce-l-a-deranjat-pe-fostul-international-in-relatia-cu-razvan-zavaleanu-exclusiv-19479759

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-ramas-fara-gica-mihali-a-decis-sa-plece-si-semneaza-cu-alta-echipa-care-i-a-propus-rolul-de-principal-din-pacate-asta-e-situatia-19235926

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-anunta-ca-are-bani-sa-se-inscrie-in-liga-2-dinamo-de-astazi-respira-pentru-ca-ddb-traieste-pentru-acest-club-echipa-din-stefan-cel-mare-are-un-singur-gand-19235893

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-2/gica-mihali-a-dezvaluit-de-ce-a-plecat-de-la-dinamo-19479634

Marius ANGHEL 29 Jun. 2022, 12:24 Liga 3
Pe aceeași temă