VIDEO | Ovidiu Burcă are o convingere la Dinamo și încearcă să le-o transmită și jucătorilor săi: ”Vom promova în acest an în SuperLigă!” Argumentele antrenorului

Andrei PREOTU 31 Mar. 2023, 14:19 Liga 2

Ovidiu Burcă (43 de ani) este convins că Dinamo va ajunge în SuperLigă în această vară, după un an, primul din istoria sa de 74 de ani, petrecut în Liga 2!

Antrenorul echipei bucureștene așteaptă o performanță notabilă după ce jucătorii săi au trecut prin mari emoții și a ajuns în cele din urmă în play-off-ul ligii secunde.

Ovidiu Burcă este sigur că Dinamo va promova în Superligă: ”Am convingerea asta!”

Ovidiu Burcă, aflat la primul său mandat ca antrenor în Liga 2, cel mai sus unde a antrenat până acum, este sigur că poate să o ducă pe Dinamo în SuperLigă, chiar dacă roș-albii s-au împiedicat în prima etapă din bătălia pentru promovare, după 1-1 la București cu Gloria Buzău.

”Niciodată nu m-am gândit să plec de la Dinamo și întotdeauna am fost foarte liniștit. Deși se terminase meciul cu Poli Timișoara (n.r. – din ultima etapă a sezonului, terminat la scorul de 1-1, rezultat care îi putea aduce echipei Dinamo ratarea play-off-ului), aveam o liniște și nu știam de ce! Dacă luăm în calcul absolut tot, cel mai greu lucru de realizat a fost să intrăm în play-off. A fost un sentiment de împlinire! Știam că este un obiectiv esențial pentru viitorul nostru.

Nimic nu este întâmplător și am foarte multe semne care mă conduc la ideea că vom promova anul acesta. Eu am convingerea asta și încerc să le-o transmit și băieților mei. Deși lucrurile nu mergeau la început așa cum ne doream, aveam liniștea că putem realiza această promovare. Lucrurile sunt puțin mai așezate, chiar dacă am luat doar un punct cu Buzău. În play-off, orice punct este câștigat”, spune Ovidiu Burcă într-un interviu acordat pentru ProSport.

”Ca și structură, sunt un tip foarte optimist! Chiar dacă am găsit clubul într-un moment foarte greu, am fost convins că putem să redresăm lucrurile. Cu atât mai mult cu cât au venit noii investitori, iar lucrurile au o perspectivă mult mai bună față de atunci când am găsit Dinamo. N-aș vrea însă să mă entuziasmez foarte tare. Clubul va reveni ușor-ușor acolo unde îi este locul”
Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Dinamo este pe loc de baraj de promovare

După 19 etape din sezonul regular, una încheiată în play-off și încă un meci disputat din a doua rundă din acest turneu, Dinamo ocupă locul 5, cu 32 de puncte, între Gloria Buzău și Unirea Dej, care au același număr de puncte. Locurile 4 și 5 duc la barajele de promovare, ținând cont de faptul că lider este Steaua, echipă fără drept de accedere în prima ligă.

Pe primele trei poziții sunt Steaua (43 puncte), Poli Iași (43) și SC Oțelul Galați (39). SC Oțelul și Steaua au un meci mai mult disputat față de celelalte patru echipe din play-off, după ce au deschis etapa a 2-a joi seară.

Dinamo joacă duminică, 2 aprilie, de la ora 16:00, în deplasare la Unirea Dej, echipă în fața căreia a pierdut la Clinceni în sezonul regular. Stadionul din Dej va fi plin, pentru prima dată după mulți ani.

Burcă nu va uita niciodată modul cum a găsit Dinamo când i-a devenit antrenor

Ovidiu Burcă a mai spus că nu poate uita ceea ce a trăit în primele luni ca antrenor al echipei Dinamo! A subliniat că moralul jucătorilor era la pământ după retrogradarea din prima ligă, în condițiile în care puțini se așteptau să piardă dubla de la baraj cu Universitatea Cluj.

”Ce m-a marcat foarte tare a fost momentul în care am ajuns aici și am găsit Săftica, am găsit băieții… Am avut un sentiment de tristețe, pe care n-aș fi vrut să-l trăiesc. Atunci când am plecat de aici, am lăsat clubul poate într-unul dintre cele mai bune momente ale lui, participând în cupele europene, câștigând campionate, cupe, având un lot cu jucători excepționali.

M-am întors aici și am găsit clubul retrogradat. Cantonamentul și tot ce era pe aici (n.r. – la Săftica)… toate lucrurile erau dezorganizate. Probabil, acela a fost cel mai greu moment, să redau viață tuturor. Erau cu toții lipsiți de energie, depresivi, atunci când ne-am apucat de treabă”, și-a adus aminte Ovidiu Burcă.

”În primul rând, trebuie să ne însănătoșim din punct de vedere financiar. Trebuie să avem un plan de reorganizare care să fie aprobat de către judecătorul sindic. Asta e cel mai important moment în viitorul apropiat. Apoi, să ne stabilizăm din punct de vedere sportiv, să implementăm o etică a muncii, niște valori în interiorul clubului, așa cum a avut acest club și care s-au pierdut în ultimii ani”
Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-dinamo-sold-out-19264675

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-a-verificat-nivelul-lui-dinamo-in-amicalul-cu-petrolul-19264600

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/ovidiu-burca-nu-mai-are-niciun-dubiu-si-le-da-o-veste-uriasa-fanilor-lui-dinamo-vom-promova-in-acest-an-in-superliga-video-exclusiv-19625412

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-a-2-a-din-play-off-ul-ligii-2-incepe-tot-joi-chiar-daca-steaua-si-a-dorit-amanarea-partidei-de-la-galati-in-play-out-unul-dintre-meciuri-se-disputa-duminica-19264556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alin-buleica-a-revenit-pe-gazon-la-mai-bine-de-sase-luni-de-la-accidentare-ovidiu-burca-despre-recuperarea-fundasului-si-utilizarea-sa-in-lupta-pentru-promovare-video-19264542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-remiza-cu-petrolul-intr-un-amical-19264445

Andrei PREOTU 31 Mar. 2023, 14:19 Liga 2
Pe aceeași temă