Viorel Tudose, discurs triumfător despre menținerea ca antrenor la CFC Argeș a lui Eugen Neagoe: ”Multe echipe din prima noastră ligă nu își permit luxul să îi plătească clauza de reziliere”

Marius ANGHEL, Daniel VLAD 14 Mar. 2024, 19:34 Liga 2
Viorel Tudose, discurs triumfător despre menținerea ca antrenor la CFC Argeș a lui Eugen Neagoe: ”Multe echipe din prima noastră ligă nu își permit luxul să îi plătească clauza de reziliere”

Plecarea lui Eugen Neagoe de la Campionii FC Argeș pare să nu mai fie de actualitate. Clauza de reziliere pe care antrenorul oltean o are la clubul piteștean l-a făcut pe acesta să se gândească de două ori înainte să accepte oferta de a se întoarce în prima ligă, la Petrolul, club care a și inițiat o ofertă pentru un alt antrenor.

Viorel Tudore, sponsorul principal al CFC Argeș, spune că are mână liberă din partea primarului Piteștiului să gestioneze situația, iar Neagoe continuă cu a 16-a clasată în Liga 2 după 18 etape. Totodată, acesta declară că dacă antrenorul își va dori să plece, atunci se va ajunge la un numitor comun, fiindcă ”dragoste cu forța nu se poate”.

Eugen Neagoe rămâne la CFC Argeș

Reamintim că Petrolul l-a ofertat în această săptămână pe Eugen Neagoe, acesta și-a dat acordul să meargă la Ploiești, însă mutarea nu s-a mai făcut, cel puțin până acum, deoarece antrenorul s-a lovit de un refuz clar din partea clubului cu care este sub contract. Viorel Tudose, sponsorul echipei și cel care l-a adus pe Neagoe, a amenințat că dacă nu va fi inclus de conducerea clubului în discuțiile de despărțire de antrenor, atunci ”în secunda 1, chiar că mă voi retrage definitiv și nu o să mai fie nici 1 la sută vreo șansă ca eu să rămân.”

Surse din cadrul CFC Argeș ne-au dezvăluit că Neagoe are o clauză de reziliere de peste 200 de mii de euro, sumă pe care cluburile din fotbalul românesc nu și-o permit să o achite pentru un antrenor și de care nici antrenorul nu se poate lipsi. În aceste condiții, Petrolul, aflată într-o situație deloc roz din punct de vedere financiar, a început noi discuții pentru a numi un antrenor, iar unul dintre cei contactați este Liviu Ciobotariu.

Viorel Tudose: ” Contractul este făcut beton. Iar, ca să fie clar pentru toată lumea, Neagoe nu poate pleca de la FC Argeș fără ca noi să ne înțelegem și să ne dăm acordul”

Contactat de ProSport, Viorel Tudose a spus care este situația antrenorului la CFC Argeș.

”Am spus clar poziția mea încă de miercuri în legătură cu Eugen Neagoe. Însă, între timp, primarul Gentea și-a dat ok-ul ca eu să gestionez situația lui Neagoe, deoarece eu l-am adus, iar din punctul meu de vedere lucrurile stau în acest moment așa cum vă spun eu.

Până să discut cu dumneavoastră, tocmai am discutat cu Eugen Neagoe. Iar el se pregătea de antrenamentul lui FC Argeș. Vineri se intră în cantonament pentru meciul cu Reșița. Domnul Neagoe nu mi-a solicitat oficial rezilierea de contract și mi-a spus că dacă este cazul să plece de la FC Argeș eu voi afla primul și o să fiu primul informat cu tot ceea ce trebuie. Asta să fie foarte clar pentru toată lumea. În plus, pe mine nu m-a căutat nimeni de la Petrolul ca să discutăm despre acea clauză de reziliere. E treaba Petrolului ce face. Să se înțeleagă cei de la Petrolul cu Neagoe, că apoi Eugen Neagoe știe ce are de făcut dacă dorește să reziliem contractul.

Sunt clauze bine stabilite între noi și dânsul pentru rezilierea contractului. Și să vă mai spun ceva: multe echipe din prima noastră ligă nu își permit luxul să îi plătească clauza de reziliere a contractului lui Neagoe. Eu am spus încă de la conferința de prezentare a lui Neagoe că cele două părți nu se pot despărți așa de ușor. Contractul este făcut beton. Iar, ca să fie clar pentru toată lumea, Neagoe nu poate pleca de la FC Argeș fără ca noi să ne înțelegem și să ne dăm acordul. Am mână liberă să gestionez această situație, cu toate că sunt conștient că dragoste cu forța nu se poate. Însă, totodată eu trebuie să acționez pentru binele clubului și voi încerca să fac acest lucru”, a spus Tudose pentru ProSport.

Ieri, după ce s-a auzit de oferta Petrolului pentru Eugen Neagoe, Nicolae Dică a spus că este dispus să preia CFC Argeș. Echipa piteșteană va juca în play-out-ul Ligii 2, iar în acest moment, cu o etapă înainte de finalul sezonului regular, este pe locul 16, ultimul care asigură menținerea în acest sezon, cu 21 de puncte ocupate în 18 meciuri. Este la cinci puncte peste CS Tunari, ultima clasată pe locurile retrogradabile.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/varianta-eugen-neagoe-antrenor-la-petrolul-la-un-pas-sa-pice-19302791

https://liga2.prosport.ro/nationale/jucatori-din-liga-2-si-liga-3-convocati-la-nationala-romaniei-u19-19302778

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-vrea-victoria-contra-cfc-arges-19302773

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-dica-dispus-sa-preia-campionii-fc-arges-19302748

Marius ANGHEL, Daniel VLAD 14 Mar. 2024, 19:34 Liga 2
Pe aceeași temă