Dinu Todoran, alegerea Petrolului pentru echipa sa secundă nou-înscrisă în Liga 3. ”Am venit cu bucurie și cu convingerea că putem face o treabă foarte bună”

Marius ANGHEL 21 Aug. 2024, 14:15 Liga 3
Dinu Todoran, alegerea Petrolului pentru echipa sa secundă nou-înscrisă în Liga 3. ”Am venit cu bucurie și cu convingerea că putem face o treabă foarte bună”

În anul centenarului, Petrolul și-a înființat echipă secundă și a înscris-o în Liga 3. Este doar al doilea club din prima ligă cu un ”satelit” într-o competiție de nivel național, la seniori, în sezonul 2024-2025, alături de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, după ce U Craiova și l-a desființat în această vară, la fel și FCU Craiova și FC Voluntari, în cazul acestora două oricum retrogradaseră atât ele, cât și echipele lor secunde.

Trupa din Ploiești l-a numit antrenor principal al echipei a doua pe Dinu Todoran, ultima dată la FC Voluntari 2, cu care a retrogradat în Liga 4!

Petrolul are echipă secundă în Liga 3, care își va disputa meciurile de acasă la Strejnic

Petrolul a anunțat oficial că are echipă secundă abia în ziua în care FRF a stabilit, prin tragere la sorți, programul competițional 2024-2025 pentru Liga 3, marți, 20 august 2024, deci cei de la Casa Fotbalului informaseră public despre primirea echipei secunde a ploieștenilor în campionat încă din data de 5 august 2024.

Petrolul 2 este un proiect al clubului emblemă al județului Prahova și al municipiului Ploiești alături de școala de fotbal a fostului său fotbalist Daniel Chiriță. Meciurile de pe teren propriu și le va disputa pe stadionul Conpet din Strejnic, acolo unde Petrolul, ultimul care a dat faliment, juca pe perioada în care s-a construit noul stadion ”Ilie Oană” și unde reușea promovarea în 2011, după multe încercări eșuate și o mutare în Seria a 2-a a Ligii 2.

”Din acest sezon, clubul nostru va avea și o echipă secundă, FC Petrolul Ploiești 2, ce va evolua în seria 5 din Liga a 3-a!
Formația a luat naștere printr-o colaborare între clubul nostru și școala de fotbal condusă de către Daniel Chiriță, iar noua echipă îl va avea ca antrenor principal pe Dinu Todoran. Meciurile de pe teren propriu se vor desfășura la baza “Conpet” de la Strejnic”, a transmis Petrolul.

  • În Seria 5 a Ligii 3, Petrolul 2 va fi colegă cu ACS Sport Team, tot o nou-înscrisă în campionat, ACS FC Dinamo București, o nou-promovată, CSL Ștefăneștii de Jos, o echipă care nu a reușit să promoveze, dar pe care FRF a invitat-o în campionat, CS Tunari, retrogradată din Liga 2, FC Pucioasa, ACS Urban Titu, CS Blejoi, Flacăra Moreni și CS Păulești.

În clasamentul clasificării academiilor din România, pe 2024, Petrolul s-a aflat abia pe locul 21, cu punctajul 77.75, sub cluburi precum FK Miercurea Ciuc, ACS Sport Team, Viitorul Cluj, FC Voluntari, Kids Tâmpa Brașov, FC Bacău, SSU Poli Timișoara, Ripensia sau Campionii FC Argeș, neincluzând aici cluburi din prima ligă.

Dinu Todoran, antrenorul Petrolului 2

Ulterior, Petrolul a avut, apoi, și un comunicat separat prin care i-a urat succes noului său antrenor din cadrul clubului, Dinu Todoran, cel care se va ocupa de echipa secundă.

”Dinu Todoran a fost confirmat, astăzi, în mod oficial ca antrenor al echipei a doua a clubului nostru, în ziua în care FC Petrolul 2 și-a aflat și programul pe care îl va avea în Liga a 3-a.
Mult succes!”, a transmis clubul prahovean.

”Din acest sezon, clubul nostru va avea și o echipă secundă, ce va evolua în cel de-al treilea eșalon, Noua formație se va baza, evident, pe jucătorii tineri, de perspectivă, aflați deja în clubul nostru, cărora li se vor alătura și cei mai promițători fotbaliști proveniți de la Petrolul 95 Ploiești, școala de fotbal a lui Daniel Chiriță.

Nou-formata echipă îl va avea ca antrenor principal pe Dinu Todoran, cel care se întoarce, astfel, la Petrolul Ploiești, clubul de la care, în urmă cu mai bine de 25 de ani, se lansa, ca, jucător, în fotbalul de elită! Todoran (45 ani) a debutat pentru Petrolul în 1998 și a părăsit gruparea „galben-albastră” șase ani mai târziu, în 2004, timp în care a adunat 129 de prezențe și 21 de goluri marcate, Ulterior cariera sa a continuat la Farul Constanța, Unirea Urziceni, Victoria Brănești, FC Botoșani și FC Voluntari.

La FC Voluntari, după încheierea activității de jucător, și-a început și cariera de antrenor, la Academia clubului ilfovean, pentru ca, după aceea, să facă pasul la prima echipă! Le-a mai antrenat pe CSM Slatina, FCSB și, din 2021, s-a aflat pe banca lui FC Voluntari 2”, a scris Petrolul pe site-ul său.

Todoran e la a patra experiență, după FC Voluntari, CSM Slatina și FCSB:

Dinu Todoran (45 de ani) este una dintre legendele Petrolului, deși e născut în Brașov, unde a și început fotbalul, la ICIM. În cariera sa a mai jucat pentru Astra, Farul, Unirea Urziceni, Victoria Brănești, FC Botoșani și FC Voluntari.

Cariera de antrenor și-a început-o în 2016 chiar la clubul unde și-a încheiat-o pe cea de fotbalist, adică la FC Voluntari. A fost mai întâi antrenor secund al primei echipe a ilfovenilor, a primit echipa pe mână, la ”principal”, pentru câteva etape, ca interimar, în două rânduri chiar, a condus și echipa U19, dar și pe cea secundă, în Liga 3.

Pentru o scurtă perioadă a mers și la alte cluburi. A antrenat CSM Slatina, în Liga 2, în sezonul în care a și retrogradat, 2020-2021, timp de cinci meciuri, iar apoi a fost numit antrenor principal la FCSB, în prima ligă, unde a rezistat aproape trei luni, pentru șapte partide.

Apoi s-a întors la FC Voluntari, în toamna anului 2021, unde a continuat până recent, când a retrogradat cu FC Voluntari 2 în Liga 4. În iarnă s-a supărat că nu a fost luat în calcul să preia el prima echipă a ilfovenilor și pentru o perioadă nu s-a prezentat la antrenamente și la meciurile echipei secunde, anunțând că renunță.

”Este o onoare pentru mine să mă întorc la Petrolul Ploiești, clubul de la care, practic, am pornit în fotbalul mare! Am venit cu bucurie și cu convingerea că putem face o treabă foarte bună, pentru că Petrolul Ploiești a avut, întotdeauna, juniori foarte talentați și a fost o pepinieră pentru fotbalul românesc. Scopul nostru este să creștem acești jucători de perspectivă, astfel încât ei să fie pregătiți din toate punctele de vedere să facă pasul către prima echipă și, de ce nu, către loturile naționale, a spus Dinu Todoran despre noua sa avantură în antrenorat.

Altfel, Petrolul spune că Todoran ”a început de ceva vreme munca cu noii săi elevi”.

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 21 Aug. 2024, 14:15 Liga 3
Pe aceeași temă