Încă o problemă pentru Fotbal Comuna Recea. Nicolae Constantin, antrenorul cu care echipa a obținut toate punctele în acest sezon de Liga 2, și-a încheiat contractul: ”Fotbalistic, nu regret experiența avută”

Marius ANGHEL 17 Dec. 2020, 12:30 Liga 2
Încă o problemă pentru Fotbal Comuna Recea. Nicolae Constantin, antrenorul cu care echipa a obținut toate punctele în acest sezon de Liga 2, și-a încheiat contractul: ”Fotbalistic, nu regret experiența avută”

Fotbal Comuna Recea a încheiat prima parte a sezonului de Liga 2, la prima participare în această competiție, pe un loc 18 aproape nesperat la modul cum s-a început campionatul. Cu 15 puncte acumulate în 14 meciuri, formația din Maramureș se clasează peste echipe ca Pandurii Târgu Jiu, Aerostar Bacău și Unirea Slobozia, pe aceasta din urmă depășind-o la golaveraj, la egalitate de puncte aflându-se și cu Concordia Chiajna.

Clubul din comuna Recea a primit vești proaste în acest final de an de la autoritățile locale și cele județene, privind finanțarea, astfel că situația sa este incertă în acest moment. Chiar dacă președintele Florin Gherasim a transmis că nu se pune problema retragerii din campionat, ceea ce va urma în 2021 pentru nou-promovata în Liga 2 este greu de anticipat.

Nicolae Constantin și-a încheiat contractul cu Fotbal Comuna Recea

Cert este că, pe lângă problemele financiare, Fotbal Comuna Recea nu mai are contract nici cu antrenorul principal Nicolae Constantin, cel care a făcut din formația maramureșeană una de temut în special pe teren propriu.

Acordul scris dintre antrenorul prahovean și gruparea din nord-estul țării s-a încheiat, iar ”șansele de a fi prelungit, în ciuda faptului că echipa este pe linia de plutire, sunt foarte mici, principala problemă fiind finanțarea echipei”, scrie Ziarul Prahova, după ce a vorbit cu Constantin.

”Au fost probleme foarte mari, s-au achitat doar «jumătăți de salarii», iar echipa nu va mai putea continua în acest mod. Fotbalistic, nu regret experiența avută, dar nu se va putea continua în aceleași condiții sau, mai bine zis, cu atâtea lipsuri la capitolul condiții. În ciuda problemelor, am făcut câteva meciuri bune, chiar foarte bune, ultimul joc oficial, acel 1-1 de la Turris Turnu Măgurele, fiind un exemplu concludent”, a spus Nicolae Constantin.

Recea a devenit o ”sperietoare” pe teren propriu cu Nae Constantin antrenor

Nicolae Constantin a preluat Fotbal Comuna Recea la finalul lunii septembrie 2020, după ce Ciprian Danciu, antrenorul care a promovat echipa în Liga 2, a fost demis după primele patru etape din care nu a scos niciun punct, în urma eșecurilor cu FK Csikszereda (0-1, a), Dunărea Călărași (0-3, d), Viitorul Pandurii (3-4, a) și CSM Slatina (0-2, d).

La primul meci cu Constantin pe bancă, Recea a învins pe teren propriu Rapidul, cu 2-1, apoi a remizat tot acasă cu liderul ”FC U” Craiova, scor 3-3. A urmat victoria la ”masa verde” în Cupa României cu Minaur Baia Mare (3-0), iar rezultatele ce au venit au fost: 1-2 cu Petrolul (a), 3-4 cu CSC Sânmartin (d, Cupa României), 3-2 cu Aerostar (d), 3-3 cu ASU Poli (a), 2-0 cu Unirea Slobozia (a), 0-2 cu SCM Gloria Buzău (d), 0-2 cu Metaloglobus (d), 2-0 cu Pandurii (a) și 1-1 cu Turris Oltul (d).

În total, cu Nae Constantin pe bancă, Fotbal Comuna Recea a înregistrat, în campionat sau cupă, cinci victorii, trei egaluri și patru înfrângeri.

Nicolae Constantin dă examenul pentru obținerea licenței PRO

Aflat în vacanță după ce campionatul Ligii 2 a luat pauză, Nicolae Constantin se pregătește în această perioadă de examenul pentru obținerea licenței PRO, cea mai importantă calificare profesională pentru antrenorii din România.

Fostul fotbalist al echipelor Petrolul, Astra, Rapid sau FC Brașov a fost oaspetele clubului Astra, unde a jucat o perioadă bună, pentru a efectua stagiul profesional impus de Școala Federală de Antrenori. Acesta se desfășura, de obicei, în străinătate, dar care, din cauza pandemiei, are loc acum la cluburi din Liga 1.

Constantin, alături de Nicolae Grigore (antrenor la Rapid) și Andrei Erimia (antrenor la Progresul Spartac), a asistat la antrenamentele conduse de Eugen Neagoe, scrie Ziarul Prahova.

Cursurile pentru obținerea licenței PRO se vor încheia la finalul acestei luni, atunci când vor avea loc probele scrise și practice. Antrenori înscriși în ”generaţia 2020” sunt: Mirel Rădoi, Nicolae Constantin, Octavian Chihaia, Marius Măldărășanu, Adrian Mutu, Dorin Goian, Florin Bratu, Nicolae Grigore, Dorin Docolin, Costin Curelea, Laszlo Balint, Cristian Todea, Dinu Todoran, Valentin Negru, Nicolae Croitoru, Daniel Sima, Andrei Erimia, Irina Giurgiu și Valentin Suciu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-complica-situatia-la-fotbal-comuna-recea-nu-mai-primeste-finantare-de-la-autoritatile-locale-pentru-2021-dar-e-in-pericol-sa-nu-mai-beneficieze-de-ajutor-nici-de-la-judet-19162106

https://liga2.prosport.ro/seria-1/problemele-financiare-persista-la-fotbal-comuna-recea-care-sunt-sansele-ca-echipa-sa-se-retraga-din-campionat-si-ce-se-intampla-cu-finantarea-de-la-autoritatile-locale-presedintele-florin-gherasim-19161785

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-comuna-recea-risca-sa-inceapa-2021-cu-o-veste-extrem-de-proasta-autoritatile-judetene-schimba-strategia-si-poate-pierde-finantarea-19161969

Marius ANGHEL 17 Dec. 2020, 12:30 Liga 2
Pe aceeași temă