Antrenorii care au condus în acest sezon CS Tunari, spre Liga 3, fac acum echipă la Petrolul! Ultima mutare a ploieștenilor pare să arate viitorul lor ”principal”, ultima dată la Metaloglobus

Marius ANGHEL 29 Mar. 2024, 19:29 Liga 2
Antrenorii care au condus în acest sezon CS Tunari, spre Liga 3, fac acum echipă la Petrolul! Ultima mutare a ploieștenilor pare să arate viitorul lor ”principal”, ultima dată la Metaloglobus

În an de centenar, într-un al doilea sezon la rând în care va lupta pentru menținerea în prima ligă, din tot atâtea de când a revenit în acest campionat, Petrolul ia decizii ciudate.

După despărțirea de Florin Pârvu, antrenor interimar a rămas ”secundul” Florin Stîngă, cooptat în staff la începutul anului, după ce ultima dată antrenase fără succes în primele șase etape din Liga 2 nou-promovata CS Tunari. Acum, în stafful echipei ploieștene a fost cooptat și Ștefan Odoroabă, antrenor principal demis săptămâna trecută de… CS Tunari.

Echipa ilfoveană din Liga 2 are o misiune dificilă să se salveze de la retrogradare, aproape imposibilă, însă l-a numit în locul lui Odoroabă pe Dan Alexa!

Revenind la Petrolul, aceasta încă este în căutarea unui antrenor principal, după ce și l-a dorit pe Eugen Neagoe, de la CFC Argeș, altă formație cu rezultate dezastruoase în acest sezon de Liga 2, dar și pe Marius Șumudică sau Liviu Ciobotariu.

Florin Stîngă a fost ”secundul” lui Florin Pârvu la Petrolul în meciurile din 2024 disputate în sezonul regular de SuperLigă. Pârvu a fost demis, iar Stîngă a condus echipa ca interimar în victoria cu 1-0 cu FCU Craiova FC din prima etapă a play-out-ului. Foto: Răzvan Stîngă / Sport Pictures

Demiși de la CS Tunari, Florin Stîngă și Ștefan Odoroabă sunt buni de Petrolul, pentru prima ligă!

Antrenorul care a condus în primele șase etape ale acestui sezon de Liga 2 modesta CS Tunari, Florin Stîngă, și cel care i-a luat apoi locul pe banca ilfovenilor, Ștefan Odoroabă, între etapele 9 și 19, proaspăt demis și schimbat cu Dan Alexa, au ajuns să facă echipă în stafful tehnic al prim-divizionarei Petrolul Ploiești.

Stîngă (45 ani) și Odoroabă (43 ani) nu s-au remarcat cu nimic la Tunari, după cum arată rezultatele obținute de echipă sub conducerea lor, însă au primit pe mână Petrolul, după cum scrie ProSport! Cel puțin până când prahovenii își vor găsi un antrenor principal, loviți de mai multe refuzuri.

  • Brașoveanul Stîngă, fost jucător la FC Brașov, Pandurii, FCM Târgu Mureș, Corona sau Sepsi OSK, a antrenat în cariera sa AFC Herman (Liga 3), SR Brașov (L3), AFC Odorheriu Secuiesc (L3), Astra (Liga 2), Academica Clinceni (la echipa aflată atunci în prima ligă a stat câteva zile), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (L2) și CS Tunari (L2).
  • Bucureșteanul Odoroabă a evoluat ca fotbalist la Unirea Urziceni, Gloria Bistrița, Chimia Brazi, Astra II, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Otopeni, ba chiar și la Petrolul, timp de două sezoane și jumătate în Liga 2, între 2007 și 2009. Ca antrenor principal a activat la Fortuna Poiana Câmpina (L3), CS Tunari (L3 și L2) și CSM Alexandria (L3 și L2).
Ștefan Odoroabă a fost dat la o parte de CS Tunari odată cu finalul sezonului regular din Liga 2. În locul său a fost adus Dan Alexa. Odoroabă îi luase locul la CS Tunari chiar lui Florin Stîngă. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Stîngă și Odoroabă urmează cursurile licenței UEFA PRO, alături de doi actuali selecționeri!

Atât Florin Stîngă, cât și Ștefan Odoroabă se numără în acest moment printre cursanții Școlii Federale de Antrenori, iar în perioada 4-6 martie au participat la Modulul 2 din cadrul licenței UEFA PRO.

Având în vedere că amândoi sunt deja înscriși la cursurile pentru obținerea licenței UEFA PRO, atunci Petrolul nu are o problemă în a avea un alt antrenor cu o astfel de licență, deoarece FRF permite cluburilor să aibă și ”principal” cel puțin înscris la respectivele cursuri.

Printre cursanți se numără și Daniel Pancu, selecționerul naționalei U21!, Adrian Dulcea, selecționerul naționalei U19!, Robert Ilyeș (FK Miercurea Ciuc), Ilie Poenaru (Concordia Chiajna), Dragoș Militaru (Unirea Dej), Viorel Ferfelea (Agricola Borcea), Tiberiu Bălan, Ovidiu Burcă, Irinel Voicu, Viorel Dinu, Mircea Diaconescu sau Augustin Călin.

Florin Stîngă (primul din dreapta) și Ștefan Odoroabă (al șaselea din stânga spre dreapta) sunt colegi la cursurile licenței UEFA PRO

Odoroabă, adus de Petrolul pentru a deschide calea lui Eusebiu Tudor, ultima dată la Metaloglobus?

Privind CV-ul de antrenor al ultimului cooptat în stafful Petrolului, Ștefan Odoroabă, apar semne de întrebare despre posibilul viitor antrenor principal al ”găzarilor”.

Pe lângă experiențele de antrenor principal, Odoroabă a fost în câteva rânduri antrenor secund. Prima dată a fost ”secund” în Arabia Saudită la Al-Shoalah FC, în stafful lui Eusebiu Tudor. Apoi a fost la Academica Clinceni, secund al lui Erik Lincar și apoi al lui Ilie Poenaru. După aceea a revenit în stafful lui Eusebiu Tudor, la Al-Khaleej, pentru o nouă experiență în Arabia Saudită, a urmat trei ani ca ”principal” la CS Tunari, în Liga 3, după care l-a urmat din nou pe Eusebiu Tudor la Al-Shoalah FC, la care mai fuseseră împreună și în trecut.

Pare aducerea lui Orodoabă la Petrolul nu este una deloc întâmplătoare și n-ar fi exclus ca el să fi semnat înaintea lui Eusebiu Tudor, cel care este liber de contract din septembrie 2023, când se despărțea de Metaloglobus, după un meci în Cupa României cu Dinamo.

Apropo, Dinamo este adversarul din acest weekend al Petrolului.

Eusebiu Tudor (49 de ani) este un fost jucător important al Petrolului, originar chiar din Ploiești, și care în cariera sa de antrenor a condus echipa prahoveană în două rânduri, între 2008 și 2009 și în 2015.

Petrolul ocupă în acest moment locul 4 din 10 în play-out-ul SuperLigii, cu 21 de puncte, fiind la mică distanță de locurile direct retrogradabile, respectiv de baraj de menținere. Cu Dinamo (locul 8, 15 puncte) joacă luni, de la ora 20:30.

Eusebiu Tudor ar putea reveni ca antrenor la Petrolul, pentru a treia oară. Pe Odoroabă l-a avut ca ”secund” la două dintre echipele pe care le-a antrenat în afara României, în Arabia Saudită

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-participante-in-editia-2023-2024-de-liga-2-si-antrenorii-lor-pe-parcursul-sezonului-regular-19304001

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultatele-meciurilor-din-etapa-1-de-play-off-si-play-out-din-liga-3-19304250

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-odoroaba-reactie-dupa-rezilierea-cu-cs-tunari-19303482

Marius ANGHEL 29 Mar. 2024, 19:29 Liga 2
Pe aceeași temă