Gabriel Manu, ultima dată la CS Tunari, ofertă din SuperLigă! Spune că a refuzat propunerea

Răzvan STÎNGĂ 04 Apr. 2024, 18:11 Liga 2
Gabriel Manu, ultima dată la CS Tunari, ofertă din SuperLigă! Spune că a refuzat propunerea

Gabriel Manu, cu două experiențe ca antrenor principal, în Liga 2, la Metaloglobus, și în Liga 3, la CS Tunari, putea face pasul în SuperLiga României! În vârstă de 42 de ani, Manu a transmis că a fost în discuții cu Petrolul, dar că termenii propunerii l-au făcut să refuze semnarea contractului.

Ultima dată, până în vara anului trecut, Gabriel Manu a pregătit CS Tunari, cu care nu s-a înțeles pentru prelungirea acordului, echipă care a tot schimbat antrenorii apoi și care acum este în pragul revenii în Liga 3, după un singur sezon în divizia secundă.

Gabriel Manu, ultima dată la CS Tunari, dorit în SuperLiga României

Petrolul a intenționat să îl aducă la nivelul băncii tehnice pe Gabriel Manu, după cum a transmis antrenorul, care în cele din urmă a refuzat propunerea din diverse motive. Ar fi fost un pas în față în cariera ”principalului” care a fost aproape să ducă Metaloglobus în play-off-ul Ligii 2 în sezonul 2020/ 2021, dar se pare că ”proiectul” pe două luni, care i s-a pus în față, a fost declinat din start.

Altfel, Gabriel Manu a purtat discuții și cu formații din divizia secundă în acest sezon, dar de asemenea a refuzat, unele propuneri din cauza faptului că respectivele nu aveau dreptul legal de a putea promova în SuperLiga României.

Am fost sunat de Marian Copilu, cu care am o relatie excelenta, si am negociat preluarea echipei Petrolului, insa cu tot respectul pentru toata suflarea Petrolista, pe care o apreciez enorm, nu aveam cum sa preiau o echipa de talia Petrolului doar pentru 2 luni. Imi doresc sa iau un proiect de la 0 cu obiective clare si cu o strategie corecta pe termen mediu si lung. Dupa promovarea in Liga 2 cu CS Tunari am mai fost contactat de echipe de Liga 2, care din pacate nu aveau drept de promovare, si am fost nevoit sa refuz pentru ca am nevoie de provocari, de obiective de indeplinit.

Acum astept sa se termine sezonul si daca voi fi contactat de orice echipa bineinteles ca voi discuta, daca se doreste performanta. Exista interes si din zona araba, zona in care am avut ani frumosi, cu performante remarcabile, drept pentru care voi merge cateva zile in Dubai pentru unele discutii.

Le multumesc mult celor de la Petrolul pentru interes si le urez mult success in continuare”, a transmis Gabriel Manu pe Facebook.

Gabriel Manu a promovat CS Tunari din Liga 3 în Liga 2

Gabriel Manu a fost în mare parte antrenor secund, chiar și în stafful lui Laurențiu Reghecampf, în Emiratele Arabe Unite, iar ca ”principal” la seniori a mai activat la Metaloglobus, în sezonul 2020/ 2021 al Ligii 2, în care a fost foarte aproape de calificarea în play-off și lupta pentru promovare.

Până în vara trecută a bifat o a doua experiență ca antrenor principal, pentru un sezon, la CS Tunari, când a și promovat din Liga 3 în Liga 2 echipa. Nu a mai continuat la formația din județul Ilfov după realizarea obiectivului, din diverse motive, deși în primă fază se discuta prelungirea contractuală.

Vom vedea ce se va întâmpla, eu termin contractul. Aștept să vedem ce se întâmplă, dacă mă mai dorește conducerea. Probabil vom discuta noii termeni contractuali dacă este cazul. Am o echipă bună, de copii extraordinari, sunt convins că anul viitor, în Liga 2, cu câteva îmbunătățiri, putem face surpriza.

Cel mai importat lucru pentru mine este bugetul de transferuri și ceea ce se dorește sezonul viitor. Aștept să mi se spună ce se dorește, ce buget vom avea, ce obiectiv vom avea. Partea mea contractuală și financiară s-a discutat mereu ultima, întotdeauna o voi discuta ultima.

Important e ce putem să facem sezonul următor”, spunea Gabriel Manu în vara anului trecut, după ce promova CS Tunari în Liga 2, despre discuțiile purtate cu conducerea clubului pentru prelungire, dar care în cele din urmă au eșuat.

Cu Manu antrenor, CS Tunari termina sezonul regular cu 13 victorii, iar în cele nouă jocuri din play-off înregistra șase victorii, un egal și două înfrângeri, încheind sezonul pe locul 1 în Seria 4, la nouă puncte peste SC Popești Leordeni.

Echipa a mers apoi în faza semifinală a barajului de promovare, unde a trecut de Farul Constanța 2 (1-3 în deplasare și 4-0 acasă) și de SC Popești Leordeni (1-2 în deplasare și 3-1 acasă).

În total, echipa a înregistrat 11 victorii, un egal și patru înfrângeri cu Gabriel Manu antrenor.

Metaloglobus, prima echipă din cariera antrenorului

Gabriel Manu s-a aflat la al doilea mandat ca antrenor principal la CS Tunari, după experiența de la Metaloglobus, de pe parcursul sezonului 2020/2021. A condus întreg sezonul echipa din București, adunând 25 de partide în Liga 2.

În acest timp, Metaloglobus a înregistrat 12 victorii, trei egaluri și 10 înfrângeri.

Foto: George Filip și Leczki Jozsi (Mediafax Foto), Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-gloria-buzau-joaca-in-deschiderea-etapei-2-din-play-off-ul-ligii-2-19305024

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-le-ofera-transport-gratuit-fanilor-pentru-jocul-cu-slobozia-19305037

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-csc-dumbravita-in-etapa-a-2-a-a-play-out-ului-ligii-2-19305025

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/jucatorii-de-la-csm-slatina-au-lasat-mingea-deoparte-pentru-a-planta-pomi-19305007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-o-doreste-retrogradata-pe-dinamo-ca-steaua-sa-umple-din-nou-ghencea-intr-un-meci-din-liga-2-mijlocasul-a-vorbit-si-despre-sansele-celor-de-la-fcsb-sa-fie-din-nou-campioni-video-19305003

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/mircea-rednic-regreta-ca-nu-a-fost-la-corvinul-cfr-19305000

Răzvan STÎNGĂ 04 Apr. 2024, 18:11 Liga 2
Pe aceeași temă