FC Brașov și-a amânat pentru câteva zile plecarea în stagiul din Turcia. Au semnat Luka Maric, Marko Tesija și Răzvan Andronic, nu și Lambrinoc

Adi MARICA 08 Feb. 2022, 09:52 Liga 2

Agitație mare ieri la FC Brașov. Dimineața, jucătorii nevaccinați au făcut testele PCR în ideea că a doua zi echipa va pleca în cantonamentul din Antalya. Doar că președintele Ioan Mărginean s-a sucit și, după o discuție cu organizatorii stagiului din Turcia, plecarea a fost amânată pentru vineri!

Cei de la hotelul unde urma să fie cazată echipa îi așteptau pe brașoveni. Este vorba de hotelul Grand Park din Lara, acolo unde este cazată în această perioadă delegația celor de la Petrolul.

Până la plecarea în cantonamentul din Antalya, brașovenii vor juca miercuri, pe ICIM, un meci de pregătire cu CSM Jiul Petroșani (Liga 3).

Trei dintr-o lovitură: Luka Maric, Marko Tesija și Răzvan Andronic

După ce a decis amânarea stagiului din Antalya, Mărginean a purtat al sediul clubului negocieri cu cei doi jucători croați veniți în ultimele zile, Luka Maric și Marko Tesija, dar și cu Răzvan Andronic.

Cel mai greu s-a lăsat Maric, jucător recomandat de Gabi Tamaș la FC Brașov. Deși nu a mai jucat de mai bine de 7 luni, Maric nu a dorit o clauză de prelungire a contractului în vară, asta chiar în condițiile în care FC Brașov se salvează de la retrogradare! În final, Maric a acceptat propunerea lui ”Limoniu” și a semnat contractul.

Fundașul central Luka Maric cunoaște fotbalul din România, având la activ echipe de Liga 1 ca Dinamo și Campionii FC Argeș, însă din vara trecută nu și-a mai găsit angajament.

Marko Tesija, un mijlocaș central croat de 30 de ani, este la prima experință în România. Tesija a încheiat conturile cu gruparea Zrinjski Mostar din Bosnia Herțegovina, iar fundașul Ivan Fustar spune că este un jucător care va ajuta echipa.

În schimb, mijlocașului dreapta Răzvan Andronic (22 de ani), care era anunțat inițial la Steaua, va fi deținut în coproprietate de FC Brașov și CFR Cluj.

Până la plecarea în stagiul din Antalya, șefii lui FC Brașov doresc să mai transfere și un atacant.

”Bine ați venit, Luka Maric, Marko Tesija și Răzvan Andronic!
Începând de astăzi, Luka Maric, Marko Tesija și Răzvan Andronic fac parte din lotul echipei noastre!
În vârstă de 34 ani, croatul Maric joacă pe postul de fundaș și în trecut a evoluat în România pentru Dinamo, unde a prins 39 de meciuri, reușind să marcheze de 2 ori și pentru FC Argeș!
Un alt croat care va face parte din lotul nostru este și Marko Tesija, un mijlocaș central în vârstă de 30 ani, venit de la Zrinjski Mostar din Bosnia Herțegovina.
Răzvan Andronic a semnat și el astăzi. Mijlocașul dreapta în vârstă de 22 ani s-a antrenat în ultima perioada cu CSA Steaua.
FC Brașov le urează bun venit și la cât mai multe meciuri în tricoul galben-negru!”, a anunțat FC Brașov.

Nu s-au înțeles cu Lambrinoc

Tot ieri, ”Limoniu” a avut negocieri și cu atacantul Eduard Lambrinoc, internaționalul brașovean U18 al celor de la Olimpic Cetate Râșnov.

Negocierile s-au blocat, însă motivul nu a fost unul de ordin financiar! Jucătorul nu a avut pretenții financiare, însă dorea o clauză în contract prin care să devină liber dacă echipa va retrograda în Liga 3. Cum nu s-a ajuns la un consens, Lambrinoc își va continua cariera în cel de-al treilea eșalon!

Lot redus la antrenament

Altfel, jucătorii echipei FC Brașov au avut ieri primul antrenament al săptămânii.

Călin Moldovan a avut la dispoziție un lot redus din punct de vedere numeric. Vlad Boția, Vasile Constantin, Bogdan Roșu și Laurențiu Popescu, toți cu probleme medicale, s-au antrenat la sala de forță, iar Răzvan Iorga se află în recuperare după accidentarea suferită în meciul cu Sepsi OSK 2.

Fundașul central Ivan Fustar nu a terminat antrenamentul, acesta acuzând probleme stomacale.

Adi MARICA 08 Feb. 2022, 09:52 Liga 2
Pe aceeași temă