CS Mioveni va rămâne fără bani de la autoritățile locale! Primarul Ion Georgescu rămâne ferm pe poziție: ”Nu mă mai asociez cu sportul. Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și în traistă”

Andrei PASCU 14 Aug. 2020, 16:38 Liga 2
CS Mioveni va rămâne fără bani de la autoritățile locale! Primarul Ion Georgescu rămâne ferm pe poziție: ”Nu mă mai asociez cu sportul. Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și în traistă”

Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, este decis să nu mai finanțeze echipa de fotbal a orașului, după ratarea promovării în Liga 1. Rămâne ferm pe poziție, chiar dacă existau voci care afirmau că decizia este una de moment, iar ulterior se va continua pe aceeași traiectorie, a finanțării de la autoritățile locale. Chiar anumiți jucători de la CS Mioveni declarau după returul barajului cu Chindia că nu cred în această variantă.

Ion Georgescu: ”Eu nu mă mai asociez cu sportul. Am fost 99 la sută promovați!”

Ion Georgescu a reafirmat la câteva zile după dubla de promovare/retrogradare în Liga 1 că nu mai dorește să se asocieze cu sportul, iar decizia a fost luată în mare măsură după ultimul meci din play-off-ul Ligii 2. CS Mioveni putea să urce în Liga 1 după partida de pe teren propriu cu Petrolul, chiar și cu un egal, dar a pierdut și a mers la baraj.

”Mâine mă voi întâlni cu colegii mei, cu cei din Consiliul Local. Ei sunt un club privat care au o parte din finanțare de la noi. Din punctul meu de vedere, respect ce am zis. Indiferent dacă ei vor finanța sau nu, respect dorința lor. Eu nu mă mai asociez cu sportul. Am fost 99 la sută promovați! Să conduci cu 1-0 și să iei bătaie cu 2-1 în meciul cu Petrolul, cât voi trăi voi fi marcat.

O echipă care nu mai avea nimic în clasament. Poate că au avut alte favoruri în altă parte. Asta e problema lor. Nu-mi explic cum să conduci cu 1-0 și să pierzi cu 2-1 când aveai nevoie de egal. Luni o să spun 100%. În aceste zile ne vom întâlni, toată lumea este supărată. Dumnezeu îți dă dar nu îți bagă și în traistă. Am crezut că răsare cât de cât soarele la 1-0 în minutul 7 (n.r. – în meciul retur cu Chindia). Mă rog, asta e!”, a spus Ion Georgescu, la DigiSport.

Există însă posibilitatea și ca în ședința Consiliului Local Mioveni, consilierii să nu voteze oprirea finanțării către echipa de fotbal.

Jucătorii Mioveniului nu credeau în spusele lui Ion Georgescu 

După returul dintre CS Mioveni și Chindia Târgoviște, mai mulți fotbaliști ai echipei pregătite de Claudiu Niculescu erau convinși că sprijinul autorităților locale va continua să vină și după ratarea promovării în Liga 1. Se pare că lucrurile nu stau așa, iar echipa de fotbal a orașului ar putea trece prin momente foarte grele din punct de vedere financiar.

Raul Costin: ”Eu nu cred că se va desființa echipa, pentru că domn’ primar este un suporter pătimaș, e un microbist, iubește sportul și cu siguranță va încerca și anul viitor să ducă echipa în Liga 1. Nu știu ce voi face eu. Astea sunt detalii pe care le vorbim cu conducerea, cu stafful tehnic. Sincer, nu știu ce se va întâmpla în continuare. Cine rămâne ține de conducere și de ceea ce vor dânși să facă.”

Andrei Hergheligiu: ”Nu am văzut ce a declarat primarul. A mai zis el de câteva ori că desființează echipa, dacă nu mă înșel de vreo zece ori până acum. Iubește sportul și s-a văzut că a ajutat să încercăm să promovăm în Liga 1. Vom vedea ce se întâmplă.”

CS Mioveni va continua în Liga 2 după ce a pierdut barajul de promovare cu Chindia Târgoviște. Echipa lui Emil Săndoi a câștigat meciul tur, de la Ploiești, considerat pe teren propriu, cu 2-0 (Ovidiu Bic 13, Josip Ivancic 74), iar în returul de miercuri seară, de la Mioveni, scorul a fost egal, 1-1 (Andrei Hergheligiu 7 / Josip Ivancic 45+1).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures 

 

 

 

 

Andrei PASCU 14 Aug. 2020, 16:38 Liga 2
Pe aceeași temă