Andrei Hergheligiu, imaginea unui fotbalist resemnat: ”Am încercat, ne-am zbătut foarte mult. O echipă de Liga 2, cât de bunicică e, nu poate face față uneia din Liga 1.” Reacția atacantului după ce CS Mioveni a pierdut barajul cu Chindia

Răzvan STÎNGĂ 12 Aug. 2020, 21:11 Liga 2

Barajul de menținere/promovare în Liga 1 a fost câștigat și în acest an de echipa din prima divizie. De data aceasta, în postura perdantei s-a aflat CS Mioveni, care a cedat cu 1-3 la general în fața Chindiei Târgoviște.

Atacantul Andrei Hergheligiu (28 de ani) a fost singurul care a marcat pentru echipa lui Claudiu Niculescu, chiar în returul de miercuri, terminat 1-1, iar la final a părut extrem de resemnat și a dat impresia că simțea încă de la începutul barajului că adversarii pornec clar cu prima șansă.

Andrei Hergheligiu: ”S-a văzut că o echipă de Liga 2, cât de bunicică e, până la urma urmei nu poate face față unei echipe din Liga 1”

Hergheligiu a declarat că dubla a arătat din nou diferența dintre o echipă din Liga 1 și una din Liga 2. A făcut trimitere și la ultimul meci din play-off, cu Petrolul, în urma căruia CS Mioveni ar fi putut merge direct în prima divizie, dacă ar fi reușit cel puțin un egal. În ciuda acestui moment, Andrei Hergheligiu consideră că echipa lui se va lupta la promovare și în sezonul următor.

”Nu am cuvinte, nu mi le găsesc acum. Am muncit un an de zile, vreau să felicit echipa, pentru că am făcut tot ce a ținut de noi. Am încercat, ne-am zbătut foarte mult. Eu cred că promovarea am pierdut-o în meciul cu Petrolul de acasă. Acum, asta a fost un fel de bonus. S-a văzut că o echipă de Liga 2, cât de bunicică e, până la urma urmei nu poate face față unei echipe din Liga 1. Sunt foarte supărat, dar nu avem ce face, mergem înainte. Vedem pe viitor ce putem face, asta e”, a declarat Andrei Hergheligiu la microfonul DigiSport.

În acest sezon, Andrei Hergheligiu a evoluat pentru CS Mioveni în 32 de meciuri, în 27 dintre ele a început ca titular și a înscris 9 goluri.

Andrei Hergheligiu și Cornel Dinu în meciul retur al barajului dintre CS Mioveni și Chindia Târgoviște. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei Hergheligiu, despre declarațiile primarului Ion Georgescu: ”Dacă nu mă înșel, de vreo zece ori până acum a mai spus asta”

În ceea ce privește declarațiile primarului din Mioveni, Ion Georgescu, cum că autoritățile locale nu vor mai finanța echipa de fotbal la anul dacă nu promovează în Liga 1, Andrei Hergheligiu nu crede că acest lucru se va întâmpla. În anii trecuți, edilul a făcut aceeași declarație de mai multe ori, dar în cele din urmă s-a întors asupra deciziei întrucât, a punctat atacantul, ia deciziile la cald, dar ulterior revine pentru că iubește sportul prea mult.

”Nu am văzut ce a declarat primarul. A mai zis el de câteva ori că desființează echipa, dacă nu mă înșel de vreo zece ori până acum. Iubește sportul și s-a văzut că a ajutat să încercăm să promovăm în Liga 1. Vom vedea ce se întâmplă”, a completat Andrei Hergheligiu.

Andrei Hergheligiu a intrat în meciul cu CS Mioveni în minutul 2 și a înscris în minutul 7. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Chindia Târgoviște va juca, așadar, și în sezonul următor în Liga 1, iar CS Mioveni va continua în Liga 2. Echipa lui Emil Săndoi a câștigat meciul tur, de la Ploiești, considerat pe teren propriu cu 2-0 (Ovidiu Bic 13, Josip Ivancic 74). În returul de miercuri seară, de la Mioveni, scorul a fost egal, 1-1 (Andrei Hergheligiu 7 / Josip Ivancic 45+1).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 12 Aug. 2020, 21:11 Liga 2
Pe aceeași temă