Raul Costin spune că promovarea a fost pierdută cu Petrolul, nu la barajul cu Chindia: ”Acolo a fost întregul nostru sezon.” Mijlocașul nu crede în desființarea echipei: ”Domn’ primar iubește sportul”

Marius ANGHEL 12 Aug. 2020, 21:23 Liga 2

CS Mioveni a înregistrat doar o remiză, scor 1-1, în returul barajului pentru Liga 1 cu Chindia Târgoviște, după ce în tur cedase cu 2-0, și ratează și în acest sezon accederea în prima ligă. Argeșenii n-au putut produce minunea pe teren propriu, nici întoarce statistica barajului, favorabilă echipelor din Liga 1 în precedentele patru ediții, și rămân în Liga 2 pentru cel puțin încă un an. La finalul partidei, experimentatul Raul Costin (35 de ani) a vorbit despre ratarea obiectivului și momentul în care s-a pierdut promovarea.

  • În meciul de la Mioveni, Andrei Hergheligiu a deschis scorul pentru gazde în minutul 7 și a dat mari speranțe echipei sale, însă Josip Ivancic a egalat în minutul 45+1 și Chindia era deja sigură de menținerea în Liga 1. În manșa tur, pentru târgovișteni au înscris Ovidiu Bic (14) și Josip Ivancic (77).

Raul Costin: ”Nimeni nu ne dădea nicio șansă. Am luptat singuri, împotriva tuturor. Nu am avut nicio șansă nici în campionat, nici în play-off, dar, cu toate astea, am fost aproape”

După jocul retur cu Chindia, mijlocașul Raul Costin a spus că promovarea a fost pierdută în ultimul meci al play-off-ului, când CS Mioveni avea nevoie de un egal cu Petrolul, echipă rămasă fără miză, pentru a urca în Liga 1, însă a pierdut pe teren propriu. Costin a crezut într-o surpriză până la golul egalizator al târgoviștenilor.

”Nu știu dacă meciul ăsta îl terminăm cu lacrimi în ochi, pentru că eu zic că am făcut o primă repriză foarte bună, în care am condus și am mai avut două-trei șanse să facem 2-0. După care puteam pune presiune pe adversar, puteam duce jocul în prelungiri. A venit acea fază din minutul 45+2, am fost egalați și practic s-a cam terminat pentru noi. Am sperat până la capăt, am crezut că putem întoarce, dar, din păcate, nu s-a putut mai mult. Promovarea a fost pierdută în meciul cu Petrolul, acolo a fost sezonul nostru. Un sezon întreg s-a pierdut la meciul ăla”, a spus, la microfonul DigiSport, Raul Costin, care în acest sezon a evoluat în 28 de meciuri, în 26 ca titular, și a marcat 5 goluri.

”A fost un sezon greu, destul de greu, pentru că nimeni nu ne dădea nicio șansă. Am luptat singuri, împotriva tuturor. Nu am avut nicio șansă nici în campionat, nici în play-off, dar, cu toate astea, am fost aproape. Am fost singurii care am fost la mâna noastră și, până la urmă, am pierdut tot pe mâna noastră”, a mai spus Raul Costin.

Valmir Berisha, Raul Costin și Ionuț Rădescu, în meciul dintre CS Mioveni și Chindia Târgoviște. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Domn’ primar este un suporter pătimaș, e un microbist, iubește sportul și cu siguranță va încerca și anul viitor să ducă echipa în Liga 1”

Întrebat ce se va întâmpla cu CS Mioveni după ratarea promovării în Liga 1, ținând cont că primarul orașului, Ion Georgescu, a amenințat că retrage finanțarea echipei și o va desființa, Raul Costin nu crede în acest scenariu.

”Eu nu cred că se va desființa echipa, pentru că domn’ primar este un suporter pătimaș, e un microbist, iubește sportul și cu siguranță va încerca și anul viitor să ducă echipa în Liga 1.

Nu știu ce voi face eu. Astea sunt detalii pe care le vorbim cu conducerea, cu stafful tehnic. Sincer, nu știu ce se va întâmpla în continuare. Cine rămâne ține de conducere și de ceea ce vor dânși să facă”, a mai declarat Raul Costin.

Mădălin Martac și Raul Costin, căpitanii echipelor Chindia, respectiv CS Mioveni, în meciul retur al barajului pentru Liga 1. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Pentru CS Mioveni urmează o scurtă vacanță înaintea unui nou sezon de Liga 2 și probabil multe schimbări în cadrul echipei.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-chindia-targoviste-de-la-ora-1830-argesenii-trebuie-sa-lupte-si-impotriva-statisticii-pentru-a-promova-in-liga-1-19143803

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-e-mandru-de-jucatorii-sai-chiar-daca-cs-mioveni-a-pierdut-dubla-mansa-cu-chindia-am-iesit-onorabil-din-acest-baraj-ce-spune-despre-ramanerea-sa-la-trupa-argeseana-19143926

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-fost-si-momente-care-l-au-nemultumit-pe-emil-sandoi-in-returul-chindiei-cu-cs-mioveni-am-inceput-foarte-greu-stiam-ca-suspansul-va-ramane-si-in-al-doilea-joc-de-maine-incepe-pr-19143915

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-herghelegiu-imaginea-unui-fotbalist-resemnat-am-incercat-ne-am-zbatut-foarte-mult-o-echipa-de-liga-2-cat-de-bunicica-e-nu-poate-face-fata-unei-echipe-din-liga-1-reactia-19143879

Marius ANGHEL 12 Aug. 2020, 21:23 Liga 2
Pe aceeași temă