Venit, văzut, plecat! Atacantul nigerian s-a despărțit de Unirea Slobozia după două luni și fără minut în Liga 2. A fost prezentat la alt club

Răzvan STÎNGĂ 15 Mar. 2023, 15:16 Liga 2
Venit, văzut, plecat! Atacantul nigerian s-a despărțit de Unirea Slobozia după două luni și fără minut în Liga 2. A fost prezentat la alt club

Plecare ciudată de la Unirea Slobozia, în plin sezon, la nivelul lotului de jucători. Pe lângă faptul că antrenorul Constantin Enache a decis să demisioneze după ce a ratat accederea în play-off-ul de Liga 2, formația din Slobozia s-a despărțit de atacantul Nsima Peter.

Plecarea vârfului e una neașteptată, pentru că a sosit în iarnă la Unirea Slobozia, în pauza competițională. Acum, clubul nu a comunicat nimic în ceea ce-l privește pe african, dar el a fost prezentat deja la o altă formație.

UPDATE: Ilie Lemnaru, președintele clubului din Liga 2, a lămurit situația fotbalistului din Africa, pentru Liga2.ro. Peter a fost depistat cu anumite probleme la inimă și nu a putut fi legitimat.

În contradicție cu legislația din România, în Suedia vârful poate juca, în ciuda contextului medical, iar din acest motiv s-a și întors în liga a 3-a de acolo.

I s-a făcut un EKG, nu a ieșit bine și ni s-a transmis să facem mai multe investigații. Am făcut și RMN cardiac, iar dacă analizele nu au ieșit conform normelor din România, am hotărât să ne despărțim.

Conform normelor din Suedia, poate să joace în Suedia, conform normelor din România, nu poate să joace în România. Nu a putut fi legitimat, dar, din câte am înțeles, problema asta o are majoritatea sportivilor africani.

Ni s-a spus că, din punct de vedere medical, nu poate juca, dar în Suedia poate să joace, pentru că acolo e altă legislație”, a transmis Ilie Lemnaru pentru Liga2.ro.


Informațiile inițiale

Nsima Peter a plecat de la Unirea Slobozia după două luni. A fost prezentat în Suedia

Nsima Peter a fost anunțat ca noua achiziție a echipei United IK Nordic, liga a treia din Suedia, încă din 11 martie. Astfel, a plecat de la Unirea Slobozia după exact două luni, perioadă în care nu a prins nici măcar un minut în meciurile oficiale, decizia fiind necunoscută.

Prezentarea lui Nsima Peter la clubul nordic


De altfel, jucătorul a venit la Unirea Slobozia tot din Suedia, unde evolua din vara lui 2021, mai întâi fiind experiența de la Falkenberg. Anterior, a mai avut aventuri în Turcia, la Akhisarspor, alte câteva cluburi în Suedia, printre care Kristianstad și IK Frej Taby, dar și una în țara natală, în Nigeria, la Wikki Tourists.

Nsima Peter era încrezător la venirea la Unirea Slobozia

Ultima partidă oficială pentru Peter datează din 5 noiembrie. Anul trecut, în 2022, a prins 22 de meciuri și a marcat de patru ori.

”Am ales să vin la Slobozia pentru proiect, în concordanță cu ceea ce îmi doresc. Clubul are obiective îndrăznețe și cred că pot ajuta cu experiența mea, prin golurile mele. Cred că pot contribui la îndeplinirea lor.

În același timp, a contat și onestitatea, sinceritatea președintelui clubului (n.r. – Ilie Lemnaru), dar și a celorlați oameni de la Slobozia. A contat și asta în alegerea mea”, spunea atacantul în momentul în care semna cu Unirea Slobozia.

Unirea Slobozia debutează în play-out cu CS Comunal Șelimbăr

Unirea Slobozia pregătește terenul pentru sezonul următor de Liga 2, pentru că obiectivul din acest an fotbalistic, calificarea în play-off și atacarea promovării, a fost ratat. Va juca în Grupa A a play-out-ului, pe care o începe de pe locul 1, cu 31 de puncte, cu 10 puncte peste locul 5, Metaloglobus, care duce în barajul de menținere în Liga 2.

Prima etapă va consemna pentru Unirea Slobozia un meci pe teren propriu, cu CS Comunal Șelimbăr, locul 4 cu 24 de puncte. Echipa va fi pregătită de Enache Costea, antrenor secund în mandatul demisionarului Constantin Enache.

Foto: Unirea Slobozia

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sapte-echipe-din-liga-2-si-doua-din-liga-3-dau-cate-doi-jucatori-la-nationala-u19-a-romaniei-pentru-turul-de-elita-din-franta-steaua-si-unirea-slobozia-au-cate-doi-convocati-19263319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-s-a-decis-in-privinta-antrenorului-principal-care-va-conduce-echipa-cel-putin-pana-la-finalul-sezonului-19263315

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-a-demisionat-de-la-unirea-slobozia-dupa-ce-a-ratat-accederea-in-play-off-19263228

https://liga2.prosport.ro/program-tv/play-off-ul-incepe-joi-cu-steaua-ca-gazda-iar-prima-etapa-se-incheie-tot-la-bucuresti-jocurile-din-prima-runda-a-play-out-ului-se-disputa-toate-in-acelasi-timp-19263225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-componenta-grupelor-si-numarul-de-puncte-cu-care-echipele-incep-noua-faza-a-campionatului-19263138

Răzvan STÎNGĂ 15 Mar. 2023, 15:16 Liga 2
Pe aceeași temă