Farul a învins în ultimele minute Petrolul, dar Ianis Zicu nu e surprins: ”Nu sunt încă o echipă omogenă și nu au un nivel de pregătire foarte bun. Mă bucur că am câștigat”

Andrei PASCU 02 Sep. 2020, 11:11 Liga 2

Ianis Zicu, antrenorul echipei Farul, se aștepta ca echipa lui să debuteze cu dreptul în noul sezon de Liga 2, chiar dacă a jucat pe terenul unei formații importante, Petrolul. Constănțenii s-au impus cu 2-1, cu un gol în minutele de prelungire, iar antrenorul nu a părut deloc surprins de acest lucru. Avea încredere că jucătorii lui se pot ridica la un nivel bun și pot câștiga.

Ianis Zicu: ”Știam că ei nu au un ritm bun, am reușit să punem o presiune mare”

Referitor la golul primit în debutul meciului, în minutul 4, Ianis Zicu e de părere că a fost ghinion. Portarul Udeanu a greșit, dar ulterior a făcut un meci foarte bun și a scos echipa în multe rânduri, chiar la scorul de 1-1.

Am avut și ghinion pentru că am primit gol repede, dar așa cum le-am spus jucătorilor la pauză, am avut încredere în ei. Am încredere în toți, pentru că orice jucător greșește, ceilalți trebuie să fie alături de el. Să îi ofere sprijin și până la urmă acest lucru s-a întâmplat. Am sperat încă din primul minut că o să putem să câștigăm astăzi. Știam că ei nu au un ritm bun, am reușit să punem o presiune mare. Nu sunt încă o echipă omogenă și nu au un nivel de pregătire foarte bun. A fost o partidă grea, mă bucur că am câștigat. E un început mult mai bun decât sezonul trecut când am făcut 0-0 la Rapid”, a declarat Ianis Zicu la DigiSport.

Ianis Zicu: ”Eu mă gândesc chiar la promovare, pentru că acesta este scopul meu” 

În ceea ce privește obiectivele echipei, așa cum a declarat și în perioada anterioară, Ianis Zicu consideră că principala țintă este promovarea. Se bazează pe un lot care a prins experiență împreună, mulți dintre jucătorii din meciul cu Petrolul fiind în lot și în sezonul trecut. Practic, din echipa de start a ploieștenilor au făcut parte nouă jucători din anul precedent.

Cred că echipa aceasta, cu nouă jucători care au fost în lot și sezonul trecut, are omogenitate bună și putem să punem probleme oricărui adversar. Eu mă gândesc chiar la promovare, pentru că acesta este scopul meu. Am avut un sezon trecut în care am fost dezamăgiți, pentru că nu am avut și noi șansa să jucăm toate etapele până la capăt, pentru promovare. Avem stabilitate la club, lucru pe care îl apreciez enorm pentru că primăria este alături de noi, la fel și Ciprian Marica”, a mai precizat Zicu, care a vorbit și despre eventuale tranferuri pe care Farul le-ar putea face în zilele următoare.

Ianiz Zicu: ”99 la sută acesta este lotul” 

Antrenorul a declarat că sunt șanse extrem de mici ca la echipă să mai vină nume noi. Este mulțumit de cei care au ajuns în această vară și de faptul că are dubluri pe fiecare post. Ianis Zicu a avut un mesaj și pentru Cosmin Bîrnoi, cel care a adus victoria în minutul 90+3.

99 la sută acesta este lotul. Sunt mulțumit de dublurile de pe posturi. Acum, și jucătorii care vin de pe bancă aduc un plus. Azi a fost Bîrnoi care a intrat și a marcat. Îl felicit, e un jucător cu calitate și dacă schimbă un pic modul în care se antrenează, sunt convins că poate să joace în prima ligă fără probleme”, a încheiat Zicu.

Petrolul și Farul au închis prima etapă din Liga 2. Partida a avut loc pe ”Ilie Oană” și a fost tranșată în favoarea oaspeților, care s-au impus cu 2-1. Constănțenii au câștigat după ce au fost conduși cu 1-0. Țicu a deschis scorul în minutul 4, dar elevii lui Ianis Zicu au întors partida și au câștigat cu 2-1, grație reușitelor lui Cruceru, din minutul 31, și Bîrnoi, din minutul 90+3. La scorul de 1-1, Petrolul a avut multe șanse de a trece în avantaj, dar nu a fructificat șansele bune de gol.

Foto: FC Farul Constanța 

 

 

Andrei PASCU 02 Sep. 2020, 11:11 Liga 2
Pe aceeași temă