Mugur Cornățeanu i-a răspuns lui Ianis Zicu: ”Niște inepții!” Antrenorul secund al echipei Poli Iași nu a vrut să spună originea tensiunilor dintre cei doi

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 29 Aug. 2022, 22:35 Actualizat: 29 Aug. 2022, 22:36 Liga 2
Mugur Cornățeanu i-a răspuns lui Ianis Zicu: ”Niște inepții!” Antrenorul secund al echipei Poli Iași nu a vrut să spună originea tensiunilor dintre cei doi

La finalul partidei de sâmbătă de la Iași, dintre Poli Iași și Concordia Chiajna (scor 2-1), antrenorul ilfovenilor, Ianis Zicu, a lansat un atac extrem de dur la adresa adversarului său din stafful echipei moldovene, ”secundul” Mugurel Cornățeanu.

Zicu a spus despre acesta că ”stă prin spatele la toți antrenorii și așteaptă să vorbească și să ciripească”, cei doi lucrând împreună în urmă cu trei ani, la Farul Constanța, actuala Unirea Constanța.

Mugur Cornățeanu: ”Nu mă interesează ce inepții a putut să scoată domnul Zicu despre mine”

Cornățeanu a ținut să-i ofere o replică elegantă lui Ianis Zicu și i-a transmis actualului antrenor al Concordiei că dacă avea ceva de împărțit cu persoana sa ar fi fost normal să-i transmită în față, nu la o conferință de presă. În plus, Cornățeanu i-a îndemnat pe cei care vor să afle despre activitatea sa ca secund să ia informații de la antrenorii principali cu care a colaborat, Leo Grozavu, Daniel Pancu și, mai nou, Claudiu Niculescu.

”Dacă domnul Zicu a declarat așa ceva, să fie sănătos. Eu sunt mulțumit că am luat cele trei puncte, îi felicit pe jucători și sper ca la anul să ne bucurăm de promovarea în Liga 1. Ceea ce se spune pe teren, rămâne pe teren, ce a spus dânsul la conferință nu mă interesează. Nu mă interesează ce inepții a putut să scoată domnul Zicu despre mine. Eu știu cum sunt și pot fi contactați antrenorii cu care am lucrat eu. Leo Grozavu, care este fratele meu mai mare, și Daniel Pancu, alături de care am avut onoarea să lucrez la Poli Iași. Pentru acești doi oameni am un respect deosebit și dacă vor să apeleze la serviciile mele, oricând. Îi puteți întreba cum este Mugur Cornățeanu ca om, dar și ca antrenor.

Ce a spus Ianis Zicu, să fie sănătos! Ne-am întâlnit acum trei ani, la Farul Constanța. A fost o situație mai complexă, pe care nu vreau să o comentez. Dacă el a ținut să facă declarațiile astea… Eu cred că e corect să ne spunem în față dacă acem ceva de spus, nu în presă. Dar dacă el vrea să facă tam-tam, e problema lui. În plus, să-l întrebați și pe Claudiu Niculescu dacă facem echipă bună sau nu. Eu m-am pus în slujba Iașiului, am dat totul pentru echipa asta și nu vizez postul de antrenor principal, să fie clar”, a declarat Mugur Cornățeanu pentru Liga2.ro.

Mugur a explicat și de la ce s-au inflamat spiritele între cei doi, în timpul meciului: ”A fost o fază în repriza a doua când Anton a sărit cu Bușu la cap și s-au dat cap în cap. Toată banca lor a sărit atunci și a cerut roșu pentru Anton. Noi nu am mai spus nimic că am avut gol valabil în prima repriză, pentru că în opinia mea golul a fost valabil.”

Cornel Șfaițer: ”Sunt lucruri urâte”

Președintele Politehnicii Iași, Cornel Șfaițer, a reacționat la rândul său la declarațiile lui Ianis Zicu. ”Sunt lucruri urâte, care mie nu îmi plac. Am rămas surprins să aud aceste lucruri de la Ianis. Claudiu Niculescu mi-a spus după meci ce s-a întâmplat, abia după aceea am văzut și eu declarațiile. Important este că stafful tehnic de la Politehnica a ieșit împreună, asta ma interesează pe mine. Sunt împreună și fac echipă bună”, a comentat Șfaițer, care de curând a fost contrat de președintele Unirii Dej, după ce a atacat declarațiile făcute de antrenorul Dragoș Militaru în urma meciului dintre cele două echipe.

”Cu domnul Cornățeanu să vorbesc eu? Cu un antrenor care a stat în spatele la o sută de antrenori doar ca să îi lucreze… Ce să vorbesc eu cu el? Pentru mine, oameni sinceri și curați sunt aceștia care își asumă niște lucruri, au responsabilitate și când lucrurile nu merg pleacă primii. El e singurul care stă prin spatele la toți antrenorii și așteaptă să vorbească și să ciripească.

L-am avut la Farul, supervizor, să spun așa, mi l-au pus Marica și Curt, pentru că avea Licență PRO. Eu nu l-am băgat în seamă, pentru că nu aveam ce să discut cu el. Atâta timp cât un om nu este sincer, nu are de ce să stea lângă mine. Lângă mine stau doar oamenii care sunt drepți, care vorbesc și care nu au niciun fel de interes, de niciun fel. Nu sunt mulțumit de oamenii care stau și se mulțumesc doar ca să primească un salariu. Pentru mine aceștia nu sunt oameni. Sau cei care plimbă vorba din vestiar… Merci frumos, la revedere!”, a spus Ianis Zicu, care s-a ridicat de pe scaun și a plecat val-vârtej din conferință, despre Mugurel Cornățeanu.

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 29 Aug. 2022, 22:35 Actualizat: 29 Aug. 2022, 22:36 Liga 2
Pe aceeași temă